133. fejezet – a démonokról, meg egyéb démonokról

MintaMalac a hétvégére visongó izévé változott (ld. banshee), ami
folyamatosan enni akar (de tényleg, ha a szokásos adagjának a
kétszerese után nem kapott elég gyorsan még egyet, akkor úgy üvöltött,
mint…erre nincs hasonlat), azután az apja befűtött a légkondival
(kicsit függők vagyunk), azóta béke van és nyugalom, malac
lecsillapodott, és komoly megfontolás után úgy döntött, lassíthat egy
kicsit a téli fókaréteg megnövesztésének tempóján.

Itt volt egyébként tegnap a balrog is, és többek közt megjegyezte, milyen látványos harmónia van köztünk a malaccal, hát ez részben annak is volt köszönhető, hogy a párórás látogatás alatt malac magyjából fél liter tápszert elfogyasztott, ilyenkor ő mindig nagyon harmonikus. Egyébként kedvesen viselkedett, mint mindig mindenkivel (mármint a malac).

Ami a legújabb beszerzéseket illeti, a komoly nagygyerek kapott orrszívót (hosszas latolgatás [~2,5p] után a konnektoros mellett döntöttünk, hogy ne kelljen porszívóval rohangálni mindig fel-le, meg útközben is szívhassunk), szerencsére nem fél tőle, csak nagyon koncentrál aktus közben, viszont ez egy háromkezes mutatvány (eggyel stabilan, de gyengéden megtartani a fejét, eggyel stabilan, de gyengéden az orrlyukba illeszteni az eszközt, eggyel befogni a másik orrlyukat, és akkor könyékkel pont be lehet kapcsolni a készüléket), mintegy kellemes időtöltés az egész családnak. A munkahelyemtől malac kapott egy gyönyörű, plüssbáránykülsőt kölcsönző kabátot, egy nagyon pihe-puha, nyuszizsiráfszínű morzsolgatómacit (némi belső küzdelem után azért visszaadtam a gyereknek), illetve egy borzasztó aranyos kiskutyás rugdalózó + pulcsi kombót (amit egy olyan kolléganőm választott, akinek nagyon jó ízlése van, viszont gyereket csak rajzon látott, úgyhogy a rugi össze van varrva lábközt, a pulcsinak meg szűk a nyaka, de emléknek jó lesz).

20 thoughts on “133. fejezet – a démonokról, meg egyéb démonokról

 1. sajnálom, hogy magamhoz méltatlanul viselkedtem, de kénytelen voltam állandóan piszkálni a malacot, egyszerűen elment az eszem. jobb mint egy macska.

  • helo! igazán reklámozhattad volna a PIC-en a blogot!most, hogy ráleltünk, nagyon jókat szórakozunk a sztorikon, pláne, hogy timurral is hasonló dolgok történnek. Pl. a hangképzése egészen ugyanolyan lehet: megy a hörgés kaja előtt, plusz drámai módón tud horkolni is, nyilván a sok intuábálás miatt.

   s én is gondolkodom a gyerek dolgait kitenni a világ elé, de pont a személyiségi jogai miatt hezitálok már hónapok óta. ki tudja, fog-e örülni később, hogy bárki láthatta őt különböző mesterséges lélegezető szerkezetekre kapcsolva, legtöbbször benyugtatózva…

  • Ezt a szuper kombót azért valakinek előbb meg kellett varrni. Az még hagyján, hogy a kedves szuperízlésűnek nincs tapasztalata gyerekügyben, dehogy annak se, aki varrta, az már fájóbb.

  • Még szerencsétek van, hogy 3 kézzel meg tudjátok oldani ao orrszívózást… Nálunk ez három emberes feladat volt a nagyobbik fiamnál. Egy a kezeit, egy a lábait fogta,egy pedig a műveletet végezte… Aztán mivel folyamatosan nem akadt két ember körülöttem, aki segített volna, kénytelen voltam kifejleszteni egy speckó módszert: leültem a földre, a gyereket úgy fektettem le, hogy a feje az ölemben volt, viszont a lábaimmal le tudtam szorítani a kezeit-lábait… így is kellett erő, mert kb öt másodperc alatt kiszabadult! Hát nem szerette az orrszívást… Viszont a kicsi meg egész korá megtanulta használni, és magának szívta… na jó, olyan másfél éves lehetett…

  • Orrszívó rulez! Ma mi is kicsit használtuk, közben aktívan sasoltam nem jön-e az állatvédő liga vagy valami hasonszőrű felügyelet, hogy megakadályozza. Ennél praktikusabb és horrorisztikusabb találmányt:)

