400. fejezet – amelyben öltözködünk

Ruhákról, képekkel.

muciruhak.01

A Muci újabban nagyon öltözködik, amikor például Sissónál nyaraltunk, akkor reggel külön szólt, hogy ana, a vijágosz ingemet veded fel jám, hod szép jedek a jánoknak. A virágos inge (egy világoskék alapos sötétbarna hawaii mintás darab egyenesen Floridából, tényleg nagyon cuki) amúgy is nagy kedvenc, és a Mucolda mániája, hogy az ingeket szépen, nyakig begombolva kell viselni, így történt, hogy a bilire szoktatás alatt (nem, még nem sikerült) élre vasalt, nyakig begombolt ingben rohangált itthon, középen semmi, a lábán viszont az inggel megegyező színű gumicsizma. Mindig nagyon kellett röhögnöm, ha ránéztem.

Lényeg, hogy bár van egy csomó örökölt meg ideszármazott darabja, gondoltam, az óvodakezdést ünnepelendő legyen néhány általa választott is, úgyhogy elmentünk a legközelebbi gyerekruhákat árusító üzletbe, ahol Mucolda a következőket válogatta ki magának:

muciruhak

I suspect there might be a pattern here, Dr. Watson. Különös tekintettel arra, hogy a nadrágokat én választottam, mert egyesek abból is meszész ajutószat akartak, én viszont, bár öltözködés terén liberális vagyok (not), úgy gondolom, hogy egy férfi ne viseljen olyan nadrágot, amin képek vannak.

A vásárlás egyébként nem indult simán, mert az elején, amikor még a pólókat nézegettem, és olyanokat mormogtam az orrom alatt, hogy ez nagy lesz rád, Mucikám, akkor Mucika, az igazi férfi azt válaszolta, hogy igen ana, ez nad jám, údhod szaaajnosz nem veszünk szemmit, hanem menjünk ajjafejé, játod, ott van a kijájat, menjéj te isz üdeszen. Utána viszont, mint a fenti kép bizonyítja, ráérzett a dolog ízére, és itthon köpni-nyelni nem tudtam, amikor közölte velem, hogy ész moszt fejveszem a szép kabátot ész te fénképezz je, kitajájtam, hod ezt fogom fogni ész úd fénképezz je, mondta, majd fotómodellesen illegetni kezdte magát a bölcsőnek támaszkodva és könyökölve (igen, össze lett puszilgatva).

muciruhak.02

Majd ugyanezt eljátszotta a pulcsival is, komolyan kezdek elgondolkozni rajta, hogy valami enyhén ripacs sztárocska lehetett előző életében, mert simán mosolyog vagy sír felszólításra, és megőrül a kameráért, de az a durva, hogy ez már az inkubátorban így volt, ahol a kamerának mosolygott először.

Cukihusi:

muciruhak.03

A legutóbbi beszólása pedig az (az ajtóban, kifelé menet), hogy először megkérdezte, hogy ana, nájad van a kocsikujcs?, majd az igenlő válaszomra még egyszer visszakérdezett, hogy de biztosz? mejt ninc kedvem megint visszaszétájni éjte, viszont mindezt olyan huncutul vigyorogva, hogy egyszerűen nincs más választásom, mint hogy hagyjam a fejemre nőni (amennyiben nem csapom előtte agyon).

28 thoughts on “400. fejezet – amelyben öltözködünk

  • Percekig röhögtem, mindezt hajnali fél háromkor:)))a Don kész férfi:)amikor meg puszit és ölelést is kapok, na atótl totál oda vagyok meg vissza:)

  • A bilire szoktatás úgy nem sikerült, hogy csak a vécébe hajlandó? 😀 A másik lehetőségre, mármint hogy pelenkába, arra mi a terv az óvodakezdés tükrében? Tényleg érdekel, ha van titkos fegyver.

