157. fejezet – képek, hinta

Azon töprengek, hogy adhatnám a gyerek tudtára, hogy holnap óraátállítás, úgyhogy legyen szíves egy órával tovább aludni.

Amúgy tényleg nem panaszkodhatok, este hatkor fürdés, sütőtök, utána alvás, és ma például csak reggel nyolckor keltett a malac hangos cuppogással (vagyis nem ő keltett, ez a legborzasztóbb a kelésekben, hogy úgy kábé öt perccel a malac előtt ébredek mindig, hajnali kettőkor, háromkor, hatkor, akármikor, és mindig reménykedem, hogy csak téves riasztás, de nem. És ugyanez volt, amikor pihenés végett lent aludtam az alsó szinten, onnan szinte nem is hallatszik a baba, ennek ellenére felébredtem arra, hogy éhes, majd öt perccel később ő is), de általában is elalszik háromig-négyig, és utána már csak délelőtt kel. Amúgy borzasztó konzervatív, a reggeli kelés után le kell menni az elefánthoz, különben nyüsszög, és ma kiderült, hogy ott a jó irányba fordítva kell lefektetni (fejjel a konyha felé), különben nyüsszög, a jó irányban viszont opcionálisan nevet, illetve reneszánsz festményekhez alszik modellt:

(Fiatal fiú jegesmedvékkel)


Meg mostanára kipróbáltuk a gépiesített hintáját is, amit valamelyik gyerekfejlesztő rohamomban vettem neki (kinő tőle a limbikus rendszere, vagy valami ilyesmi), a fiúm csekély negyven perc alatt összerakta, közben morgott valamit az Obligatory Lógó Állatokról, de elmagyaráztam neki, hogy manapság valószínűleg azért van mindenen lógó állat, hogy a gyerekek felnőttkorukban nagy biztonsággal felismerjék majd a lógó állatokat.

Mindenesetre a malacnak roppantul tetszik a hinta, csak mindig legyen, aki hintáztassa, különben felháborodottan hőzik. Az eszköz dallamokat is játszik midi minőségben, hármat, a hull a pelyhest, a für elize extended változatát, és valamit, amire már nem emlékszem.

Egyébként már korábban megállapítottam, hogy borzasztó nehéz gyereket fotózni, még egy ilyen csökkentett mobilitásút is, mint Zorcsi, mert vagy kilóg valahol a képből, vagy bemozdul (arcbavakuzni ugye nem comme il faut), vagy olyan arcot vág, mint akit nyúznak, szóval a legjobb stratégia talán az, ha nagyjából célratart az ember, aztán hadd szóljon, majd a végén minden százból kitörli a kilencvennyolc rontottat. Különösen nehezíti a helyzetet, ha a gyerek mozgó eszközben van, szóval eggyel feljebb bizony vakuztam (így is alig sikerült olyat elkapnom, ahol látszik az arcából valami), ez ellen csak a fiúm emelt kifogást, majd kivette a kezemből a gépet, és bebizonyította, hogy vaku nélkül is lehet hintázó malacot fotózni (vö. apa kocsit hajt):

És végül egy bónusz álló helyzetben a világ tömpeorrú uráról:

28 thoughts on “157. fejezet – képek, hinta

  • Biztos sokan mondták már, de gyönyörű ez a fiú! Az óraállítás engem is foglalkoztat, de annyira fáradt vagyok, hogy nem tudom végig gondolni, hogy akkor most a 6.20-as kelés az merre is tolódik? Gyanús, hogy 5.20-ra.:-( Én a felsírás előtt fél percre vagyok ébresztőre állítva. Ez olyan anyás dolog lehet.

  • Szerintem az öt perccel a ded elött ébredésre a magyarázat, legalábbis nálam, hogy azért már ad ki valami hangot magából, valami nyösszentést, ami felébreszt, de nem érzékelem még. A másik magyarázat a szupernayák érzékenysége 🙂

  • Megváltozik a légzésük, teljesen másképp szuszog egy alvó gyerek, mint egy ébrenlévő, én is mindig felébredek abban a pillanatban, ahogy a kölyökmaci, még mielőtt megnyekkenne, ez ilyen überanya dolog, tényleg :-)))

   Nagyon szép az egérmakett, sokat változott az arca, kezd ő is nagyfiúsodni, főleg az utolsó képen látszik, gyönyörűség. 🙂

  • ez a gyerek minden képen egyre szebb, hová fog ez vezetni?
   egyébként meg nem értem, mire jó ez a szerkezet, kinézetre nem valami bizalomgerjesztő, így néz ki a szobahinta 21. századbeli változata?

  • Anyai oszton igenis van. Ha egy szobaban alszol vele, akkor meg inkabb ervenyesul – nyaralaskor szigoruan apartman, a gyerek kulon helyisegben legyen. 🙂

   Oraatallitas erzekelesehez tenyleg kell par nap. Mi ma fel 6-kor keltunk. De ne aggodj, jovo nyaron mar magatol is 6-kor csiripelni fog, es kozli, hogy vilagos van, anya, ebreszto!

  • az a baj, hogy ronda a gyereked…:)*

   nem lehet, hogy már fengsuizik, és azért nem mindegy neki, hogy merre?

