359. fejezet – megint videó

Most megint csak gyorsan, megint videóval, azt nem kell annyit szerkesztgetni.

Az aktuális hírek egyike, hogy tegnap megkapta a Muci a másfél éves oltását, le is mérték, nyolcvannégy centi és kilenc és fél kiló, vagyis nem egy dagadt fajta, olyan tizenkettőnek illene lennie. De a védőnő megtapogatta, és azt mondta, nem kórosan sovány, konkrétan megmarkolászta a kis fenekét, és kijelentette, hogy jó kis popsija van, a Muci meg önelégülten mosolygott (esküszöm, mindent ért), hogy igen, valóban jó kis popsim van. Ráadásul most nem is szúrtak le, amiért mittudomén, nem tud fejben deriválni a gyerek, bár volt egy rövid kis asszónk, miszerint nekem vinnem kellett volna az oltási könyvet (nem találtam, de azóta meglett), amire azt válaszoltam, hogy ha tudom, hogy ötven percet kell várnunk a kapott időponthoz képest, akkor lett volna időm megkeresni, és ennyiben maradtunk. De azért megszúrták a malacot gond nélkül, be se lázasodott, meg semmi, acélmalac, pedig ez a DiPerTe azért ütős egy koktél.

A járásnál ott tartunk, hogy ha bigyózik valamivel a kezében, akkor kapaszkodás nélkül áll, ilyenkor szól is nekem, hogy baba, nehogy lemaradjak a kunsztról, én meg túláradóan megdicsérem.

A pusziszédelgés terén is nagy fejlődést tanúsított, például érti a “kérek puszit” felszólítást, és eleinte lelkesen teljesítette is, de most már azt csinálja, hogy amikor kérek puszit, akkor vigyorogva azt mondja, hogy nem, majd odarohan a tehenéhez, és látványosan összecsókolgatja. A tehenet Vivtől kapta karácsonyra, kedves tekintetű, nagydarab, puha testű állat, a Muci nagyon szereti, remélem, nem azért, mert rám emlékezteti.

És akkor a videó. Amúgy nem lenne nagy szám, azért akartam felvenni, mert előtte a Don odament a hűtőhöz és tenyérrel cspkodni kezdte, mire kinyitottam, hogy mit akar, és akkor kivett egy túró rudit. Ugyanos mostanában sokat volt az apjánál és a nagyanyjánál, ahol úgymond nem hajlandó rendes kajákat enni (nem tudom, nekem általában hajlandó, biztos látja a kegyetlen, lelketlen gonoszt a tekintetemben, mindenesetre itthon Spárta van, répafőzelékkel, meg minden (ami főleg nekem Spárta, mert a Muci azért szereti, én viszont a szagától is rosszul vagyok)), szóval a nagymamánál és az apjánál nagyjából túró rudit zabál csokis keksszel egész nap. Na itthon ilyen nincs, mert általában igyekszem megenni előle a túró rudit, viszont nagyon finom nádcukros-citromos-vajas almapüréket csinálok neki uzsonnára, amit szeret is, most viszont bevágta a durcát, amikor elvettem tőle a té rudit, és nagyon aranyos pofákat vágott ripacskodva az almapürére, ezt akartam felvenni.

Természetesen, mire leszaladtam a fényképezőgéppel, abbamaradt a pofavágás, vagyis hát nyomokban azért még csinálta, de nem ez a lényeg, hanem hogy szerintem titokban leszerződött az egyik nagy multival product placementre. A bújtatott reklám helyét nem árulom el, nem lehet eltéveszteni, a visszafogottságon és a művészi finomságon még dolgoznia kell a husinyúlnak. A reklám után következik még egy olyan rész, ahol elmeséli, hogy mentünk, és volt ott egy kutya, egy nagyon nagy, harcias kutya, de az neki pfü, semmi, nem is félt. Még mindig a kutyák érdeklik ugyanis a világon a legjobban a számítógépek és a telefonok (meg agnus!) után.

És akkor a képi anyag:

60 thoughts on “359. fejezet – megint videó

  • Toredelmesen bevallom, Muci videot reg neztem, nem tudtam lejatszani.
   De jo eg, ez a gyerek pont ugyanolyan, mint az en masfel eves lanyom, mimikara, szovegre, ahogy eszik, amit csinal, ahogy csinal, hatborzongato!

