412. fejezet – hőseinkről

Húsvét alkalmából megjártuk a rokonok nagy részét, ma meg kivittem a nyuszit a Hősök terére meg a Mezőgazdasági Múzeumba, mert metrózni akart. Állunk a szobroknál a Hősök terén, én olvasgatok, Muci a jovackász szobjokat nézegeti, majd egyszer csak egy irányváltással megkérdezi, hogy és az a fiú kicsoda. Mondom, ő a IV. Béla. Ekkor elkezdett számolgatni, majd kijelentette, hogy az ő kalkulációi szerint az az V. Béla, de tisztáztuk, hogy Bélából csak a negyedik, a többi fiú Könyves Kálmán, meg ilyesmi (neki isz vojt kiszjécész könyve?).

Ezután az a kérdés következett, hogy és alatta a képen miért fekszenek emberek. Erre elmagyaráztam, hogy volt a Muhi csata, ahol nagyon haragudtak egymásra és összeverekedtek, és sokan annyira megütötték magukat, hogy nem tudtak felkelni. Muci erre kijelentette, hogy képzejd, ana, amikoj mi jökdösződünk az Egonnaj az óvodában, akkoj az óvónénik azt mondják, hod nem szabad jökdösződni, ész nem cinájtak jójunk szobjot szem. Én erre egy kicsit pukkadoztam magamban, miközben próbáltam megfogalmazni, hogy ja, tényleg nem szabad lökdösődni, Muci meg ezen elgondolkozott, majd közölte velem, hogy ana, szejintem hojnap szójok az óvónéninek, hod cinájjanak jójunk isz szobjot.

Végül is, ami jár, az jár.

5 thoughts on “412. fejezet – hőseinkről

  1. támogatom, kell szobor, a világ legviccesebb és legélesebb elméjű gyermekéről! és ne az oviba1 má’, köztérre, központi helyre.

    • Tudom, hogy telhetetlen vagyok, de próbáltam az ujjaimon kiszámolni, hogy mi a következő ünnep, amikor (talán?) írsz Muciról. Pünkösd? Szent István ünnepe? Reménykedhetünk, hogy gyakrabban tudósítasz majd a legénykéről, vagy várjunk türelemmel, míg megtanul írni? (bocs, csak annyira jó olvasni róla, és elvonási tüneteim vannak…) Csoda pasi! 🙂

    • Jár bizony! elvégre ha a muhi csatáról van szobor, akkor az a minimum, hogy Muciról is legyen! :))) És igen, írj róla gyakrabban, lécci, mert mindjárt jön a következő költözésetek és akkor megint Muci nélkül maradunk ki tudja, meddig. 😦

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s