275. fejezet – most már mindenre fel vagyunk készülve

Eddig ugye a szex és moszkvás generátorunk volt otthon, de az a fiúm szerint kevéssé megbízható (márpedig mi van, ha elmegy az áram, és kifogy a notebookunkból a delej), úgyhogy bevitte inkább a munkahelyére tárolni, és hozott ide egy tisztességesebb típust. Az eseményre Mucival mindketten vérmérsékletünk szerint reagáltunk, én rögtön ugrottam a domestosos törlőkendőimmel, hogy családbaráttá tegyem, Muci pedig, aki reggel, elköszönés közben látta meg, még a távozó apja után is elfelejtett üvölteni (sőt, búcsúzni is szinte), annyira izgalomba jött. Leraktam, és körbeudvarolta az eszközt, minden kezelőszervszerű dolgot megnyomogatva rajta a maga elgondolkozó, de precíz módján:

Este pedig még nagyobb esemény volt, ugyanis a fiúm hazahozta a frissen beszerzett Vaude háti hordozót, amit persze rögtön ki kellett próbálni. Nagyon jófajta darab, a gyereket roppant precízen bele lehet illeszteni, merev mindenütt, a gyerek alatt van egy nagyobbfajta raktér, meg mindenféle zsebek mindenhol, a baba puha kis egérfülekbe kapaszkodhat útközben, és az egész szerkezet derékra terhel, amúgy meg tök könnyű. Adtak hozzá pillekönnyű pelenkázóalátétet, és állítható magasságú nap-, illetve esővédőt, és van kitámasztója is, hogy gyerekes üzemmódban is le lehessen rakni a földre. A Donnak sem volt nagyon ellenszenves a dolog:

Amúgy az egész military-zöld, és nagyon fiús azzal a sok csattal meg szíjjal meg fémvázzal, ugyanakkor kényelmesnek is tűnik. Lerakott állapotban ilyen (a Don nem szenved, hanem az egérfül-kapaszkodót próbálja megrágni egy kicsit):

Húsz kilóig használható az eszköz.

Más újság továbbra sincs nagyon, bár ma kitaláltunk egy új játékot (calvinball kategória), ami abból áll, hogy én lábbal tologatom a Mucit a parkettán, aki pedig nagyon nevet, és megpróbálja megharapni a lábujjaimat. Ja, meg két kézzel felhúzta magát a kanapéra (mármint a szélén lógott egy kicsit), meg mintha a térdelésben is némi haladást mutatna. De persze nem hajt a tatár.

A végére még, csak a komolyabb függőknek megpróbáltam lefotózni, ahogy a Muci néha elgondolkozva könyököl a padlón, és…izé, elgondolkozik, de persze mindig elkapja olyankor a kezét:

Amikor ezt csinálja, mindig ez jut eszembe.

20 thoughts on “275. fejezet – most már mindenre fel vagyunk készülve

 1. ó, istenem, ezek az ilyen volt-ilyen lett fotók! kis csoda ez a gyerek, és annyira nagyfiús ezen a könyöklős képen, tündérbogár…

  • 1. VauDe. egyébként télleg jó. mire összejött volna rá a pénzünk a gyerekünk hirtelen megnőtt vagy mi
   2. kit kell megölni ahhoz, hogy a feedek tartalmazzák a posztot, ne csak az elejét? mér kell elüldözni az olvasót?
   3. gyerek sztill szép
   4. de most tényleg mi a rossebért kell kitolni feedügyben az olvasóval? (most csak azért kattintottam, hogy ezen sopánkodjak)

  • ashlynn, diogenesblues: köszi 🙂

   pappito: mint már jeleztem, amint elárulod, hogy kell olyat csinálni, hogy readerben megjelenjen a feed, de a főoldalamon csak bevezető (mert egyébként félóráig töltődik és átláthatatlan), átírom olyanra.

  • Kisebbik unokahúgom 1 éves kora felé szinte korlátlan ideig eljátszotta apjával, hogy apa az etetőszék 3 centis, első műanyag pántjára (ami a tálcát is tartja ha van, meg a gyereket is) felrakta a cumisüveget, gyerek vigyorogva lelökte a vele szemben ülő apa ölébe.
   Ez egyben ideális fotótéma is volt, a gyerek vigyorgott és nyugton ült. 🙂

  • Kész, eddig csak olvastalak, de most már nem tudom megállni, hogy ne kommenteljek ide valami “azon a képen annyira aranyoooooooooooos” jellegű dolgot.