  • Nekem is másfél évesem van, és én is mindig megdöbbenek, mennyire hasonlóan viselkednek. Azt hittem, csak az első pár hónapban fejlődnek a kölkök szinte teljesen párhuzamosan, aztán nagy lesz a szórás.

  • (Picit ünneprontok, az MMR után 7-10 nappal várható a hőemelkedés/nátha/nyűgösség, ne lepődj meg.)

   Továbbra is imádom a fiadat, de ez nem újdonság. 🙂

  • még ünneprontóbb leszek, az én gyerekemnek pontosan ez után az oltás után 8 nappal 39 fokos láza lett, és egy hétig tartott, attól se lepődj meg esetleg, és pánikba sem kell esni, normális ez is, meg a semmilyen reakció is.
   A milkywaynél nagyon kellett röhögni, meg a nárcisznál is, meg a szemöldökráncolós kutyánál is, a mimika alapján minimum dobermann volt :-))) Elképesztően okos, és zseniális mimikája van. 🙂

  • Südve, Chipie, de az nem a gyermekbénulásos cucc? mert azután egy héttel tényleg beteg volt, de ez most a sima diperte harmadik emlékeztető szúrás volt, és ennél az első kettőtől sem lett semmi.

  • Jogos a kisróka, valamiért én a 15 hós oltásra gondoltam, ami az MMR (és Sára még nem kapta meg, és már várom, mikor rúgnak érte seggbe, pedig most a műtét után még _minimum_ négy hétig nem kaphatja meg), és ki szokta ütni a kölköket, te meg a 18 hósról beszéltél, ami tök más… akkor viszont no para, valószínűleg most sem lesz semmi, ha az előző kettőnél nem volt.

  • Südve, azért ne hagyd magad seggberugdosni, egyrészt nem a te hibád, másrészt Sára immunrendszerét azért nem biztos, hogy a durva tizenöt hóssal kellene próbára tenni, ő pont az a kategória, aki miatt oltsák inkább a többi gyereket, hogy ő se kaphassa el 🙂

  • csak egy ártatlan kérdés: miért nem egészben kapja azt az almát? gondolom van már foga bőven. neki is feladat meg Neked is szabadidő…nálunk ez legalábbis nagyon jól bevált. (ja, nem tökegészben, hanem kisebb darabokra vágva egy tálkában, amiből ő szedegeti ki magának)

  • Jogos, tényleg én is összekevertem a két oltást, biztos mert a zsebdiktátor csak most kapta meg ugyanezt, amit a Muci, némileg csúszásban vagyunk, szombaton lesz ugye két éves :-)), szóval Südve ne hagyd magad, mi két hónapot csúsztunk a 15 hóssal, és ugye hat hónapot a 18 hóssal és még eddig nem jelent meg a kivégzőosztag, sőt a gyerek is él, pedig nekem még csak ilyen komoly indokom se volt rá, mint nektek, csak valahogy mindig akkor jött be valami nátha vagy fosás vagy valami, amikor időpontunk volt oltani, akkor lemondtam, kaptunk újat két hét múlvára, addigra megint volt valami, és így telt el fél év, gondolom az ántsz-nél már feketelistás vagyok, de kit érdekel.
   Amúgy ettől a mostani oltástól tényleg semmi baja nem lett, kicsit többet aludt tegnap, meg a helye lett csúnya a karján, piros és duzzadt, de mára elmúlt.

  • Südve, kiborulsz, ha azt mondom, hogy az én lányomnál a fele oltást ki is hagyták, és úgy kellett külön oltási tervet csináltatnom (évekkel később), hogy azért mégis, ne hagyjuk teljesen ki az egészet, mert a gyerek közösségbe jár, stb? Az elején csak a túlélésre koncentráltak nálunk.
   Úgyhogy nem hiszem, hogy egy pici csúszás miatt bárki is lecseszne.

