363. fejezet – mindjárt kettő, és a rémszarvas

Erről az a véleményem, hogy egyrészt a vulgáris kifejezéseknek is megvan a helye, szerepe, funkciója a nyelvünkben (nem véletlen, hogy ha valamelyiket eltávolítják vagy devulgarizálják, akkor addig semleges(ebb) szavak kapnak vulgáris felhangot), másrészt lustanyu teljesen a helyén kezeli ezeket, nála stílusértéket nyernek (erről szól az irodalom, mint olyan), harmadrészt meg én például soha nem beszéltem úgymond csúnyán gy.e. (gyerek előtt), azóta viszont úgy kell visszafognom magam a gyerek előtt is időnként.

Egyedülálló anyának lenni időnként egyáltalán nem könnyű, például így születésnap előtt sem. Ma este jött el a mélypont, és nem, nem az zavar, hogy nem lesz itt mindkét szülője, vagy hogy mittudomén, kénytelen leszek a születésnapján is hivatalba hurcolni, mert nincs kire hagynom, ezeket ki nem tojja le, amikor ott a rémszarvas.

Az este nyolc ugyanis az ikeában, születésnapra beszerzett, megkarikázott orrú hintarénszarvas felett ért, amihez akkor kellett elővennem a harmadik fajta csavarhúzót, illetve már másfél órája küzdöttem vele tekintélyes testi erőt kifejtve az állat megzabolázása céljából. Pedig előtte a piros Lack asztalka összeszerelésekor sem ejtettem ki az “ejnye már”-nál erősebb kifejezéseket a számon, továbbá a kis, kék cicás-kutyás székecske összeszerelését is vulgáris kifejezések nélkül abszolváltam, de a rénszarvas kihúzta a gyufát, szerintem örült volna, ha csak a seggkörfogatát emlegetem. Szóval minden széplélek kezébe nyomnék egy lapraszerelt (lappraszerelt, hö-hö, elnézést) ikeás rénszarvast, aztán elinditanék egy stoppert.

Egyébként most akciós, csak úgy mondom.

A Muci különben azért széket-asztalkát meg ilyeneket kap, mert mostanában rájött, hogy milyen jó az a kis elefántos fakopáncsos hokedli, amit kapott, és hurcolja mindenfelé, és ráül (egyedi a technikája, négykézlábról felnyomja rá a popóját) hát most kap kék faszéket, meg gyermek rattanfotelt párnával, meg kerti műanyag széket, hadd válogasson.

Illetve vettem még neki egy igazi étkészletet, kis macis fémbőröndben macis tányérok, meg kétfülű pohár. Mostanában ugyanis már tölt magának pohárba (vagy játékvödörbe, akármibe) üvegből vizet, és megissza ügyesen, meg villával eszik tányérból paradicsomos tésztát (á la biochef), ha kicsit lassan is, úgyhogy megérdemli.

Játékot nem azért nem kap, mert kegyetlen, hideg szülő vagyok, hanem azért, mert rengeteg játéka van, és egyikkel sem játszik, hanem inkább mosogat:

Most komolyan, nem én kényszerítem. Ha nem figyelek, felmászik a konyhaszékre, onnan a konyhaasztalra, onnan az U-alakú konyhapultra, aminek végigmászik a túlsó végébe, és mosogat. Ha vigyázok (=betolom a széket), akkor kétségbeesetten csimpaszkodik a konyhapult szélébe, és próbálja felhúzni magát. Ilyenkor részben nagyon büszke vagyok rá, hogy egész sokáig megtartja magát félig nyitott fogásban, másrészt nem szeretem, ha bánatos, ezért általában megadom magam, és önfeláldozóan hagyom mosogatni.

Meg olyanokat csinál, hogy elpakol, de mindent, amit talál, bele a fiókokba, ahova befér. Meg a szemetesből kihalássza a papírzsepi zacskóját, és visszateszi az éjjeliasztalkám fiókjába, mert A Papírzsepit Ott Tartjuk. Illetve ha kap egyet, mert kuncsorogni szokott érte (hmm, lehet, hogy kap egy doboz papírzsebkendőt is születésnapjára?), akkor fogja, és elkezdi a padlót vagy a bútorokat törölgetni, és közben skandálja, hogy tista! Tista! Nem tudom, mihez kezdjek ezzel a gyerekkel, nem tudom, kitől örökölhette ezt (sóhajtotta lucia csüggedten).

Ja, ha már tista, van egy csomó szava is. Vagyis folyamatosan dumál, ha kettesben vagyunk, és látszik, hogy tényleg mond valamit, csak én vagyok hülye ahhoz, hogy megértsem. Bizonyos szavak egyértelműek, például az eső (vajon miért), az apa (minden telefon és kapucsengő után megkérdezi, hogy apa?), az autó, az ajtó (a két kedvenc játék), továbbá szól, ha pisi van, vagy ha kaka van (és szemérmetlenül füllent, mert ha visszakérdezek, hogy igen, kaka? akkor rávágja, hogy nem, nehogy átpelenkázzam, mert annál szörnyűbb kínzás nincs a világon).

