188. fejezet – sok jó hír, meg egy nagy vese

Ekcémahelyzet: felhívtam a gyerekorvost & a védőnőt, azt mondták, hogy ilyen hülyeség miatt nehogy bevigyem orvoshoz (amúgy sincs időpontjuk, a kötelező második menetére is csak januárra kaptam), hanem kérjek valami semleges gyógyszertári krémet, azzal kenjem, biztos a fogzás miatt érzékenyebb a bőre. Oké, vettem, és mindenesetre most nem fürdettem két napig, mert gyanús, hogy ő is a vízre érzékeny, és szinte el is múlt a foltos gepárdsága, viszont a koszmó bedurvult, hajj.

Dévényhelyzet: elvittem malacot most csütörtökön is, hogy ne legyen túl nagy kihagyás két kezelés között, hát nagyon meg lett dicsérve, leginkább rihegett-röhögött, tette-vette magát,és csak az utolsó tíz percben ordított, addigra kifáradt. Az a gyanúm, hogy ő már nagyon mozogna, csak én nem tudom olyan ügyesen tornáztatni. Mindenesetre mostanában erősen igyekszik az oldalára fordulni, több-kevesebb sikerrel.

Kórház:

Ami nem olyan jó: a ba vesemedence-megnagyobbodás még mindig megvan, beutaltak a SOTE Gyermekklinikára profibb ultrahangra. Lehet, hogy kinövi, lehet, hogy soha nem növi ki, de nem okoz problémát, viszont az is lehet, hogy igen. Mondjuk én valahogy annyira nem féltem, eddig se lett baja, pedig mennyit összebénáztam vele.

Ami jó: eltűnt a koponyában lévő ciszta. A homlokánál ugyan van egy kicsi tágulat, de szimmetrikus, és máshol nincsen, szóval ezt majd figyelik, de valószínűleg csak ilyen alakú a homloka. Az ultrahangon egyébként megkérdezték, nem akarok-e leülni, mert ez elég szörnyű, a gyerekek nagyon szoktak sírni, ehhez képest a Don, akit S. B. tartott, végigröhögte az egészet, mert imádja, ha nők fogdossák, meg csikizte a zselé.

A neurológiai vizsgálaton nem mertem bevallani a Dévényt (a főorvosnő nézte), így viszont teljesen meg volt lepve, hogy mennyit fejlődött ez a gyerek, milyen ügyes, meg minden. További gyógytorna szóba se került (azért én viszem továbbra is dévényezni), annyit mondott, hogy gyakoroljam vele a lábösszerakást, mert még mindig spárgázós alkat (azt a dévényes terapeuta úgyis gyakorolja vele, de én is). Egyébként meg nagyon szép dolgokat írt róla az ambuláns naplóba, rögtön úgy kezdte, hogy "volt koraszülött fiatalember" (nem fiúcska, mint eddig), illetve a sok pozitívum végén, hogy "gőgicsél, figyel, okos", csak így szerényen. Úgyhogy most már papírunk is van arról, hogy okos a Malac, pecséttel.

Az elmúlt két napban egyébként voltam dévényezni, a munkahelyemen, két boltban, fogorvosnál, a kórházban ultrahangon és neurológián, és este megyek céges karácsonyi vacsira. Ezek nagy részére a Don is jött, úgyhogy két program között mindig ájultan feküdtünk az ágyban, ami nagyon aranyos látvány, mármint nem miattam, hanem ugye a malacot mindig középre rakom, az apja 160 széles dunyhája alá, mert azt szereti, ő meg szétdobja kezét lábát, úgyhogy én csak a szélén férek el az ágynak. Akkor befészkeli magát, a lehetőségekhez képest az arcába húz egy párnát (ebben is tiszta apja), majd horkolva elalszik a törpéje, és időnként hangosan kacag álmában, de leginkább csak szuszog. Ennél édesebb dolog nincs, pláne ilyen hülye esős időben.

15 thoughts on “188. fejezet – sok jó hír, meg egy nagy vese

  • Szia!
   Bocsi ogy ismét”okoskodok”de pont ma volt itt a barátnőm és a kisfia,akinek szintén ekcémája van,mostanra sajna elég durván,a hajlatokban főleg, vöröses sebes,de az egész testén száraz érdes a bőr.szóval nekik azt mondták,hogy a fogzástól jött ki és majd ha már nem fogzik elmúlik,de hát az azér elég sok idő.most a Heim Pálba mennek majd a bőrgyógyászatra,ahol mi is voltunk,és amit ott adtak két helyileg kikevert Heimpálkencét(nem szteroidos)az nekünk használt,kb 3-4 nap alatt!

