401. fejezet – a szobatisztaságról

Nem akarom elkiabálni, de tegnap este hat és hét között a Muci láthatóan eldöntötte, hogy szobatiszta lesz.

Az előzmények: nyár eleje óta próbálkozom nála, egész biliarzenálja van, sokat beszéltünk arról, hogy a nagyfiúk nem hordanak pelenkát és a bilibe pisilnek und kakilnak, de ha nem adtam rá pelenkát, akkor balesetek történtek (ugyanakkor mivel kipisilt az erkélyre vagy belepisilt a dömperbe, tudni lehetett, hogy képes lenne irányítani ezt a dolgot, ha akarná, csak nem akarja). Az apjánál egyszer pisilt a bilibe az agyonitatás, eszközön ültetés és hasböködés módszerével, valamikor két hete.

Az elmúlt két napban pucér seggel rohangált, én pedig felmosogattam utána a dolgokat, aztán estefelé megint megbeszéltük, hogy anyának nincs kedve takarítani, mennyire szomorú a bili, hogy SENKI nem pisil bele, és belengettem, hogy ha esetleg mégis belepisil, akkor kap békás gumicukrot. Utána leültem dolgozni, és egyszer csak hallom, hogy Mucika közli velem, miszerint ő most belepisil és belekakil a bilibe, erre bólogattam, hogy persze-persze (játékból gyakran csinált már ilyet eredmény nélkül), de utána tényleg állta a szavát.

Az ezt követő jelenetet egy nagyobb nemzeti ünnepséghez tudnám hasonlítani, békás gumicukrokkal. A külső szemlélő számára egyértelmű lett volna, hogy valamelyikünk minimum egy emberfeletti hőstettet hajtott végre. Utána viszont végigkérdezte az összes ismerősünkről, a plüssállatait is beleértve, hogy ők is bilibe/vécébe pisilnek-e, és láthatóan megdöbbentette, hogy igen, ezen elment egy kicsit gondolkozni.

Ma már nem is volt baleset, szépen intézte a dolgát az eszközbe, sőt, amikor el kellett mennünk a boltba, végig visszatartotta, és hazaérve letépte magáról a pelenkát, majd rohant a bilihez.

Ami a jutalmazást illeti, ma délben megkérdezte tőlem, hogy én kapok-e békás gumicukrot, ha a vécébe pisilek, amit remek alkalomnak találtam arra, hogy felvilágosítsam a korral járó kötelességekről és felelősségről, arról, hogy én nem kapok békát, de még így, külön jutalom nélkül is a vécébe pisilek, mert meghozom ezt az áldozatot a civilizált életvitelért. Mucika ezen is elgondolkozott egy kicsit, majd összegezte magában a hallottakat, és a következtetéseket levonva közölte velem, hogy nem baj, ana, majd én adok neked az én békámbój, ha üdeszen a vécébe piszijsz.

Mondjuk nem mindig ilyen aranyos, van, amikor pimasz is, de sajnos még a pimaszságot is aranyosan csinálja. Ma ültünk az asztalánál és ebédeltünk, én közben valami proofreadinget néztem át, és gépiesen mondogattam neki, hogy ne szórja már szét a rizst. Amikor Muci ezt megunta, visszaszólt, hogy ana, nugodjál máj meg, mire felkaptam a fejem és csúnyán néztem, mert felnőttekkel nem szemtelenkedünk. De még mielőtt ezt megfogalmazhattam volna, Machiavelli Mini arcán először riadalom futott át, mert rádöbbent, hogy ezzel kicsit elvetette a sulykot, majd széles, lefegyverző vigyor terült el rajta, és behízelgően hozzátette: mondta kisjéce. (Van ugye az a Szutyejev mese a kispipiről és a kisrécéről, amiben mindig mond valamelyik valamit, és ezt gyakran elmeséli, meg tovább is fejlesztette más sztorivonalakra).

Biztos nem a legjobb pedagógiai módszer, de muszáj összepuszilgatni, amikor ilyen gyorsan kapcsol meg vicces meg aranyos.

(A dackorszak olyanokban merül ki, hogy amikor a délutáni alvás után levettem róla a pelust, azt mondta, adjam rá vissza, akkor elmagyaráztam neki, hogy mi már nagyok vagyunk, anyán sem pelus van, hanem bugyi, és megmutattam, hogy látod, szép kék bugyi, mire toporzékolva azt válaszolta, hogy nincen!!! nem kék, pijos!!!, és ez akkora lükeség volt, hogy a következő pillanatban ő is elröhögte magát, pelenka feledve).

Ja, és ami a tejszínhab a mindennek a tetejébe, az egész napos bilis diadalmenet után este kijelentette, hogy ő már annyira nagyfiú, hogy pedálozni fog a biciklivel, majd felült rá, és pár próbálkozás után tökéletesen pedálozott, amire eddig szintén nem volt hajlandó. Utána mondta, hogy hívjuk fel apát elmondani, és az apjával teljesen koherensen megbeszélték, hogy ki pedálozik, ki pisil bilibe és ki apa kedvenc kisfia, én meg csak az államat szedegetem a padlóról, hogy mikor nőtt fel ennyire.

