282. fejezet – ügyes és jó, már 365 napja

Naszóval, a Muci ma egy éves, éljen-éljen. A szülinapja előestéjén azzal lepett meg bennünket, hogy felült, és úgy maradt.

Igazából az volt, hogy én kikunyeráltam a fiúmtól, hogy hozzon már nekem a Mekiből egy sajtburgermenüt (egy idő után nagyon betesz az embernek az egészséges életmód), és lehet, hogy én kicsit junkfood-függő vagyok, de akkor a Muci konkrétan klinikai eset. Annyira rákívánt a kólámra, hogy megfeledkezett arról, miszerint ő még nem tud ülni, hasizomból felült a pihenőszékében, majd ülve maradt percekig, és amikor el akart dőlni, akkor mindig korrigált. Közben úgy nézett maga elé, mint aki hangosan azt mondja, hogy nem értem, miért csináltok ekkora ügyet az egészből, csak ülök, mindig így szoktam, jó, viszont magában azt gondolja, hogy hát igen, ő már egy mindenre képes felnőtt baba, all hail Muci (igen, ennyire komplex mimikája van). Képben is elmondom:

 

De a kajákkal kapcsolatban egyébként is kicsit megszállottan viselkedik. A múltkor szerzett valahogy tőlem egy nyers spárgát (szerintem úgy, hogy szépen nézett rám, erre én odaadtam neki), és mint minden “lopott” kajával kapcsolatban, kötelességének érezte, hogy apró miszlikre szagassa az egészet az egérkefogaival, pedig látszott az arcán, hogy utálja a hülye spárgát, csak hát muszáj elvégeznie, amit elvállalt. Ugyanakkor a legfinomabb babakajákat képes finnyogva visszautasítani, csukott szájjal undorkodik, meg minden. Ja, spárgaképek:

 

A kirándulás alatt egyébként evésügyileg is próbára volt téve a húsnyúl, gondoltam, most kihasználom az üvegesételes pár napot, és kipróbálok rajta egy csomó nagyobbaknak való kaját, hát a malac úgy nyelte a marhahúst, paradicsomot, nyulat, mittudomén, hogy öröm volt nézni, és ki se csapta semmi. Úgy alakult, hogy némi eperhez is hozzájutott (igen, szépen nézett), és arra se lett csalános, nem úgy, mint az elsőkörösnek hirdetett nyers almára és nyers barackra. Úgy tűnik, neki ilyen az emésztőrendszere, hogy a vasszöget is, de a diétás kaját nem bírja.

30 thoughts on “282. fejezet – ügyes és jó, már 365 napja

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s