290. fejezet – amikre büszkék vagyunk

Bréking: a Muci az imént kimászott a mózeséből. Nagy üvöltés a csukott ajtó mögül, berohanunk, és a Muci ott kúszik a padlón szabadstílusban, pedig aludni raktuk le.

További büszkeségre ad okot a négy felső foga, amit az elmúlt egy hétben növesztett. A két szélső jobban látszik, ez kicsit vámpíros megjelenést kölcsönöz a viselőjüknek, különösen, ha mosolyog. A legfőbb (és nagyjából egyetlen) tünete az volt, hogy bojkottálta a szilárdabb kajákat, napok óta ma sikerült először trükközve megetetnem körtés rizspéppel. Trükk No.1: adtam neki saját kanalat is, azt rágogatta két falat között, és valamiért így tátogni is hajlandó volt. Trükk No.2: amikor a kanalát megunta és eldobta, a kajával egyre mélyülő hangon helikopterhangokat (boku-boku-boku) adva a levegőben köröztem, majd, amikor végül odaért a gyerek szájához, aki bekapta, egy szoprán pukk-kal rántottam ki a szájából a kanalat. Ez annyira tetszett neki, hogy hajlandó volt mind a másfél decit megenni, ugyanakkor a maga a folyamat azon dolgok közé tartozik az én életemben, amiket nem szeretnék egy kalózfelvételen a neten viszontlátni.

Meg volt még olyan, hogy megtanult csettintgetni (nyelvvel a szájpadláson), én ugyanis ezzel szoktam felhívni magamra a figyelmét (egyébként ezt a dévényes terapeutánktól lestem el, szóval én is nagyon ügyes és tanulékony vagyok). És akkor egyszer csak hallom, hogy klack-klack, és a Muci vigyorog rám, azóta néha együtt csináljuk. Meg megpróbáltuk megtanítani tapsolni, az apja fogta a Don kis kezeit hátulról, és tapsolt velük, én meg előtte vigyorogva utánoztam, majd el lett engedve a baba, és hangosan lelkesítve vártuk, hogy most mi lesz. Hát az lett, hogy a Don megfogta az én kezemet, és azt ütögette össze, mert ő mindent szó szerint vesz.

A mai videó egy kicsit hosszú, de ez van. Muci ekkor már nagyon álmos volt, lefektettem, de felkelt, úgyhogy hagytam még egy kicsit vergődni a buta hálószobában, ahol csak buta játékok vannak (a Don véleménye). Amit olyan áhítattal nyalogat diszkrét takarásban, az a radiátor fémcsapja (nagyon reméltem, hogy nem egy pókot talált meg).

Ezek mennek mostanában.

8 thoughts on “290. fejezet – amikre büszkék vagyunk

  • Zabálnivaló ebben a fényben az a kis kék UFO feje:-)))
   Azért nagyban elősegítené a négykézlábazását, ha nem ilyen tükörjég parkettán kéne zokniban csinálnia. Ez így nekem se menne, pedig tudom hogy tudom:-)

  • Szia Lucia!

   a Muci továbbra is Nr.1 nálam!!!!!
   imádni való ahogy kúszik!
   úgy megdögönyözném:)
   ahogy természetgyógyász szemmel nézem a Muci teljessen rendben van mozgásügyileg, és nem kell izgulni valszeg elöbb fog járni ,mint mászni,a mászást a jobb-és bal agyfélteke közötti integráció miatt szokták forszírozni!
   de arra ráér akkor is ha már állva szétszedte neked a lakást:):)
   ja míg el nem felejtem:
   A zuram kérdezi a fiudat ,hogy, hogy kell ilyen fiugyereket csinálni..továbbá hol lehet a Mucit egy hétvégére kikölcsönözni:):)
   mert az úgy volt, hogy a mit csinálsz még a gép elött szívem kérdésre megmutattalak neki benneteket és már megint a nekünk fiú gyerek kell című előadás jött:)
   mert hát az úgy van, hogy van nekünk 2 lánygyerekünk,na de az enyimnek nem Ő az apja,az övének meg nem én vagyok az anyja:)vagyis a közös gyerekünk csakis fiú lehet alapon.
   Ötleteket nagyra értékeljük!

  • Dorcsi, az a trükkje, hogy nagyon fiút kell akarni, legalábbis mást mi nem tettünk tevékenyen a dologért 🙂 és tényleg klassz dolog egy kisfiú, én nagyon örülök, hogy sikerült (bár egy lánynak is biztos ugyanígy örülnék).

  • Mekkora már ez a nagy cula férfiember? És hogyhogy nem jó rá még a 80-as hacuka? Hásszen Óriás Radiátornyalogató Kékcsíkos :).

  • nemisbéka, hát elnézésedet kérjük, de még mindig csak 74 centi körül van (pont kétszer olyan hosszú kábé, amekkorának született), meg sovánka is, szerintem őszre-télre tartogatja a göncöt 🙂 de inkább válaszolj a kérdésemre, tegnap-tegnapelőtt írtam, hogy hová tűnt vajon az albumotok.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s