  • Szobatisztaság: több helyen olvastam, hogy a Közoktatási törvény csak a három éves kort szabja feltételéül az óvodai felvételnek, pl. nem, és nem is köthet ki ilyet az óvoda. Harcosabb anyuka szerintem ki tud állni e mellett – persze kérdés, hogy célszerű-e, mert lehetséges, hogy a gyereknek teszel rosszat, ha az óvónéniknél rossz ponttal indíttok. Nem tudom, én mit csinálnék hasonló helyzetben, nálunk ez most gyorsan ment, a nagytesó nagy húzóerő tud lenni. (A nagynak jóval lassabban alakult anno a kérdés, pedig lány, és sokkal jobban igyekszik megfelelni az elvárásoknak, mint az öccse.)

   Itt is foglalkoznak a kérdéssel:

   http://www.babaszoba.hu/articles/Erett_az_ovodara?aid=20110428140816

  • [Paramami](#11548664): tudom, hogy erősködhetnék, de nem akarok 🙂 a nagymama is ezt mondta egyébként, hogy szerezzek egy szobatiszta gyereket, aki megmutatja neki.

   moes: a kemény fellebbezési rohamaim következtében felvették az oviba (ráadásul abba, ami nagyon tetszett, de nem körzetes), és most éppen reménykedem, hogy őszre bilibe pisil már 🙂

   exmanka: ilyen minivécé neki a bili, a titkos fegyverem a kitartás és a folyamatos nyaggatás 🙂

  • Mi ovink nem is kötött ki ilyet, volt egy csomó pelusos, én fiam is pelusba intézi még a kakit (ez kb. az oviban egész év alatt 5x fordult elő), nem szólnak érte, pont a Közoktatási törvényre hivatkozva. De ha Muc nem is lesz még szept. 1-jén wc-biztos pisilésileg, kb. 1-2 hét alatt rákap az ízére, ha látja, hogy a többiek is odaintézik.

  • Vedd meg neki az autós nadrágot.tudom, nem éppen a te ízlésed, ahogy írtad.és akkor lehet mondani, hogy az autós nadrág alá nem fér a peleus.hátha..:)

  • Édes ez a kölyök, nincs mit tenni 🙂
   Az ovi miatt ne aggódj, a beszoktatás alatt az óvónénik mindenre fel vannak készülve lelkileg, még az undokabbja is (Te meg jól kiválogattad őket). És hát az okos gyerek úgy szokta, hogy nem strapálja magát feleslegesen, de mikor már ciki lesz… ne félj, akkor (legkésőbb) egy perc az egész!

  • Talán emlékszel L.kislánykám is bőven kora.2hónappal fiatalabb Mucinál.Őt sem érdekelte, tudta, érezte, de elsiklott az effajta földi dolgok felett.Míg nem kapott egy zacsi m&m-set.Minden bilipisi után 1db, 2nap alatt szobatiszta lett.Motiválni kellett 🙂 Több zacsira nem is volt szükség, onnantól elég volt a dicséret is.

  • az a bizonyos ovi, ahová járni fog, kiköti. sajnos pelusos gyerek nem járhat 😦
   viszont igen türelmesek a balesetekkel szemben.
   sztem egyszerűen vedd le róla a pelust, legyen egész np az alfele pucér, pillanatok alatt rá fog jönni, mi a pálya.

  • tegnap lapozgattam A teszkós újságot, egy egész oldalt szenteltek az Akciós Verdás Cuccoknak (kisautópálya! étkészlet; a bizonyára szülőbarát hangoskönyv (!); fejlesztőkönyv, hehhe), és mivel a Muci a verdákat szereti, te az akciókat, ezt nektek találták ki 🙂

  • [letezo](#11559562): mivel a brendonban van a legnagyobb választék, én mindig ott szoktam először keresni bármire, aztán legfeljebb megveszem máshol 🙂 (most volt egy csomó levásárolható törzsvásárlói pontom, úgyhogy ez nem játszott).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s