245. fejezet – zacskós, etetős, nemkúszós és link

Mielőtt elfelejteném, szólok, hogy Chipie férje (höhö, matriarchális ez a blogvilág) csinált egy ingyenes vaterát Advesz néven. Remélem, a reklám kárpótolja lelkiekben egy kicsit azért, hogy az ismeretségi köröm rendszeresen vadászik az ő tepertőkrémjére. Ez a kukásnadrág meg annak a párja, amit a Don kapott a Pömpöllércsaládtól, sajnos gyanúm szerint már kicsi lenne neki, különben rárepülnék, nagyon praktikus darab.

Következzen egy gazdaságos malac:

zoard126

Nem néz ám folymatosan ilyen riadtan a zacskóban, csak amikor a Don mosolyog, akkor az egész testével mosolyog, és bemozdul a kép. Ma végigviháncolta az etetést, azazhogy kísérletet tett rá, úgyhogy kénytelen voltam olyan intézkedéseket foganatosítani, amik határozottan ellenkeznek az ENSZ alapító okiratának hadifoglyokkal kapcsolatos egyezményeivel. Nem okoztam fájdalmat, viszont teljes mértékben megfosztottam mozgási szabadságától a Mucit, mielőtt még keresztben lenyeli a kanalat egy hátraszaltó közben, és gyorsan belelapátoltam a sütőtökalmávalt. Ja, és zokniból nem a spórolás végett van rajta minden képen csak egy, hanem mert ötpercenként leveszi valamelyiket. Ez pelenkázás közben hasznos, mert ott rögtön elkapja a két lábfejét, és csűrögeti le róla a zoknit, nem rugdos.

Tegnap volt dévény, a gyerek minden további nélkül, már-már flegmán végigkúszott a szőnyegen egy kis noszogatásra, de magától azóta se csinálja. Megállapodtunk, hogy ő valószínűleg inkább az a mászós fajta lesz, mert az viszont érdekli, de mindegy, csak csináljon már valamit. És bekerült az eszközei közé egy zsámoly is, azt hittem, megeszem, mármint a gyereket, a zsámoly ugyanis pontosan a hóna aláig ér, ha feltérdel. Annyira édes, hogy ilyen kis töpszli.

Amúgy meg természetesen csinál dolgokat, sőt. Ma egyszer csak hangos cuppogásra lettem figyelmes, ha lehet ordítva cuppogni, akkor így jellemezném a helyzetet, odamegyek, hogy mégis mi van, hát az volt, hogy a Don ráfixált tekintetével a kartávolságon túli cumira, majd hangosan cuppogni kezdett nekem, mintegy jelzésértékűen, úgyhogy benyomtam a szájába a cumit, mire megkönnyebbülten nyögdécselt egy kicsit, hogy na végre. Szóval feltalálja magát, megélne a jég hátán is (feltéve, ha lenne vele valaki, aki odaadja a cumiját).

21 thoughts on “245. fejezet – zacskós, etetős, nemkúszós és link

 1. Enyémpasi a lábujját szopogatta ilyenkor… és nagyon jól szórakozott.
  Világbajnok a Don gardróbja.. :-))
  (jól kitaláltad ezt a zacsis dolgot!)
  Imádni való a pasi!!!

  • Nekünk volt cumink, sok, csörgőt csináltunk belőle. A csörgőn volt vagy 10 cumi, különböző színben, formában, anyagból és valószínűleg ízből, mert a fél világtól cumit kaptunk ajándékba, és nem mindegyik jött be a gyereknek, ki is köpködte óvatlan pillanatokban, ezért kellett is sok, mert állandóan azt kerestünk. Az összes más babának való dolog nem is érdekelte pár percnél tovább. De ez! A hatása frenetikus volt. Tanulmányozta, kóstolgatta, nézegette többször is, mivel a karika nyitott volt (akasztós karika), tehát le tudta rángatni, így egyből szelektált is, s mihelyt végre elért a kedvenchez, nagyvonalúan elhajította a többit. A kézmozgás fejlődésére elképesztő hatása volt. A legjobb babajáték :), csak cumisoknak.

