322. fejezet

Fenntartom azért, hogy nekem a Muci jobban tetszett hosszú séróval, így már nem is Muci, hanem megint Zoárd, de azért nem adnám oda tíz másik gyerekért sem.

Az elmúlt hetem legnagyobbrészt takarításra ment el, de nem kispályás módon, egyúttal arra is felhasználtam az alkalmat, hogy gyerekcucc-mentesítsem a nappalit és a hálószobát (arra az egy évre, amíg nem hurcolja mindenfelé a holmiját), most tök jól néznek ki. Zoárdmucit nem kell sajnálni, egyrészt hatalmas gyerekszobája lett, másrészt meg szerinte minden gyerekszoba, különösen, ahol én vagyok. A folyamat közben például amikor éppen elunta, hogy porszívózás közben mindenféle szögből morogva rávesse magát a porszívófejre, illetve hogy dolgokat dobáljon a felmosóvízbe, akkor odatolta magának a kukát a kanapéhoz, majd felmászott a bútorra, és beletúrt a szemetesbe, hátha akad benne valami érdekes. A legfelső réteget simán csak kidobálta, de aztán talált egy üres samponosdobozt, amivel vidáman elszaladt a számítógéphez, szerintem azért, hogy elmentse. Képek.

(Éles szemű megfigyelők az éles szemükkel megfigyelhetik mintegy mellékesen, milyen tuti madaras huzatot varrtam a kanapéra).

Amikor elunta a sampont, Don Csucsok lopott egy könyvet (természetesen Pratchettet, mi mást), és megpróbálta kiolvasni (nagyon szépen bánik a könyvekkel, mármint nem tépi, csak lapozgatja, és közben olyan arcot vág, mint én), de aztán inkább elment labdázni. Ez a labdázós dolog is örökletes lehet, vagy a kollektív tudattalan része, mert magától tudja, hogy egymásnak kell gurítani.

És ha már annyi szó volt az ülésről, így ül a babaképű:

A tapsolást majd le akarom videózni, csak nem tudok egyszerre fényképezőgépet fogni, és előtapsolni, de meg fogom oldani valahogy.

Az alvást meg egyszerűen nem értem, ott van a szép nagy ágya, mondjuk a takarózásról már lemondtam, mert az első dolga, hogy minél messzebbre hajítsa, de ezenkívül ráadásul bekuporodik valamelyik sarokba, és a lehető legkényelmetlenebb pózokban alszik. A képen megörökített alkalommal például égnek meresztett hátsóvalszunyált két órán keresztül, és amikor mepróbáltam kényelmesebben elhelyezni, méltatlankodva röfögött álmában.

És akkor végezetül egy kép a felnőtt babától, aki csak hideg salakot nyers krumplit tudott magának szerezni vacsorára, és azt is el akarják venni tőle:

27 thoughts on “322. fejezet

 1. Állvánnyal talán megoldható lenne:) amúgy Muci eddig az egyetlen baba, akitől nem ráz ki a hidegveriték.. kiskölyökből is csak egy van rajta kivül, nem mintha ez olyan fontos információ lenne 🙂

  • Ebből az ülésből még bármi lehet, csak az egyik lábfeje néz kifelé. 🙂
   És de jó, nő a haja!
   Ráadásul varrni is tudsz! Akkor már nagy baj nem lehet, a jég hátán is megélsz. -sarah connor… :DDD

  • Mynona: még az előzőhöz, nekem is rosszul áll a térdig érő szoknya, illetve azt sem szeretném, hogy a Muci térdig érő szoknyában mutatkozzon, legfeljebb nem lesz majd hagyományőrző skót esküvője 🙂 amúgy meg igen, legfeljebb elmegyek varrónőnek, ha elfogynak az angol nyelvű könyvek mindenhonnan 🙂

  • Még nem hurcolja a holmiját magával? Élvezd ki, nem hiszem hogy van egy éved. Utána jönnek a hajolgatós idők, nemcsak játékokat, bármit bárhonnan bárhova visznek.

