227. fejezet – kicsit lassú felfogású vagyok

Megint bénaanya voltam (de legalább jóindulatú, kedves lány vagyok, még ha kicsit hülye is). Tegnap már erősen törtük a fejünket a dévényes terapeutával, hogy miért nem kúszik ez a gyerek, amikor elég erős hozzá, elég régóta gyakorolják, itthon is sokat van hason, meg minden. Megállapodtunk abban, hogy biztos nem tudja, hogy kúszással el lehet érni dolgokat, és hogy egyáltalán, a kúszás jó dolog, ezért nincs motivációja. Aha.

Azután ma reggel egy halvány kis fény kezdett derengeni a fejemben, miközben elérzékenyülve figyeltem, hogy játszik kis magzatunk a parkettán. Ugye az van, hogy akartam neki polifoamot venni, azután visszarettentem, mert van ötezer játszószőnyege, pokróca, illetve személyesen is megtapasztaltam az öcsém leányának puzzle típusú gyerek-polifoamját, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem lenne egy vidám gyerekkor az olyan, amiben anyát hetente kétszer a sárgaházban kell meglátogatni (borzasztó nehéz ám kirakni egy bonyolultabb házikót!). Szóval lényeg az, hogy gondoltam, megvárjuk, hogy kússzon a Muci, és majd akkor kap egy decathlonos nagy polifoamot, addig elég neki a játszószőnyeg.

És akkor reggel feltűnt, hogy ez a gyerek bizony teljesen szabályos kúszó mozdulatokat csinál, csak azért nem halad, mert ugye a pokróc alatta parkettán van, ő meg annyira még nem erős, hogy ekkora mértékű viszkozitással is harcba tudjon szálni, úgyhogy inkább csak úgy elmolyolgat a játékaival rajta. Kérésemre ekkor a fiúm lehozott egy akármilyen polifoamot, és ráhelyeztem a gyereket, aki először simán elharcolta magát a tukánig, utána meg a notebookomig, aminek kedves szokása szerint kihúzta a tápkábeljét, és megpróbálta átharapni. Nem nagy távolságokról van szó egyébként, olyan harminc centikről, de a nullához képest a harminc centi is gyönyörű, úgyhogy nagyon meg lett dicsérve (bár jelzésértékűen azért megemlítettem neki, hogy részben ezért nem lett végül görényem, mert az elrágja a kábeleket, de szerintem a gyerek tudja, hogy őt nem vennék vissza az állatkereskedésben, szóval most már azt csinálhat, amit akar).

Én meg egy kicsit hülyén éreztem magam, amiért gátoltam idáig a mozgásfejlődésben, de asszem, majd úgy gondolok a dologra, hogy feltaláltam a hordozható gyerek-kúszópadot (a futópad mintájára, az úgyis olyan trendi manapság). Ha a tv-shopot érdekli esetleg, még egy ideig tudunk szerintem ilyen videókat csinálni, hogy mosolyogva megérkezünk, egyik hónom alatt a gyerekkel, másik alatt a pokróccal, egy mozdulattal összeillesztem őket, gyerek vigyorogva teper öt percig helyben, utána megint a hónom alávágom őket, átmegyünk öt méterrel odébb, és megismételjük a mutatványt, közben arról mesélek, hogy mennyire egyszerű így az életem, mert a gyerekem folyamatosan edzésben van, ugyanakkor nem kell kergetni, de természetesen ez csak a Nasa által kifejlesztett technológiával készült SuperSlip(tm) jegesmedvés pokróccal működik (lányoknak rózsaszínben is!), amelyhez igény esetén kis felárért egy nm SuperSlip(tm) (űrtechnológia!) parkettát is biztosítunk, kérjük, hívjon még ma a megadott számon.

