211. fejezet – nincs benne kép a kicsapongó életmódom miatt

Tegnap kilengtem este, és egy kicsit kiütöttem magam, megittam két kávét ugyanis este 9 és éjfél között, amitől reggelre komplett másnapossági tüneteket produkáltam, szédültem, hányingerem volt, ill. hasmenésem, és egyáltalán. Mivel nem akartam, hogy a gyermekem lemaradjon a heti tornájáról, önfeláldozó anya módjára kirebegtem a fiúmtól, hogy vigye ma ő dévényre, én meg visszaaléltam a párnák közé. Egykor felkeltem, kihámoztam Mucit a hordozóból, amiben beadta az alvó gyermeket a fiúm, töltöttem bele tápszert, váltottam rajta pelenkát, majd leraktam a bölcsőbe, azt sóhajtozva, hogy anya beteg, légyszi ma legyél el nyugiban, és Mucc a világ legjobb kiscsirkéje, mert így is tett, szép halkan beszélgetett az egerével négyig. Ezt tudnám felhozni mentségül, amiért nincs kép, de higgye el mindenki, hogy a célszemély szeme, mint a kárbunkulus, szája csücsöri, arcocskája rózsa, és a köcsög ekcéma is mintha múlna.

Nemrég volt egyébként először olyan élményem, hogy ha a gyerek nagyon csendben van, akkor biztos rosszban sántikál, és tényleg. Valahogy levergődött a dolgozószobában a játszószőnyegről, és amikor bementem, akkor éppen a fiúm hátizsákját rángatta diadalmas arccal kepesztve a padlón. Abba a hátizsákba egyébként olyan három ilyen muciméretű gyerek beleférne, de szerintem ha jól belenyomkodnánk őket, akkor négy is, szóval a jelenet nem nélkülözte a komikus elemeket.

Amúgy továbbra is dúl a szerelem köztünk, de szerencsére nem követem a vonatkozó szakirodalom utasításait, hogy ne áruljam el a valódi érzelmeimet, és várjam ki, hogy ő tegye meg az első lépést, mert arra szerintem csak úgy kábé egyéves kora felé kerül majd sor. Viszont azzal tisztában vagyok, hogy előbb-utóbb elhagy majd egy másik nőért (és ez a jobbik eset), és szorgosan látom el munícióval azokra az alkalmakra, amikor fel kell majd hívnia annak a másik nőnek a figyelmét arra, hogy velem ellentétben milyen szeretetlen, már-már rideg a viselkedése. Az "anyám puszilgatott, miközben kakiltam" és az "anyám oldtimert vett nekem karácsonyra" mellé felkerült az "anyám meghámozta nekem a szőlőt" is. Ja, és ha már itt tartunk, azt hiszem, megfejtettem a kajával való undokoskodás eredetét is, ugyanis ha teljesen folyósra keverem vízzel, akkor hajlandó megenni a dolgokat.

Egyébként más is szerelmes szokott lenni belé, bementem a munkahelyemre ugyanis, és odabent a nők kezébe nyomtam, 
amíg beszélgettünk pár szót a főnökömmel, és egyszer csak olyan visítás támadt odakint, mint egy rockkoncerten, amiből azt az egy értelmes szót lehetett kivenni, hogy "mosolygott".

Ami a hozzátáplálást illeti, mostanában belelkesültünk, és mindent megkóstoltatunk vele ujjhegyről, a narancsot szereti, a D'Arbo baracklekvárt szereti, a bacont szereti, a fruttapurát és a mustárt utálja. Mikor mondtuk neki, hogy felnőttkorában márpedig szeretni fogja a mustárt, akkor el is sírta magát, de lehet, hogy csak mert meleg volt neki a barlangászkocsmában, a hőt nem bírja.

Amúgy most hangfetisiszta lett, a hülye hangok minisztériuma egy személyben, sikítva hörög, ha rásüt a nap, sikítva hörög, ha megörül az elefántnak, sikítva hörög, ha meglát minket, mindezt rezignált arccal. Egyéb alkalmakkor olyanokat mond váratlanul, hogy "blö-blö-blö", illetve "gá", a zsiráfnak meg külön szókészletet tart fenn. És amúgy egy cuki, akkor is, ha sikítva hörög.

14 thoughts on “211. fejezet – nincs benne kép a kicsapongó életmódom miatt

  • na végre már. ilyet ne csinálj többet kérlek, hogy ennyi ideig nem írsz. ha kocsmába van időd, menni, akkor velünk törődni is kell lenni valahol idődnek.

  • igen, tisztára elvonási tüneteink voltak, de asszem most jön el a pillanat, hogy le leszek innen tiltva, mert nekem már semmi nem elég, jó lenne hallani is azokat a hangokat…

  • nem a kv árthatott meg, hanem vírus van. a barátomon és rajtam is átment már. de szerencsés vagy, ha ennyivel megúsztad: én tegnap a wc összes funkcióját kihasználtam.:(

  • kamillusz: én is a vírustól tartottam, de egy délelőtt alatt elmúlt mindenféle kezelés nélkül, egy vírus azért kitartóbb, nem? meg emberek között se nagyon voltam. mindegy, azért reménykedem a kávéban, mert az nem fertőz.

  • Bár nagyon költői, de remélhetőleg nem “kárbunkulus” a Malac szeme (mert az piros), hanem inkább lazúr, smaragd vagy azurit.
   Már nekem is elvonási tüneteim voltak.
   Szöveg, kép, hang… bármi jöhet! (Az illatok csak szelektálva 🙂 )

  • “…előbb-utóbb elhagy majd egy másik nőért (és ez a jobbik eset)…”
   Ejnye-bejnye! Szép példája az érzelmi zsarolásnak! Hogy anyu tudni véli, melyik a jobbik eset! Azután majd csodálkozik, kesereg, amikor a gyerek csavargó, drogozó bandákban telálja meg a feltétel nélküli elfogadást! NNahát. Pedig a táplálás terén milyen dicséretes nyitottságot látunk!

  • telaci, hát sajnálom, de nem vagyok annyira nyitott és elfogadó, hogy ne lássak legalább egy árnyalatnyi minőségbeli különbséget az “elhagy engem egy másik nőért”, és a “mindig engem fog szeretni legjobban, ezért soha nem hagy el, hanem a halálom után a mumifikálódott tetememhez beszélve fiatal nőket késel meg a zuhany alatt” között.

  • Na ja… mert az a tetem rettentő csúnya ott a forgószékben. De én azt hittem, Te egy csinos fiúpartnerre, vagy – ha már filmezünk – érett férfibarátra célzol.

  • En úgy értelmeztem az “…előbb-utóbb elhagy majd egy másik nőért (és ez a jobbik eset)…” kitételt,hogy a rosszabbik eset,ha fiúért hagy el…
   Lássuk be,ez is egy lehetoség…

  • hát, beismerem, azzal szemben is vezet a “nőért hagy el” opció, de (1) nekem mindegy, hogy kiért hagy el, nemétől függetlenül fogom lelkesen utálni, (2) az apja három éve nyúz, hogy magyarázzam el neki, miért buzik a a buzik, amikor az hülyeség, úgyhogy szerintem inkább heteroszexuális lesz, csak ne kelljen az apjának magyaráznia a dolgot.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s