  • amúgy én is csatlakozom: nekem is ő az első, akitől nem kapnék sikítófrászt. és az utsó képen meg tök felnőttes arca van. (szal ha idősebb lenne huszonöt évvel…)

  • Sulemia: egyrészt négykézlábazik, másrészt a szintek között csak az én segítségemmel tud közlekedni (majmosan kapaszkodva), szóval egyelőre nincs elég keze 🙂

  • A pucsítva alvás teljesen rendben van, ortopédiailag így van helyes tartásban a lábuk, azért szeretik annyira. Hordozásnál is így hajlik a térdük (csak a terpesz nagyobb), az meg azért is jó 🙂

  • IKEA-s ez a kelme?
   Jaj, elnezest, hogy csak igy beszoltam, ezereve olvasgatok itt, az egyetlen babablog, ami nem esik rosszul, inkabb jolesik, amikor idetevedtem kormotragva olvastam vegig a kezdeti torturat, dejohogyvege, elmult az is…

  • A zénfiam kicsiként úgy szeretett aludni ha a) a fejét odanyomhatta valaminek (ez általában az ágyrács volt, tehát keresztben aludt), b) ha hanyattfekvésben lelóghatott a feje hátra, jó mélyen. Ez utóbbit ugye csak akkor produkálhatta ugye, ha ölben aludt el. De kinőtte…

  • CSiga is azer lett Csiga mert igy aludt es minibabakent a pelus egy oriasi csigahaznak hatott…es a mai napig is igy alszik…vagy Mucihoz hasonlo extrem kenyelmetlen pozokban bekunkorodva valahova az agy sarkaba:) edesek

  • Előszöris a Muci tényleg kivételes babaszemélyiség lehet, mert én is szimpatikusnak találom, aki pedig tök féltékeny vagyok minden kisfiúra, pláne, ha korszülött is volt, mert az én fiacskám túl sok koraszülött balhéba belekeveredett, amitől bonyolult az élet, de persze magam sem cserélném el, nem hogy tíz, de egy másik gyerekre se, most sem a csere ügyében írok, még ha tetszik is nekem a Zoárdmuci.
   Azt kérdezem inkább, hogy a hideg salakos jelenetet nem tudod, hol lelhetném fel akár angolul, akár magyarul, mert bennem már csak a hideg salak él, meg hogy százötvenen laktak egy cipősdobozban, de nekem az egész kell, hogy nevethessek megint sírva.

  • Értem én, hogy még csak négykézlábazik Mucimanó, de pl már el is kezdte, a kikukázott samponosdobozzal a számítógéphez sietett, én meg csak bunkó módon ellendrukkerkedek, hogy mondhassam hogy tessék nemcsak a zenyimek, bár nálunk is csak 50%-ban jellemző a hurcibálás. A zenyimek is kitakaróznak, kivéve ha 30 fok fölött van a hőmérséklet, és akkor is szigorúan csak a paplan kell nekik. Mi maradtunk a zokni+pizsamánál (télen, nem a 30+ fokban), folyton betegek, de szerintem nem ettől.

  • Lucia, pedig hidd el, alacsony a tűréshatárom.. de megvan az oka, 8 évig gyp tagozat mellett “éltem” a suliban, és már akkor sem bírtam elviselni a sikítozó, üvöltöző és rohangáló egyéneket, felfogni meg pláne nem, hogy ők kicsit mások..
   Szóval szerintem innen van az alap-idegbaj. A másik gyerek pedig tipikusan hisztis, viszont 4 éves létére olyan szépen beszél, hogy ezzel vett meg (és mert szeret vmiért:)

   Amúgy szerintem sokan szeretnének ilyen elsőbabát, mint Zorcsi:)

 2. Sajatom: Magyar nepmesek es az ossezs indianos konyv. :))Gyereke: Bartos Erikatol barmi es az ossezs kemenytablas, amiben dalok vannak.Kf6rkerdes: Kinek mi a velemenye Berg Judit kf6nyveirf6l? Nekfcnk megvan a Cipelf6 cicak es a dinos kf6nyve, hf6siesen olvassuk, de se nekem, se a gyereknek (4) nem jf6n be. A Rumini sorozatot en elolvastam, mielott feladtam 9-10 eves iskolasoknak az elment, de ez a masik ketto valahogy annyira nem nyerte el a teszesem. Masnak is van ilyen tapasztalata?

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s