23 thoughts on “227. fejezet – kicsit lassú felfogású vagyok

  • Rendelnék egy SuperSlip(tm) jegesmedvés pokróccal kúszópadot! Nem akarom kihagyni ezt a páratlan lehetőséget.
   Köszönöm :-))))

  • Jo :-))

   Janka ugy tanult meg kuszni, hogy miutan ugyanezt az altalad korabban leirt ejtoernyos-mozdulatot gyakorolta hetekig, odafekudtem melle a parkettara (pokroc nem volt, se polifoam), es elkezdtem kuszni. No, kb. tiz percre ra o is elkezdett. Majd napokon at kergetett a parkettan egy pingponglabdat, ami minden alkalommal, hogy megprobalta megfogni, tovabbgurult…
   Vicces volt. De ne aggodj, ha elkezdodott a kuszas, a tobbi jon majd csostul – csak gyozd elpakolni a sok kabelt meg apro mutyurt! Meg lekvarosuveget, ugye ;-).
   Udv,
   Kati

  • mindenképpen meg kívánom jegyezni, hogy a nagyfiam már tudott járni, amikor úgy gondoltuk, tarthatatlan állapot, hogy nem tud mászni.
   ezért megtanítottam mászni, nehogy hátrányban legyen.

  • nekem is azért nem lett görényem, merthogy a kábelek 🙂
   inkább csináltunk egy gyereket, aki most lelkesen rágja a kábeleket (is) 🙂

  • hehe…mi is belestunk a majnem ugyanien hibaba:)
   nalunk jaccoszonyegen nyomult a gyermek…az volt rateve a polifoamra mer mien szep szines…kihivas is volt messzebb tettema jatekokat stb…hat nem addig huzta a szoneget mig elert mindent es tapodtad se mozdult?!…:)de hol van mar a boldog kuszasok kora a mindenhol felallok-leulok korszakhoz kepest:)

  • a miénk a kádban, vízben kezdett el ráérezni a kúszás örömére, nyilván, mert ott könnyebben megemeli az amúgy 9 kilós popóját… 🙂

  • lucia, ez a polifoam mekkora? decathlon honlapján a hagyományos méretet látom csak. habtapit utálom. úgyhogy én is örülnék más alternatívának.

  • Muzsika: a dévényes terapeuta szerint kapható ott olyan, ami nála van, hogy négy darab kb 50×50 centis egyszínű lapból lehet a kívánt formára összepuzzlézni, nagyon remélem, hogy még van nekik.

  • sztem felesleges bármilyen polifoam és szőnyeg, hiszen kb 1 héttel az első bátortalan kúszás próbálkozás után, mindenhova (!) elkúszik majd. ne gondoljátok, h az 1mx1m kis matracon mosolyog majd szelíden és illedelmesen elkúszik a végéig, fordul és vissza, hanem viharos gyorsasággal feltérképezi az egész lakást! a réteges öltözködés lehet itt a megoldás. ill. a dupla zokni. éljen a kő és a padló.

  • na de nálunk pont ez a baj, hogy a padlón nem tud gyakorolni. amúgy meg nem veszik kárba a polifoam, vagy szivacs, kirándulásra is jó lesz.

  • hát simán csúszkál azon is (nem tudom, nálunk vagy túl viszkózus a parketta, vagy a Muci gyenge, de polifoamon azért halad, a padlón meg csak helybenfut).

  • szia Lucia,
   bár nem vagyok szaktekintély a témában, de nálunk is így volt először, hogy a polifoamon (habtapin) meg tudott indulni a parkettán meg nem, de néhány nap után már az sem jelent neki akadályt. És onnantól kezdve csak arra jó a szivacs (vagy bármilyen más leterített felület), hogy kijelölje azt a helyet, amire a gyerek egész biztosan nem teszi rá a kis testét :)valami őrületes ügyességgel kerülgeti, mint a forró kását…itt van egyébként egy vicces videó, igaz, ez egy 9 hónapos baba, de az tuti, hogy többet van a szőnyegtől távol, mint rajta:http://www.youtube.com/watch?v=8vNxjwt2AqY
   Én egyébként olyan habtapit vettem, amin nagy számok vannak, ennek a legkisebb darabja is tök nagy, nem hiszem, hogy beférne a szájába. és vannak műveleti jelek is benne, úgyhogy még jópár évesen is jó lesz, ha számokat meg matekot szeretnénk majd tanulni vele. (forrása a mária bababolt, visegrádi utca (de ezt nyugodtan vedd ki, ha reklám)).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s