Ja, és a szép. Szép a virág, szép a kert, a cica, az nagyon szép, és egyszer csak odajött hozzám, megsimogatta a szemem (oké, konkrétan félig kinyomta, de tudom, hogy nem szándékosan), és ellágyulva megjegyezte, hogy szép. Ettől én tócsává olvadtam. De egyébként akkor is mondja, hogy szép, amikor sminkelek, amivel nem is lenne baj, csakhogy ő is szép akar lenni, és ezért időnként kilopja a táskámból a barna szemceruzámat, és elbújva kirúzsozza magát (nagyon ügyes egyébként a finommozgása, jegyezném meg ebből az apropóból).

És továbbra is nagy színész, ha puszit kérek, akkor affektálva eltakarja az arcát, azt mondja, aaaj, neeeeeeeeeeee, közben vigyorog, majd látványosan sóhajtozva azért ad puszit (anya tócsa). És lehet, hogy azért kap egy ikeás cicát is nagy napra, mert imádja a cicákat, ha rászólok valamiért, akkor nagyon édes arcot vág, és azt mondja, miau, mert tudja, hogy a cicákat mindenki szereti, nem pedig olyanokat mondanak neki, hogy Dániel, meg ne lássam még egyszer, hogy bekapcsolod a sütőt.

Szóval áll a rénszarvas meg minden, és minden jó, ha minden jó.

22 thoughts on “363. fejezet – mindjárt kettő, és a rémszarvas

  • Boldog szülinapot a Mucinak!

   Nálunk a két éves mászóalagutat fog kapni, csak szólok.

   Ja és férjezett (vagy hogy mondják az egyedülálló anyák ellentétét?) anya is viszi a gyerekét nőgyógyászhoz, laborba, védőnénihez (míg pisivizsgálat van a kicsi szétszedi a rendelőt és persze a mérleg is a gyerek számára van és nem a várandós anyukának.) Ja és anya inkább levelezik a MÁK-kal, munkahelyel mindhogy bemenjen egy-két gyerekkel.

   Mondjuk tény, hogy nem szerel szarvast, de már megvan az összeszerelve vett hintaló (vatera).

   Kék lesz Muci tortája? Na a tortát inkább gond nálunk elkészíteni.

   Ildikó

  • nálunk a húsvéti nyuszi hozott ugyanilyen asztalt két székkel. vártuk a nagy hatást, de a Mókamiki olyan természetesen ült oda hozzá rajzolni, minha mindig ott lett volna. Muci örülni fog 🙂

  • Szia! Ennek ellenére, hogy a Muci így megtáltosodott, meg mint írtad, hívogatja is, az apukája még mindig csak egy napra van vele? hogy bírja ki?:S Még így sem bánta meg a dolgot?… Egyébként meg várjuk a szülinapot, hátha több fotó lesz.

  • @nemisbeka: nem akarok defenzívnek tűnni, de az csak izé, vésztartalék, meg a fokhagymás tejfölbe megy a sült krumplihoz (nem, nem fogok elhízni és lomposodni neked most, hogy így révbe értem, ne aggódj:)), és pont tegnap vettem egy fél kiló rendes fokhagymát, csak ezek mostanában mindig egy hét alatt összetöppednek, de hadd ne magyarázkodjak 🙂

  • Gondoltam ma rátok meg a rémszarvasra meg egy pár kevésbé kellemes dologra, amikor összeraktam egy Kibassen márkájú Ikea kanapét! Ágynemű tartó, kihúzható lábrész, sarokminden, amit akarsz. Ráadásul a gyerekek segítettek, nincs is meg minden alkatrész, csak reméljük, hogy nem rogyik össze az egész.

  • @hinta: hát én sem találom, pedig hétvégén még volt a boltban, lehet, h ezért van 7000-ről ötezerre leárazva, mert kifutó. ez a hintás szöveg nagyon komoly 🙂

  • A hinta az tényleg vicces… érdekelne, mi lehetett az eredeti szövegben. 🙂 az utolsó mondat viszont ennek fényében úgy lenne korrekt: “A hinta fejleszti az egyensúlyérzéket. Hozzájárul a jó közérzethez a pihenéshez ÉS A TISZTASÁGHOZ is”.

  • Én vagyok az egyetlen, aki a rénszarvasok közepette észrevette, hogy Lucia – saját bevallása szerint – révbe ért?! Örülünk, még ha nem is fogunk sokat hallani publikusan erről a sztoriról. 🙂 Azért ne menjen ez az írásmennyiség rovására, jó, léccilécci…? 🙂

  • Na, akkor én Dorcsival ellentétben egy nappal később kívánok nagyon, nagyon boldog szülinapot Soknevű Kedvencemnek!:)
   Most tényleg arra használod fel a gyereknélküli hétvégédet, hogy szétposztold a blogjaidat, és feltedd a szülinapról készült számtalan fotót?:P

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s