  • Az én fiam pl. soha sem mászott, csak a járás kezdte érdekelni, maradt a fenekén addig. És mostanra 182 cm a drágám és több nőügyön is túl van, vagyis csak megtanult mozogni. Ne aggódj, lehet ő átugorja a fázisokat.

  • Gazdaságos Malac rulez, avagy a legkisebb is számít! 😀

   Köszi a reklámot, érezhető volt a hatása a látogatottságon, a narancssárga gatya meg bizony már a múltkor is kicsi lett volna a Donnak, azért nem is pakoltam be, viszont kinőtte a Gergő a tutiságos zsiráfos farmergatyót, meg még egy párat, úgyhogy majd még küldök a tepertőkrémfalóval. 😀

  • Mynona, ez remek ötlet!!! Nekünk is van egy csomó kinőtt cumink, már gondolkodtam rajta, mihez kezdhetnénk velük. Hol lehet ilyen karikát kapni?

  • Ez egy sima micimackós csörgő/rágóka volt, ami több nyitott karikából állt, azt szedtük szét, de éppen olyan jók azok a karikák, amikkel a járókára, vagy a játszószőnyegre lehet felakasztani a játékokat, vagy sima zuhanyzófüggöny-felakasztó karikák.
   Igaz, mi három hónapos kora körül kezdtük el csinálni, de nagyon sokáig sláger volt. 🙂
   Azt az örömöt, amit a szemében láttunk, amikor odaadtuk… 🙂 (sose felejtem el, és még mindig nevetnem kell, ha visszagondolok). Szerintem nagyon hasznos is.

  • Én úgy tudom, hogy a kúszás fakultatív, a mászás (négykézlábazás) viszont fontos. Ha ez kimarad, később diszgráfiás és/vagy diszlexiás lehet a gyerek. Persze, gondolom, ez sem törvényszerű, de azért nem árt kicsit ösztökélni a gyereket, hogy másszon…

  • nálunk a hivatkozott ikeás etetőmellény túlzottan érdekesnek bizonyult (színes és zörgős az anyaga), jobban bezavarja az etetést, mintha semmi nem lenne a gyereken…azóta átlépett a “játék” kategóriába és földön vonszoláshoz tényleg kitűnő

  • Nem akarok ennyit írni, csak még gyorsan annyit, hogy a kedvenc cumiját MINDIG tedd bele, nehogy frusztráld, a jutalom meglegyen! Mert megküzd érte, míg odajut, bár nem tudom, a csemetéd mekkora, háromhónaposan azért a miénk elbíbelődött vele 🙂
   Korai fejlesztés, észrevétlen tanulás a gyerek igényeit teljesen figyelembevéve 🙂

  • Az én gyerekem 10 hónaposan felállt és járt. Életében összesen kb. 2 métert mászott. És bár hivatalosan soha nem lett leírva, hogy diszlexiás, voltak problémák az olvasással-írással, és mindegyik tanítónőben felmerült a diszlexia. Meg persze először bennem. És mindegyik oda vezette vissza, hogy alig mászott.

  • Valóban tanulási gondot okozhat később, ha valamelyik mozgásfejlődési fázis kimarad, olyankor utólag (értsd, amikor már tud járni) meg kell tanítani kúszni-mászni a gyereket, kígyós vagy kutyás játékokkal például. Segít a takaróban hintáztatás (megfogjátok ketten a takaró négy csücskét, benne a deddel, és lóbáljátok), ide-oda gurigálás is.

  • Jókat rötyögtem ezen a tescos zacsin meg a gazdaságos Malacon. 🙂 Egy ismerős gyerek esőkabátban eteti a kisfiát. Az se rossz… 🙂

  • Hát ezen a képen tiszta anyja. Haláli a kis csávó, és a repülőzés, az én öcsém is imádta:) Egyszerűen imádni való a nagy legény!

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s