408. fejezet – az autókról

Mucinak nem csak annyira a mindene az autó, hogy állandóan autók járnak a fejében (néha kihallatszik, hogy vezetem az autót, nadon dojszan medek, kojmánozom isz), lefekvés közben nem azt mondja, hogy engem szeret, hanem azt, hogy ana, én nadon szejetem az autókat, vagy ana, én nadon szejetem ana autóját, és a kedvenc meséje a három kisautóról szól, akik óvodába járnak, meg olyasmit csinálnak, mint ő, hanem annyira, hogy állítása szerint ő is kisautó. Ezt nagyon komolyan veszi, a múlkor, amikor beszállás közben megkérdeztem, hogy beütötte-e a térdét, akkor azt felelte, hogy ana, én kiszautó vadok, szejintem ez nem a téjdem, hanem a kejekem, illetve valamelyik este közölte velem, hogy ana, én annija fájadt vadok, hod máj nem isz kiszautó vadok, hanem cak jojjej.

Amúgy úgy érzem, vigyáznom kell vele, mert a múltkor hallottam, ahogy mondogatja a hátsó ülésen, mintegy tervezgetve, hogy beszájjok ana autójába, bekapcojom, fojgatom a kojmánt ész megájjok a pijosznáj, majd kiszállás után alaposan végig kellett magyaráznom neki a pedálokat, miközben ott görnyedt a vezetőülés előtt, és figyelmesen memorizálta őket (azt nem sikerült elmagyaráznom, hogy miért hívják kéziféknek, amikor lábi pedál), úgyhogy mostanában nagyon ügyelek arra, el ne csórja a kocsikulcsot. Azért azt is tudatosítottam benne, hogy még kicsi a vezetéshez, mert nem éri el a pedálokat a lábával, aminek az lett a következménye, hogy a múltkor, amikor megkértem, hogy üljön le a lépcsőre (és vegye fel a cipőjét, azt felelte, hogy nem. Érdeklődésemre, hogy miért nem, közölte velem, hogy mert ő még kicsi. Erre mondtam neki, hogy dehogy kicsi, mire pikírten visszaszólt, hogy cak ahhoz vadok kici, hod vezesszem ana autóját? Ahhoz meg nem vadok kici, hod neked jeüjjek a jépcője? Némi röhögés után (amihez csatlakozott), tájékoztattam, hogy ez sajnos pontosan így van.

És a verdás (meszész autósz) cuccok a legkirályabb dolgok számára a világon, meg újabban anya fekete bőrkabátja. Közölte velem, hogy ő is olyat akar, és amikor vettük a hátizsákot a kirándulásra, akkor fekete alapon meszész autószat kért, merthogy neki fekete kabátja lesz. Mostanáig tartottam magam, de most téli cuccos leértékelés volt a C&A-ban, és találtam egy gyönyörű, fekete, szőrmebéléses (mű)bőrkabátot aránylag olcsón, meg kapott hozzá fekete alapon meszész autósz sálat, sapkát és kesztyűt, illetve egy fekete és egy sötétszürke polárt, ha már lúd (mentségemre szóljon, hogy az összes minden került összesen nem egészen tízezer forintba, bár a sapkát a nagymarosi kompmegálló palacsintázójában vettem nagyon jutányos áron), úgyhogy most nagyon várom, hogy hazaérjen és örüljön, illetve nagyon remélem, hogy nem vágják ki az oviból James Dean és Darth Vader meszész autósz szerelemgyerekét.

15 thoughts on “408. fejezet – az autókról

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s