132. fejezet – gyors képességek

Egy félórája ellágyultan néztük az apjával Zorcsit , ahogy Megfogja a Lepkét (elképesztő, az ember egy kicsit magára hagyja őket, és máris felnőnek és önellátóvá válnak a lepkék terén), Zorcsi édesen mosolygott, édesen kapálózott, édesen felrúgott a levegőbe, és ennek hatására édesen hányt egyet sugárban. A takarítás természetesen rám jutott (a fiúm autót szerelni tud), de megkértem Z. apukát, hogy addig emelje fel a gyereket egy kicsit függőlegesebbe, hátha maradt valami a szájában. Az ezt követő eseményeket ábrázolja a következő kép:

zoard044

(a felvétel profi kaszkadőrök segítségével készült, a kép rögzítése során egyetlen fát sem vágtunk ki csecsemőnek sem esett baja).

Zorcsi mindenesetre élvezte, úgyhogy ez biztos olyan male bonding dolog volt.

A másik esemény, hogy a gyerek megtanult cumizni, és már akár negyedóráig is csinálja, időnként belelalszik, majd rémülten ébred arra, hogy úristen, cumi van a szájában (ilyenkor összerezzen és felnyög, majd kétszer olyan gyorsan kezdi pumpálni, tökre olyan, mint amikor én meglátom este a fogast), és a drágán vett formatervezett, kék macis nuk cumi még mindig nem kell neki, csak az önkényuralmi jelképpel díszített, amit az öcsém szerzett be neki a sarki boltban. Ábra.

zoard045

26 thoughts on “132. fejezet – gyors képességek

  • Egyszer láttam egy filmet egy sziklamászóról, akinek a gyereke előbb tudott felmászni az ajtófélfán, mint járni [egy szál pelenkában felkapaszkodott, aztán hintázott az ajtókeret szemöldökén].
   Már nagyon várok Z-ről egy hasonló képet [de ő azért legyen biztosítva].

  • Miért van az, hogy az apák imádják így emelgetni a gyerekeket? Nálunk ha kantáros nadrág van valamelyiken, akkor soha nincs menekvés. Persze a gyerekek sikongatva röfögne, annyira élvezik, csak én kapok szívbajt, hogy tuti elszakad a gomb vagy valami, de eddig még megúsztuk.
   Már itt el kell kezdeni az extrém sportokhoz való szoktatást? Én erre jutottam…
   Lehet, hogy lány gyerekek ilyenben nem részesülnek?

  • Szerencsés anya! Az én gyerekem végigkóstolta a (túlzás nélkül!) teljes kapható termékskálát, és NEM HAJLANDÓ CUMIZNI! Illetve a napokban, így másfél éves korhoz közel előkerült egy, ő meg rárepült, azonban zord anyja elkobozta és iktatta, ha eddig nem, nehogymá’ majd mostanra…

  • Ez a cumi-dolog erdekes. Nagylany elfogadta minden ellenkezes nelkul (omlott a mellembol a tej, azon nem tudott elnyugodni), a fiamnal meg hiaba probalgattam, orditott, ha a szajahoz ert, aztan mar akkor is, ha csak kozelitettem a szajahoz. Most, 3 honaposan vagy a konyokhajlatomat(!) vagy az ujjat szopja elalvaskor, ami szerintem rosszabb, mert az ujjat nem tudom majd tole elvenni. Itt jegyeznem meg, hogy anyosom a mai napig az ujjat szopva alszik el – szoval akkor lehet donteni, mi a jobb…

  • Na ez a Nuk cumi utálat az enyémeknél is megvan, hiába fogszabályzós, leteszteltem most idősebb korukra is, de nem kell, sem a lapított Avent. Helyettük a töredékáras ultraronda és sötétben (szerintem nem) fluoreszkáló schleckerest majszolják. Nem tudok másra gondolni, minthogy a) spórolásra fogtak b) a cseresznyeformájú cumik jönnek be nekik. Ez nem cseresznyés véletlenül?:)

  • A “Miért van az…?”-rejtélyek sorozatból: és miért undorodnak a férfiak (összetéveszthetetlenül fiú-módon)a babakakitól, és így a pelenkacserétől?
   sajna nincs most mellettem autentikus személy, akit megkérdezhetnék…

  • “tökre olyan, mint amikor én meglátom este a fogast”
   ezt nemértettem egészen…:)

   “…Zorcsit , ahogy Megfogja a Lepkét ”
   erről meg ez jutott eszembe:
   “Arról nem is beszélve, hogy tegnap megfogta a bögrét! Nem vagyok ábrándos természet,de amikor láttam, hogy megfogja a bögrét, mégis elábrándoztam.” (Janikovszky: Örülj, hogy fiú!)