  • Szia, nem akarnék én beléje ugatni vala a dolgokba, de az ekcéma nagyon nem hülyeség – írtad, hogy neked is volt, akkor sajnos tudod, ahogy én is, mert nekem is volt – úgyhogy szerintem azért a védőnő vegye a fáradtságot és adjon időpontot a házidoki meg egy jó kencét. Az ekcéma gyorsan el tud múlni, de rohadt ragaszkodó is tud lenni. És minek legyen az ha nem fontos? Okoska befejezte.

  • Ekcéma: Halicar homeopátiás ekcémakenőcs? Ez nálunk nagyon bevált, nekem is, a gyerekeknek is, férjemnek is. Nincs rajta, hogy ilyen kicsi gyerekeknek nem adható (esetlen érdemes egy homeopatától rákérdezni), az összetételben se igen van semmi, ami durvább lehet egy semleges gyógyszertári kenőcsnél.

  • ezek tök jó hírek, bár nem meglepőek, Malac ügyes és okos és nagyon szép, és hogy még horkol is :-)))
   Veseügyileg szerintem is no para, Lujzinak is volt, még méhen belül észrevették, ráadásul neki kétoldali volt, figyelgették, nem változott egy éves koráig, majd valamikor 12 és 15 hónapos kora között egyszerűen eltűnt a tágulat, sitty és sutty. Don is ki fogja nőni egyszecsak nagy hirtelen.

   Amúgy meg Gergő empatikus gyerek, és lehet hogy stikában olvassa a blogodat, mert beekcémásodott, foltokban, a fejbőre meg seborrheás lett, sebes, a jó ég tudja mitől, dokihoz elvittem, és most gyakorlatilag minden testrészére külön krémet kapott, a seggére kétfélét is :-))

  • Chipie: de szerintm az inkább legyen úgy, hogy a Don most már sitty-sutty feláll és túrórudizik önkiszolgálóan, mint a Pömpi junior 🙂 tényleg, te meg fogod mondani a Pömpöllérnek, hogy van róla blog? és mikor? vagy tudja?

  • Szeghy: hát köszönöm kérdésedet, felöltöztem szépbe, szellemes társalgást folytattam a kollégáimmal, magamba tuszkoltam némi csirkét meg őzet meg nyers marhát meg számolatlan köreteket, illetve két adag desszertet, majd amikor már kezdtem rosszul lenni, akkor a fiúmra hivatkozva szerencsére le tudtam lépni (neki is tegnap volt a cégese, váltottuk egymást a gyerekfelügyeletben).

  • Lucia, Gábronak is van vesemedence tágulata, nem akarok hülyeséget írni, de valami olyasmi, hogy vmoi 1O-es érték a kóros határ, neki meg 9.6. Félévente kell vele uhára járni, vki azt mondta, hogy a korababás katéterezés miatt is lehet, és hogy majd kinövi. Háreméljük. Ha beszélsz Südvéékkel, mommeg, h izgulunk.

  • Most nem csak zugolvasok, hanem hozzászólok: az én fiamnak is brutál ekcémás az arca, pedig 15 hós és kb. 7-8 hónapos hozzátáplálási szinten tartunk. Nekünk azt mondta a bőrgyógyász, hogy nem szabad rögtön szteroiddal bombázni a bőrét, hanem pl. Bepanthen-nel naponta többször kenni, hogy a kiszáradást megelőzzük.
   Különben a Don elbűvölt teljesen, mit ki nem hozott magából fél év alatt!!!! 🙂

  • nem tudom mennyire aktuális még a téma, de nekem a saját bőröm volt mindig is szar, szóval van vagy 35 évnyi tapasztalatom. egy két hete, megint iszonyat száraz és viszketős és piros lett: megoldás: fürdés helyett csak gyors zuhany, az is gyógyszertári fürdetőkrémmel, aztán bekenés szintén gyógyszertári cremor aquosus krémmel, 300gr-os kiszerelés 1000ft körül, de ha felírja a doki, akkor fele ennyi.
   szerintem gyerekorvos annyira nem ért hozzá, ha nem múlik, akkor érdemes lenne a Don-t elvinni gyerekbőrgyógyászatra.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s