17 thoughts on “401. fejezet – a szobatisztaságról

  • ha-ha, nálunk is pont békás gumicukor volt a szobatisztaság-ajándék, mondjuk nem vált be, de nem ez a lényeg. meg egy időben volt beígérve túró rudi, akkoriban a férjemmel sok túró rudit ettünk.

  • A Muci ügyes:)de ezt eddig is tudtuk:)aranyos volt mikor még a jómúltkor Mamánál közölte miután kjöttem a wc-ről,hogy: Idi piszilt:)Grat hogy szobatiszták lettetek:))

  • Nálunk három ember félórás győzködése, minden fajta ajándék (legfőképpen a kedvenc csoki) beígérése, plusz a bilin való üldögélés közben a Bilikönyv konstans olvasása volt, ami meghozta az első sikert. Utána pár hétig minden egyes pisihez és kakihoz leültem a WC-ben a padlóra, hogy a Bilikönyvet közben minimum egyszer elolvassam a dednek (a kuporgástól már mindenem fájt), és megvolt az obligát csoki jutalom. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy sikerült elhagynunk ezeket a rítusokat, pedig egy ideig komolyan aggasztott, hogy mi lesz a gyerek fogával napi 5-6 csokizás (igaz, csak kicsi kockák voltak) után.

   Egyébként nálunk kb. három hét bilizés után a mostohaanyám átszoktatta a WC-re. Hozzá mentek látogatóba, neki nem volt kedve bilit mosogatni, amit megértek, nekem sem a kedvenc foglalatosságaim közé tartozik, és elmagyarázta a gyereknek, hogy itt nincs bili (pedig volt), csak WC, abba kell pisilni. Így is lett, pedig nem is volt fellépő, ülésszűkítő, semmi. Ez után nyaralni mentünk, ahol nagyon jól jött a WC-be pisilés, mivel ott sem volt segédeszköz, és vinni sem kellett így. Aztán hazatérve kitalálta a gyermek, hogy itthon az imádott bilijébe fog pisilni, de amikor a cica hirtelen feleszmélt és villámgyorsan elvitte, akkor beletörődően itthon is a WC-t kezdte használni.

   Viszont érdekes módon teljesen elzárkózik a fiús állva pisiléstől (amit a nővére előszeretettel, és főként ügyesen művel, pedig nem is fiú), és nem tudom arra sem rávenni, hogy ne vegyen le minden ruhát deréktól lefelé minden egyes pisilésnél…

  • [Paramami](#11558504): A nővére hogy műveli az állva pisilést? főleg nagyon ügyesen?
   A művelethez való levetkőzéshez egy adalék, a lányom egy ismerőse, aki már elmúlt harminc, és nemhogy deréktől lefelé, de teljesen levetkőzik -igaz, nem a pisiléshez, hanem a másik WC-s akcióhoz. 🙂

  • lucia,

   ebben a kék-bugyi témakörben az örök klasszikus a Chipie fia, remélem, nem haradszik meg érte, ha idemásolom a topikból:

   “képzeljétek géza olyan szinten dackorszakos lett, hogy álló nap ezen röhögök, már önmaga karikatúrája, amikor ül a kád vízben, és olyanokat ordít, hogy EZ NEM FÜJDŐKÁD! NINCS BENNE VÍZ! NEM FÜJDÖK! EZ NEM KACSA! :-)))))”

   Ezen korábban jókat derültünk a kiskamasz lányommal, akit aztán a rémes kamaszkorában ezzel a “nemkacsa-nemfüjdök!” varázsszóval lehetett kizökkenteni a hisztiből, mert minddig elnevette magát.

  • azta mekkora nagyfiú lett a Don Muci!
   abba dzsekibe tiszta olyan mint egy menőcsávó a motoros talin aki azt a nőt kapja meg amelyiket akarja:)jaj neked Mucianyu…

  • Ez az Chipie idézet bennem is mélyen rögzült…:) Bár ezt Muci biztos továbbfejlesztené filozofikus mélységekbe ereszkedve, hogy “…. és én sem vagyok!”

  • uramisten, én egggyáltalán nem emlékszem, hogy volt nálunk a szobatisztaságosdi 😦 olyan jó, hogy most mindent leírogat az ember egy blogba…
   Szerintem tök jó pedagógiai módszer, hogy összepuszilgatod, mert nem akkor puszilgatod, mikor pimasz, hanem mikor aranyos. azt meg ő is tudja, mi a különbség 😉

  • Gratulálunk Mucinak!

   Nagyon érdekes, mi is épp itt tartunk.
   Már ötször pisilt bilibe egy hónap alatt. És tudja irányítani, mert a kádban mindig pisil. De nem akarja. Bilikönyv, stb. megvolt, gumicukrot még nem mertem. Pucér seggel rohangászás a lakásban nem megy, egyrészt rohadt hideg az idei nyár, másrészt oviban van napközben.

   Adjatok tanácsot!

   Viszont az oviban már megtanult triciklizni:-)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s