370. fejezet – csak jár és beszél, de nekem ez nagy dolog

Újabb videók Muciról, aki kirándulni és strandolni nagyon szeret, továbbá bármilyen koszban meghempereg, ha alkalom kínálkozik rá, de fűre leülni snassz neki, ezért a szabadban mindig keres egy nőt a feneke alá.

Itt most csak olyan lesz, hogy videók leírással.

Szóval az elsőn Mucolda felveszi az otthoni balerinacipőmet, amit alie-től kaptam, és abban jár egy darabig (nem, nem egy méret vagyunk). Ebből a videóból egyébként kiderül, hogy bénaanya vagyok, mert fogalmam sincs rajta, mit jelent a fúútitta, aztán azóta leesett, hogy reggel, amikor még csak ismerkedett a cipővel a Hús, akkor mondtam neki, hogy nem úgy, hanem fordítva (ennyire a nulláról indult, most már csak azt kell megbeszélnünk, hogy csíkos zoknihoz csak kivételes alkalmakkor veszünk pöttyös cípőket).

Szóval a cipőmet elhelyezi a szobájában, utána visszadönget, és megszerzi a pilótaszemüvegét, amit a nyomtató mellett tart (vannak ilyen rigolyái, ha elteszem máshová, akkor szemrehányó tekintettel visszaviszi a helyéje, ha engedek, akkor könnyebben szabadulok). Mivel tudja, hogy a lányok szeretik, ha szép vadászpilóták adnak nekik puszit, ezért ad nekem egy puszit, de sajnos a fényképezőgép miatt nem tudom felvenni, és repülőzni vele (három kedvenc felvevős játéka van, az egyik, hogy keringőzzünk, azt imádja, a másik, hogy felvesszük a pilótaszemüvegét, és repülő lesz belőle, ami néha majdnem lezuhan, a harmadik, amikor felkapom hanyatt, és ringatva azt mondom neki, hogy kisbaba, tente-tente, akkor nagyon szokott tiltakozni, hogy nem-nem, de közben röhög, és nem akar szabadulni).

Utána nem sikerül felvennie, úgyhogy inkább visszamegy a balerinacipőért. Képi anyag:

A másik videón azt akartam felvenni, ahogy magyarázza nekem, hogy a tűzoltóautón hol kell megtekerni, becsukni, megnyomni dolgokat, de akkor ugatni kezdett a szomszéd kutya. Aki tegnap egész nap sírt, mert elmentek a gazdái, és ezt alaposan átbeszéltük a Mucival, hogy szegény kutya, sír, de semmi baj, majd hazajönnek az emberek. Úgyhogy most Mucc rögtön rohant biztosítani a kutyát arról, hogy semmi baj, de hoppá, nem sikerült elsőre kinyitni az erkélyajtót.

Utána elmereng egy kicsit a természetben, majd nem értem, mit mond, aztán viszont azt, hogy enyim (ez mostanában gyakran felmerülő kérdés köztünk, hogy mi kié, a paradicsomok tulajdonjogi viszonyait még nem sikerült eldöntenünk).

Ezt követően Muci megörül a fürdőszobának, mert ott bíz van, ami a világ legjobb játéka, ha rajta múlna, egy bízesésben élnénk. Azután támad köztünk egy kis nézeteltérés azt illetően, hogy becsukja-e az erkélyajtót, de akkor véletlenül felkapcsolom a fürdőszobalámpát, és ezt muszáj a saját szemével is ellenőriznie.

Majd a másik kedvenc kurrens témánkra terelődik a szó, és megbeszéljük, hogy (bár nagyon hasonlít rá, csak kisebb), a fürdőszobai szemetes nem a papírszemetes (a Muci szelektíven gyűjt, és tökre érti a koncepciót).