  • Betyárját, a Muci valamit nagyon tud, mert én a pürés almát is, meg a Milky Wayt is megkívántam…

   Zabálnivaló úgy, ahogy van! 🙂

  • Én csak azt nem értem, hogy hogy állod meg, hogy nem beszélsz hozzá ilyenkor, meg a másik videónál?(remélem csak a kamerázás miatt). Jó hallani egyébként(másik blogból), hogy azért még pótapuka jelöltek is vannak. És tudom, hogy sok a dolgod, de olyan jók voltak a hóforduló jelentések, nem lehetne újrakezdeni?:)

  • :-)))
   Legalább Rólad is látni képet:-) (ha Te vagy a fotón).
   A neved kicsit megzavart, mert Luciának könyveltelek el :-)))
   Gratulálok az utolsó bekezdés 2. feléhez 🙂
   (jó volt olvasni kicsit nemcsak a gyerekről is, na nem mintha az unalmas lenne)

  • Egybambi: az utolsó mondatod alapján csak kérdezném, hogy Lucia “rendes blogján” (ahogy ő aposztrofálja itt fent a honlapon) még nem jártál? Csak mert ott elég sok mindent lehet olvasni nem Muciról – évekre visszamenőleg. Érdemes az elejétől, ha eddig kimaradt volna. ; )

  • rejtett olvasód vagyok, de nagyon tetszik a blogod. szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e nézni valahol neten az mc-es cikket, vagy csak ha megveszem az ujságot, ott látom??? szereteném elolvasni 🙂
   nagyon szép a Muci 🙂

  • Egybambi: semmi gond. Én is csak onnan tudok a másikról, hogy nekem az az egyik… Már régóta olvastam azt, amikor képbe került Muci blogja. : )

  • Jajmáááá! Én meg majdnem elfelejtkeztem róla! Ugye lehet még kapni azt az mc számot, amiben ott van MuciLucia?!!!

   A Mucit akarom!!!! :o))))

  • Még ma is lehetett kapni! Jipppííííííí!!!
   A Muci egy cuki fiú!!! És olyan jó volt látni a Mamiját is! :o))))))
   Bááááár…. hogy őszinte legyek, kissé csalódott voltam, hogy más is szerepel abban az újságban!! :o))

   Tényleg! Mikor lesz kapható a Don eddigi élete c. könyv? Sok-sok-sok fotóval, természetesen!!!
   Mellékletben a videókat tartalmazó CD-vel! :o)))

  • Én ma Győrben legalább 15 helyen voltam és sehol nem kaptam mc-t.:(((((Pedig nekem kell!!!!
   Lucia nem tudod bemásolni a cikket,meg a képeket????
   pls!!!!!!!

  • Szerintem cipőszerelmes, elegáns magazinokban szereplő, elfoglalt, egyedülálló anyukák is írnak néha ÚJ bejegyzéseket ennivaló, fiúgyermekükről. Szerintem…

  • Bibbbbííííííí!
   Nekem van olyan videóm, ahol a lányom Mucimucimucimu-ccccciiii kiálltásokkal keresi az újságban Mucit! :-DDDD

  • Natimama köszönöm ,de már megvaaann!!!!!!
   sikerült vennem egy mc-t!
   Lucia ,hogy te milyen szép vagy, de a Muci azért mindent visz:):)huncut módon mosolyog aztán meg asztalra borulva röhög:)
   azért a Mucikát igazán berakhatták volna színesbe is:)
   ja és baromi kíváncsi lettem ki lehet a szerencsés kommnetelőd…
   rád fér már a boldogság.

  • @latisha Ööööö… izéééé… valakinek átküldtem pár perccel ezelőtt… most aztán nemtom, Te voltál az, vagy valaki más… :o)))
   /Majd kérnék valami visszajelzést ez ügyben! :o)))))))/

  • Nem baj, Lucia! Én küldtem mindenkinek, aki eddig kérte. :o))))
   Te inkább írjál/fotózz/videózz! Kezd megint előjönni minden elvonási tünetem!!!
   Milyen volt a húsvét? Locsolkodott a Don? Keresett nyuszi-ajándékot a kertben? … vagy valahol… és… és… és… Nnnna! :o))))

  • @Alba Visszadobta a rendszer, nem ment át a levél.. Van esetleg másik email címed?
   (Eddig az volt a tapasztalat, hogy gmailre átment…)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s