246. fejezet – Muci és a fiúm, világszám

Ahogy a fiúm reggel jellemezte, ez a gyerek nem is egy baba, hanem egy baba alakú nagy nevetés. Ez különösen igaz akkor, amikor együtt hancúroznak ők ketten.

zoard127

Amúgy tegnap este nagy hirtelen nagyfiúsítottuk a Dont, ugyanis végül elodáztuk a fekhely problémáját, és kipróbáltuk a bölcsőt, ha az már úgyis megvan. A bölcső eddig a mi szobánkban tartózkodott, de a Mucival nem tudunk egy helyiségben aludni, úgyhogy levittük a nappaliba, ahol viszont csak az eltávolított pelenkázó helyén fért el (de megállapítottam, hogy a pelenkázó amúgy is csak úri szeszély, pelenkázni akárhol lehet, ha az őszinte szándék megvan). Szóval most már külön emeletre is költöztünk, és tartottam tőle, hogy a Dont megviseli a dolog, illetve reggel felébred a fényre (a nappali körben ablakos, egy szál sötétítő nélkül), de nem, ugyanakkor kelt, mint máskor.

zoard128

Az evés igazából elég jól megy, csak én unom magam halálra kanalazás közben. Eddig sima felnőtt kávéskanállal nyomtuk, de annyit ugrál etetés közben a Zoárd nevű célszemély, hogy mindig félek, hogy valami baja esik a fémkanáltól, úgyhogy most beruháztam egy készlet valódi műanyag babaevőeszközbe. Meg a családtámogatási jóhírek örömére kapott a muciféle egy fogantyús cumit is, hogy egyedül is tudjon enni, de mint kiderült, nem az a baj, hogy nem képes rá, hanem hogy nem akarja ő fogni a cumit, amikor a személyzet is foghatja. Ennek mondjuk akár örülhetnék is, hogy hozzám ragaszkodik és nem a tápszeréhez, de azért remélem, az első randevújára nem kell majd elkísérnem a kedvenc kiskanalával.

zoard129

Vettem neki továbbá egy megnevezhetetlen, rejtélyes, de határozottan fejlesztő benyomást keltő játékot is, amit rengeteg helyen meg lehet fogni még egy icipici babapraclival is, és mindenféle zörgős, meg tologatható bizgentyűk vannak rajta. Ezt igazából húsvétra kapta, de egyrészt szerintem még fogalma sincs, hogy mi az a húsvét, másrészt meg nem kívánom vallási ünnepekhez kötni a finommotoros fejlesztését, úgyhogy simán csak a kezébe nyomtam. Rögtön tudta, hogy az az övé (mint minden más is a világon), és örömteli hangokat hallatott.

Ezek mennek most.

13 thoughts on “246. fejezet – Muci és a fiúm, világszám

    • Az első képes egy kissé eltöprengtem, hogy vajon miként pozícionálódott a fiúd :), de aztán rájöttem, hogy ilyet mi is szoktunk csinálni :).

    • egyébként nem tudom, van-e abban valami picit is beteges, hogy egyszerre álmodtam zoárddal és gyurcsány ferenccel.
      a dolog kontextusa mindössze annyi volt, hogy miután happyend-del zárult egy ismerősöm valóságban kisiklott kapcsolata, gyurcsány pólóba és kapucnis kötött pulcsiba öltözött át, és mikorra a zipzárt is felhúzta, újra kisfiú lett, és rájöttem, hogy a mindenkori miniszterelnökök kormányfői jogköre véglegesen azzal a pillanattal jár le, amikor újra kisfiúk lesznek.
      tehát dani akkor került a képbe, amikor valami középkori fogadószerűségben egy barátom/barátnőm (?) lézerfegyvert rögtönzött mindössze a tenyeréből és egy mobiltelefonból, majd snitt, na és itt volt, hogy lefektettétek a babát aludni. aztán beszélgettetek, ilyesmi, és kimentetek. én odasétáltam, hogy megnézzem az alvó gyermeket, de már ébren volt, aztán a következő pillanatban haja nőtt, hosszú, és felült, meg feltápászkodott, és amikor azt mondtam, gilbert, megismételte. ezek után azzal szórakoztunk, hogy odavittük egy barkához és azt mondtuk neki, ő a baroness, és hátha megtanulja. közben meg folyamatosan puszilgattam, és hát rá kellett jönnöm így reggel tájt, hogy egy gyerekben az a legeslegjobb, hogy puszilgatni lehet, sokat.:)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s