Aztán még leszögezi, hogy az ajtó ajtó, majd mindent megsimogat kedvesen, mert ő egy ilyen, és közben mondogatja, hogy ezt is ikeba, amiből az ikebát nem értem, de biztosan kiderül majd egyszer. Videó:

És nagyjából ilyeneket csinál reggeltől estig, közben magyaráz, akár ott vagyok, akár nem. Volt egyébként tegnap egy meglepő húzása, amikor hallom, hogy lépcső, óvatosz, okosz, óvatosz, üdesz, ajtó, na, ajtó (bezártam a lenti ajtót, hogy ne tudjon kiszökni az erkélyre), kúcs! kúcs! (és bakker, kinyitotta kulccsal), óvatosz, jaj-jaj, séta, hűtő, tújó tu-tu, fel, és tényleg felhozott egy túró rudit a hűtőből, hogy hámozzam meg neki. Az én biológiailag még nem egészen kétéves, egy évvel ezelőtt még extrém hipotón kismalacom, és akkor egyesek csodálkoznak, hogy úgy mesélek dolgokat, hogy “amikor a Muci még kicsi volt”.

Mindenesetre azt hiszem, konklúzióként levonható, hogy Mucinak van némi esélye arra, hogy egyszer majd egy cipőfetisiszta, nőcsábász vadászpilóta legyen, aki egyben hobbikertész, és szelektíven gyűjti a szemetet.

16 thoughts on “370. fejezet – csak jár és beszél, de nekem ez nagy dolog

  • A fotóról egyre fiúsabb arcvonású Muci néz ránk vissza. Tudom, hogy etikai okokból nem láthattuk az apját közelből, de érdekelne, hogy szerinted a fiad arca inkább kire hasonlít.
   És tetszik neki Muci, amikor a neten látja magát?

  • @:): A gyerek színvilága az enyém, a homloka + orra + szeme egyértelműen az enyém, a pofacsontjai is, az álla meg a szája meg hol az apjáéra, hol az enyémre emlékeztet. és nem csak a neten, de a fényképezőgépen is mindig meg kell mutatni neki a róla készült videókat, pedig más film nem nagyon érdekli a kis nárciszt 🙂

  • Tényleg igazi nagyfiú!

   A beszédért nagyon irigyellek! Barnus, aki csak pár hónappal fiatalabb (korrigált kort nézve kb. egyformák), úgy 10 szót leszámítva nem hajlandó beszélni. Úgy gondolja, hogy fejhangon visítva tudatja a nagyvilággal a gondolatait, amit nekünk kötelességünk így is megérteni. Hát az elég fárasztó…

   Apám állítólag 3 éves koráig egy kumma szót nem mondott (amit személy szerint nem hiszek el), amikor is egy este nagyapám elkésett, erre így fogadta: “Ilyenkor kell hazajönni?”. Ekkor a családi legendárium szerint leesett az a bizonyos nagy kő a szívekről, mert már attól tartottak, hogy a gyerek hülye vagy süket vagy néma. Nagyon remélem, hogy Barnus azért nem vár 3 évig, hogy azután komplett mondatokban kezdjen beszélni…

  • Imádom az 1 mp-ig tartó hisztijeit. Amikor nem sikerül felvennie a szemüvegét, és nyöszörög miatta egy picit. De aztán rájön, hogy tulajdonképpen nincs is miért sírnia, és már megint mosolyog. :))
   És köszi a fotót is, tényleg látszik rajta, hogy már egy igazi nagylegény.

  • Paramami: nálunk az öcsém volt ilyen, hogy tök későn szólalt meg – már a fél család pánikolt, hogy mi lesz így a gyerekkel. Aztán egyszercsak megszólalt, de kb egy hét alatt értelmes lett minden mondata és annnnnnnnnnnyit beszélt, hogy már mindenkinek belefájdult a feje. Kb egy évig volt, hogy amikor épp nem aludt, akkor beszélt és utána rendeződött normális mennyiségre a beszélgetése – szerintem csak statisztikailag rendben akart lenni és bepótolni az elmaradt szavakat 😉

  • Szervusz Lucia! Eddig még nem írtam, de ezt is el kell kezdeni. Nagyon helyes kisfiad van, és nagyon szépek vagytok együtt. Örülök, hogy idén nyáron nem kopasztottad meg úgy, mint tavaly:) így sokkal jobb.

  • Szia Lucia!
   az utolsó 2 havi posztokat elolvastam 200x a videókat megnéznéztem 1000x nem írnál új bejegyzést ha szépen kérlek?:)
   hiányzik a Mucifiú!!!

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s