210. fejezet – hozzátáplálásos

Én eddig úgy voltam vele, hogy a gyerek szerintem még nem egészen érett a hozzátáplálásra technikailag, mert kanállal kábé lehetetlen megetetni, kitolja a szájából a mindent, adtam neki kis darab almát nyalogatni, fintorgott, összeszorította a száját, kölesgolyóra is, hát, gondoltam, biztos még ez az újszülöttkori reflex, nem tudja, hogy kell szilárdabbat enni, nem baj, toljuk a cumiból.

Aha, persze.

Tegnap intenzív cuppogásba fogott, amikor a fiúm a baconos rántottáját ette mellette, úgyhogy a fiúm odanyújtott neki viccből egy darab szalonnát nyalogatni, hát én akkorára tátott szájat és olyan lelkes nyalogatást még nem láttam. Még utána is teljesen felélénkülve magyarázott nekünk, meg nyáladzott és cuppogott fél óráig, mi meg röhögtünk rajta folyamatosan. Mondjuk tisztára megértem, az én tegnapi vacsorám konkrétan két szelet bacon volt megsütve, elrágcsáltam csak úgy magában (a fiúm ilyenkor mindig megjegyzi, hogy candy of meat, mi?), és én is utálom a szószokat, de hát a Donnak sajnos még várnia kell kicsit a textúrásabb kajákra.

14 thoughts on “210. fejezet – hozzátáplálásos

  • ez tetszik, mondjuk azt mindenképpen megvárom majd, hogy ülni tudjon, de amúgy is azt terveztem majd, hogy először ehet kézzel, és a kínálatból azt, amit akar, utána majd biztos magától elirigyeli tőlünk az evőszközöket. meg eleve nem szimpatikus ez a pépezés, ezeket a trutyikat én sem enném meg, akármilyen finom dolgokból csinálom őket.

  • Heh. Nálunk is az első amit a gyerkőc konkrétan megfogott és megevett magától, tukmálás nélkül, (most a nem ehető dolgokat kihagyva) az egy darab snack-kolbász volt. Nagy vagányság a húsevés, kár, hogy így igen gyorsan megszűnt a finom babakaki, van helyette igazi rendes könnyfacsaró szarszag 🙂 valamint hirtelen egészen új megvilágításba került a “kend a hajadra” kifejezés.

  • Hahhahhaaha. Pasi. Csülköt neki, oszt jónapot. Egyébként nyolc hónapos, simán adhatsz neki húst, ha azt kívánja, meg pl szórj elé reszelt sajtot, az is mehet lassan, ráadásul azzal tök viccesen elbénáznak, mire beleoperálják a szájukba, és mégis van ööö textúrája 🙂
   És ez tök tipikus, Lujzi első kajája, amit hajlandó volt hercegnői kacsójába fogni és a szájához emelni tán 11 hónaposan, egy darab étcsoki volt, tööök tipikus első kaja, azóta is olyan édesszájú a csaj, hogy félelmetes.

  • hát húst már kap lemixelve, csak arra gondoltam, hogy esetleg ne a zsíros, sós, nehezen rágható bacon legyen az első rendes kajája, de lehet, hogy mégis adok neki durvább kajákat majd, ha az ízlik. csak el ne felejtsem akkor itatni, te jó ég, mennyi új dolgot kell vele csinálni, pedig milyen kényelmes lenne ez a napi négy cumi úgy húszéves koráig.

  • Lányom is megkóstolta a brassóit 7 hónaposan. 10 hónaposan meg elrágcsált egy egész szál újhagymát, úgy tunkoltuk mellé a kenyeret, hogy ne fájjon a hasa. 🙂 Tudják ők, mi a jó.

  • Chipie: “pl szórj elé reszelt sajtot”, ne mondj ilyeneket Luciának, tudod, milyen nehéz a szekrény alól kipiszkálni az odaragadt megszáradt sajtot? 😀

  • Az én lányom semmit nem evett meg, ami pépes. Viszont nyolc hónaposan tolta befelé a nyers brokkolit, egy évesen kiszedte a kosárból a vöröshagymát, meghámozta és harapta (a babaúszáson, meg szagolgattam, hogy ki ilyen büdös, hát az én lányom lehelete volt), 14 hónaposan kiment a kertbe, leszedte a borsót, kibontotta, megette, szintén nyersen. Tiszta sár volt a kis szája körben. Szerencse, hogy a védőnő utoljára 6 hetes korában járt nálunk.

  • hrm, hát én vártam minden tejtermékkel 14 hós koráig…mondjuk enyim tejallergiagyanús volt 🙂 de ha nem lett volna, akkor is egy évesig vártam volna. persze ebben is mindenki mást mond 🙂 de a tejtermékek teli vannak tartszerrel máskülönben kirügyezne a túrórudi is 4 napon belül 😛 a sajtba pedig már nem csak sót tesznek tartósítás gyanánt…mindegy 😀

  • á, csak határidőm van mindjárt, amúgy meg nem merek kép nélküli posztot kirakni, mert meglicselnek a törpe rajongói, ahhoz meg fotózni kell, satöbbi.
   🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s