412. fejezet

A Muci megkapta most az első komolyabb (több hetes) betegségét, tüdőgyulladása volt, mellesleg nekem is vele egyidőben, ott hörögtünk egymás mellett az ágyban, de nagyon szépen szedte a gyógyszert meg a mindent. A Tantum Verde szerintem függőséget alakított ki benne, mert konkrétan rájár (a kicsiknek még ilyen fújós van).

A Muci egyébként azzal magyarázta ki a betegségét, hogy ana, én nem vadok beteg, cak fáj a tojkom, ha jevegőt veszek, mejt íd van megcinájva, éjted?

Amikor véletlen óvodában van, akkor mindig valahogy valamelyik óvónéni ölében találom, a kiscsajok meg rohannak hozzá, hogy “Daniiiii, megjött az anyukád!”. Sokat nem sikerül kihúznom belőle egyébként, csak hogy [mártírtekintet] az xy BÁNTOTT, de amikor visszakérdeztem, hogy de te nem bántottad-e őt, akkor azt felelte, hogy nem, én cak megjöktem.

Farsangra sárkány akart lenni (elmeséltem neki a koncepciót, hogy be lehet öltözni nyuszinak és macinak vagy bárminek, mire kijelentette, hogy ő sárkány akar lenni, ami azért fura, mert én is ezen gondolkoztam, hogy milyen aranyos kis sárkány lenne, de nem mondtam, meg nem is szoktunk sárkányokról beszélgetni), ami, hogy úgy mondjam, kihívások elé állított engem, de összedobtam egy teknősjelmezből, meg egy aldis sárkánycsuklyás köpenyből. A hónap másik kihívása az óvodatotemállata-nap volt, amelyre az óvoda totemállatával kapcsolatos süteményt kellett gyártani, és amelyre én óvodatotemállata-linzert vágtam körbe késsel éjfél körül (az óvoda totemállata egy európában előforduló élőlény, de ilyen kiszúró egyszerűen nincs sehol, pedig még zsiráfosat meg vízilovasat is találtam), majd díszítettem rózsaszín, illetve világoskék cukormázzal. Most úgy érzem, ez egyszeri botlás volt és soha többé, legközelebb majd valami tepsis sütit nevezek ki az óvoda totemállata kedvencének.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s