   *(borzasztó ez a szmájliőrület, beférkőzött a tudatalattimba. nyilván nélküle se gondolnád, hogy komolyan mondom, plusz szívem szerint nem raknék, mert így olyan, mintha hülyének néznélek, hogy tudod-lucia-ezt-csak-olyan-vicceskedésből-írtam-ám-haha-móka-kacagás, de anélkül olyan undokan állt ott a mondat…)

  • …sőt ez a gyermek már annyira népszerű, hogy az ilyen vadidegenek, mint én is felismerik a főoldalon, hogy “ni az a fiatal fiú jegesmedvékkel, az ott a malac” (már bocs, hogy idegenként ilyen személyeskedőn nevezem meg!)

  • Jegesmedvék csókoltatják malactestvérüket! 😉

   (Hátttööööö, nem túlzás ez a gépesített hinta? :$ Megértem, hogy a tengeriherkenyűbillentyűgyárosoknak is élniük kell valamiből, dejazé’…)

  • lehet, hogy már írtam ilyet, de eszméletlen, hogy így szurkolt nektek az ember, most meg idekattintgat néha, hogy no, hogy vannak, és akkor mindig talál valami újat, valami vicceset, “apa kocsit hajt”, és … no. vagány egy família vagytok.

  • Lucia! Megemelem előtted a nemlétező kalapomat, ilyen vasgyúrót neveltél abból az icipici kismalacból, ráadásul gyönyörű gyerek, gratula!

  • szerintem, ilyen hintánk nekünk is van, csak Sári még nem hintázik benne, mert egyrészt nagyon ülne, másrészt túl könnyű bele, félek, kirepülne… 🙂 A miénket hintáztatni sem kell, az is gépesített. 😀

  • Südve: hát ezt se kell most már kézzel, csak először mindig elfelejtettünk bele elemet venni, utána meg véletlenül csak kettőt vettünk, addig meg biomeghajtású volt az eszköz 🙂 a miénk is dobozban volt mostanáig (még a kórházazás alatt vettem), most is töprengtem, hogy szabad-e már vajon, de félig fekszik benne a gyerek, hintázás közben meg pláne a teljes gerincre megy a terhelés, és nagyon élvezi, csak nekem lesz hányingerem, ha nézem 🙂

  • Én még nem is hallottam ilyen gépesített hintáról, de jópofának tűnik. A lényeg, hogy a világ tömpeorrú ura élvezze, és látszik, hogy így van:)

  • Ez a felébredés dolog érdekes. Ha éjjel “csak úgy” magamtól ébredek és nem a kisgyerőkre, akkor gyorsan próbálok visszaaludni és erősen csukva tartani a szememet, mert tuti, hogy ha nem vagyok ügyes, a kisgyerők is valamiért felébred (pedig nem egy szobában heverünk). Tehát pisi is visszatartva ebből kifolyólag, ha azért ébredek.
   Nem értem, milyen radarja van amúgy a kisgyerőknek, és hol van?
   Hiver-nek amúgy tök igaza van.

  • hiver, sztem siman igaz az (is), amit irsz,
   en pl akkor pakoltam ki a gyereket a halobol a szobajaba felevesen, amikor egymas utan tobbszor visszaaludt az ejszaka kozepen, mig en a konyhaban raktam ossze a kajajat, innentol kezdett gyanus lenni, h lehet, h en ebresztem rutinbol, kicsit mocorgok, o is mocorog, erre pattanok, hogy oh, ehen hal a gyerek, kozben meg aludt volna, ha nem ebreszti az anyja:)

  • OFF. LUCIA, ti már intéztetek közgyógyot a kismalacnak? Megkaptam ma a MÁK-tól a határozatot (július vége óta szép teljesítmény), elolvastam az önkormányzati tájékoztatót, de basszus, ez kínai. 😦

  • Südve: hát én úgy vettem le, hogy a helyileg illetékes önkormányzatra kell bemenni, és a kórházi igazolás kell hozzá, nem a mák-határozat, de most fogja intézni nekem egy megbízott, majd beszámolok. Zsé anyukája elintézte, azt mondta, havi 500 Ft-ot ítéltek meg neki, szóval én nagy összegre nem számítok 🙂

  • Az éves hatezren felül lett havi 500 az egyéni gyógyszerkerete? Nem vitték túlzásba. 😦 Na, majd ha rengeteg időm lesz, utánanézek…

  • nem, az éves 6000 lett úgy elosztva, hogy havonta 500-at lehet belőle elhasználni, szóval nem a tartósan beteg gyerekek gyógyszertámogatása okozta szerintem a pénzügyi válságot 🙂

  • Az nagyon komoly, ennyiért kár az egész cirkuszt végigcsinálni. Persze, örüljünk, hogy nem kell nekik (kipp-kopp) állandó gyógyszer (a vitaminokon kívül), de nekünk pl. az Eprexet állítólag fel lehetett volna írni közgyógyra. Ez a mostani kúra egy tizes, mert feleztünk D-ékkel.

  • Szia!

   Nekem is van malacom,csak Ő Hogzilla.Tök normál súllyal született (császárral bibi) 3560 gr.Most 4 hónapos és 8470 gr.Ha még akarsz gyereket és császárt azt úgy kell csinálni (nem a gyereket) hogy ügyesen harántfekvésbe kell hogy legyen.Akkor aztán tuti a császár.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s