  • most megnéztem a Don tavaly júniusi fotóit és hát mamám. Jól felhízlaltátok:)
   Kérdezném talált tárgy kategóriában, hogy ott a polcon a Hippes cucc mellett az a rózsaszín csomagolású izé, amin egy Rambó jellegű úr figyel, az mi?

  • csetten, az szentkirályi ásványvíz fóliában 🙂 ugyanaz az összetétele, mint a szentkirályi babavíznek, csak gondolom talán kevésbé steril körülmények között palackozzák, mindenesetre a csapvíznél biztos sterilebb (igazából csak az ekcéma miatt nem akarok kemény csapvizet adni a Mucinak, más baja nincs tőle).

  • Lucia, a Szentkirályi ásványvízzel vigyázz, a munkahelyünkön olyan van, és egy kolléganőmmel egyszerre kezdett el kirepedezésig száradni a bőrünk. Az ásványvíz okozta, túl sok benne a nátrium. Hétvégén megpróbáltam kikúrálni magam Nestlé Aquarel-lel (abban harmadannyi nátrium van), és teljesen elmúlt a bőrszárazság.

  • Igen, tényleg érdemes legalább egyszer összehasonlítani az ásványvizek nátriumtartalmát vásárlás előtt, aztán látni fogod, hogy melyiket nem szabad megvenni.

  • Hoppa, lehet hogy az en szam is a Szentkiralyitol cserepes? Ki fogok probalni vmi masikat, bar kicsit hulyenek fognak nezni a cegnel, hogy minek hozok be sajat vizet :o) Mikre nem jo, ha Luciat olvasgat az ember!

  • lucia, megbocsájtó vagyok, sőt értékelem a szándékosságtalanságot. Ugyanakkor fogalmam sincs, hogy mit lehet és mit nem a freeblogon, ér megsértődni, de minden magyar bloghely szar. (mondanám, hogy költözz sajátba, ott nincsenek ilyen korlátok, de ami időt erre szánnál, inkább add a gyerknek meg fordits 🙂

   Szóval nézd meg kérlek, hogy van-e a freeblognak feedbeállitása és ott lehet-e választani, hogy csak a lead vagy az egész tartalom menjen? Mert civilizált blogokban a főoldalon csak lead van, a feederbe meg megy az egész poszt mindenestül.

   Ha ez a freeblog kezdetleges megoldása miatt nem valósitható meg, akkor (és csak akkor) hajlandó vagyok eltűrni, hogy nem jön az egész poszt a feedben.

   (mindjárt meglátom, hogy regisztrálok-e egy blogot, hogy megnézzem)

  • nemtom ez mifene sablony, de nekem a vezérlőpult/apróságok alatt van feedburner integrációs lehetőség. Szerintem élj vele, az jó kis feedosztogatógép.

  • Batkamanó: nem én tettem fel, a google adwords osztotta ki rám valamiért, de most változtattam a beállításokon, remélem, sikerrel. ha nem, akkor leszedem az egész hirdetősdit, annyit nem ér, semmilyen formában nem kívánok semmilyen politikai pártot reklámozni (még akkor sem, ha nagyon sokat fizetnének ezért).

  • pappito,

   1. megnézem azt a feedburneres dolgot.

   2. természetesen nincs harag.

   3. “a minden magyar bloghely szar” kijelentéshez annyit fűznék hozzá, hogy mondjál még egy bloghelyet bárhol a világon, aminél (a) ha beírom a blogomba, hogy jaj-jaj, állatkertbe szeretnék menni, akkor hoz a futár két jegyet a szolgáltatótól ajándékba, (b) amikor hajnali 5:27 perckor írok a blogszolgáltatónak, hogy jaj-jaj, nincs elég tárhelyem a cuki babás képeimnek, akkor 5:29 perckor már biztosít nekem elég tárhelyet a cuki babás képeimnek, (c) a blogszolgáltató vacsorát főz nekem, és ehhez hoz _háromféle_ Haagen-Dazs fagyit, mert nem biztos benne, hogy melyiket szeretem, (d) az egyik ideiglenes főoldalszerekesztő lucia-napot tart, amikor csak az én bejegyzéseim vannak kint a főoldalon (és még csak nem is kapok ezért anyázó kommenteket). Lehet, hogy igénytelen vagyok, de nekem ennyi elég 🙂

   (viccet félretéve, én teljesen megvagyok elégedve a freebloggal technikailag is, egy bajom volt vele régebben, de azt a “nem várok” link megoldotta).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s