  • szerintem egyáltalán nem udorodnak (legfeljebb addig, amíg nincs gyerekekük). vagy lehet, hogy csak én vagyok tele ilyen ismerősökkel, de az összes hímnemű teljesen nyugodt szívvel cserél pelenkát.

  • Kedves Lucia, én pár hete akadtam a blogodra, azóta mindennapos olvasója vagyok, és ezúton fejezem ki hálámat a kellemes percekért amiket okozol.

   Örülök, hogy Zorárd cumizik, ez időnként off gomb a sírás leállítására, és arra is jó, hogy ha unalmában sír, akkor ne az evéssel nyugodjon meg, így a hirtelen hízásra is jó. Még csak annyit, hogy az almapép korai alkalmazása tapasztalataim szerint – pedig nem vagyok mai csirke, gyerekek, unoka stb – SEMMIFÉLE kárt nem okoz, az almapép tele van bifidusszal pl, ami kifejezetten jót tesz a bélflórának. Magam is így neveltem mind a gyerekeimet mind az unokámat a lányom (orvosi tanácsra, lehet, hogy az ő orvosnője is gyűlölte a gyerekeket?), és az emésztésük a legerősebb oldaluk, és semmiféle allergiájuk nincsen sőt.

   Szóval csak így tovább, Dani tüneményes kisfiú, sok örömötök lesz még benne!

  • Szió!
   Most találtam rád, már nem nagyon tudom visszafelé követni az eseményeket, de ha jól olvastam, 3 hós a fiad :)Gyönyörűszép kisbaba :)Enyém most volt kettő. És jól látom, koraszülött volt?

  • Jajj, téééllleg Piedonés 😀 imáádoska még mindig ebben a rock-bodiban 😀
   Amúgy meg a kantáros nadrágot direkt erre találták fel, másképp hogy a nyenyébe lehetne felvinni egy 15hós, tiltakozó egyedet a saját testi épséged veszélyeztetése nélkül a lakásba az udvarról? Nekem teljesen bevált. Persze utálja a kantárosnacikat már 😀 Kiborítod szavakkal, hogy lefeküdjön hasra és akkor a szájadban egy szatyor, a bal kezed teleszatyor, válladon a 2 táska, jobbkézben meg a gyerek kantárosan :)) egy körben megoldjuk-projekt.

  • metál az, nem rock. érted, METÁL. csak nem merik ráírni az ilyen kisruhákra, nehogy piacot veszítsenek.
   mellesleg tenyérjósoltam piedonenak: jó hosszú élete lesz, egy felesége legalább, és utazni fog. ja és metál.

  • Evetke, ilyen pelenkás gyereket, aki a fütéscsövön felmászott (egy aranyos kislány volt, ha jól láttam), pont pár napja láttam a tévében, de az apa nem annyira hegymászó volt, hanem az a fickó, aki az élet és letartóztatásveszéllyel dacolva épületekre szok mászni.

   Olyan vöröscsillagos cumi nekem is kell!!!

  • Ha mégegyszer kezdeném, nem erőltetném a cumit.
   Nálunk 3 gyerekből egy pusztította a cumikat (apai felbujtásra, jellemző), a középső semmit, legkisebb meg az ujját. A harmadik volt a legegyszerűbb és leghatékonyabb, a leszokással együtt is.

  • És az apuka is milyen fess és izmos! (Ezt miért nem mondta senki eddig??)
   És nagyon pozitív, h nem óvjátok túl Z.-t, mert szegény kis koraszülött. Így lelkileg egészséges lesz (a körülményekhez (felmenők) mérten).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s