   (Egyébként ez az orrszívó cucc hungarikum? Itt is magyar gyártmányt lehet kapni, úgy van lefordítva homályos okból kifolyólag, hogy “baba zsebkendő”)

  • Két közel négyéves gyerekeimnek tucatnyi szűknyakú, szűkujjú és egyéb okokból hordhatatlan gyönyörű ruhája gyűlt már össze. Aki tervez, nem ér rá gyereket nevelni, aki nevel, nem ér rá tervezni 🙂

  • timuranyuka: nehéz kimondani a címet, azért nem reklámoztam 🙂 Timur hogy áll a részképességekkel? megtartja már a fejét hasonfekvésből, meg ilyenek?

   én kiraktam a csöves képeket is, valahogy engem nem zavart (gyereket sem egyelőre:)), Sára anyukája csak a csövetleneket rakja ki, van, aki semmilyen képet nem közöl a gyerekéről, úgyhogy lehet választani fokozatot a nyilvánosság felé.

  • Orrszivo tuti magyar talalmany, mert a vilagon mindenhol elszornyulkodnek azon, mit muvelunk a gyerekkel. Nem tudom, egy arcureggyulladast hogy kezelnek ki, mondjuk, Kanadaban…

  • ..nem baj,majd én reklámozom. timur sztem kisebb,mint dani, most 4100 és jövő héten lenne 2 hónapos – közbe’ meg már ugye elmúlt 5. van fejelés, igen, cukin kitartja, meg mi visszük a dévény panni nénihez heti egyszer, de azt nem tudnám megmondani, hogy emiatt emeli-e vagy amúgy is csinálná. az activity-szőnyegén viszont ugyanúgy bealszik még egyelőre. nyúlkálni még nem nyúlkál. akkor sári is jól van, ez remek!!

  • Helló Timúranyuka!!! :-)) Légyszi, tedd már közzé T. mindennapjait, legalább tudnék rólatok néhanap, ugyanis elfelejtettünk telszámot cserélni. 😦
   Sári jól van, tegnap óta itthon!! 🙂 Üdv, Sára-anyu. 🙂

  • timuranyuka: Dani most olyan 4,5 kg, de valószínűleg csak a tápszer miatt hízik ennyire. Mi is bejelentkeztünk a Dévény-intézetbe, de csak október közepére kaptunk időpontot, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Dani függőlegesen meg 45 fokban megtartja a fejét, de hason fekve még csak átfordul, nem hajlandó nézelődni.

   wiw-re nem raknál fel Timurról új képet? tökre kíváncsi vagyok rá.

  • Figyu anyukák, én is felhívtam Dévényéket, de elhajtottak azzal, hogy elég, ha a terapeutához elmegyünk. Ő október közepére ígérte, hogy fogadni tud, de az alapítványhoz nem kell elmennünk, sőt, kifejezetten nem adtak időpontot. Hogy van ez akkor?

  • hát fogalmam sincs, én se ismerek ott senkit, de betelefonáltam, elmondtam a koraszülöttséget, meg hogy mit tud a gyerek, mit nem, és kaptam időpontot, hogy megnézik.

  • Sudve: Mi is csak terapeutánál voltunk, de koraszülöttet szerintem fogadnak, valahogy kicsit legyél erőszakosabb… Terapeuta lehet jó és nem annyira, nekünk szerencsénk volt, de legalább egyszer valahogy érdemes kijárni, hogy Dévény Anna is lássa a picit. Én legalábbis ezt csinálnám. 🙂

  • na.elindítottam: timur.freeblog.hu
   nyilván a világ egyik leghülyébb dolga retrospektíve blogot írni, dehát az eleje nélkül nem érthető. namost itt is eleinte fotókban foglalok össze, hogy hamar behozzam magam.
   addigis: wiw-re tettem egy múlt heti pillanatot.

   sárát hol lehet megnézni?

  • Lucia, szerintem próbálkozz még, mert az én fiam nem koraszülött, de amikor mondtam, hogy 3 hónapos és nem emeli ki a fejét, simán adtak időpontot, igaz, csak október végére.
   Én a 06-1-3555-392 telszámot hívtam…

  • Porcelán, én kaptam időpontot, Südve nem, de szerintem is próbálkozzon még. Lehet, hogy az is számított, hogy én mondtam, hogy a védőnő utasítására telefonálok.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s