150. fejezet – sütőtök és fürdetés

Baba egyébként jobban van sokkal, bár az elmúlt két éjszaka fel kellett hozzá kelni párszor, de ez mindig így van, amikor idegeneket (az apján-anyján-zsiráfon kívüli családtagokat) lát napközben, hiába magyarázom, hogy nem kell félni, ő most már mindig velünk lesz. Viszont hálistennek kezd leszokni a sírással jelzésről, mostanában éjszaka hangos cuppogással tudatja velem, hogy enne (az öklén nyammog), és csak akkor kezd üvölteni, ha húsz percen belül nem reagálok.

Ha már evés, most kipróbáltuk a sütőtököt S. B. tanácsára (beszéltem vele múlt héten, mondta, hogy lassan mehetnek a zöldségek a malacnak, krumpli, répa, ja, és a sütőtököt mindenképpen próbáljuk ki, erre visszakérdeztem, hogy azért-e, mert abban olyan vitaminok vannak, mire azt válaszolta, hogy nem, hanem mert attól nagyon vicces színe lesz a gyereknek). Szóval bekevertem neki egy sütőtökös almát répalével, asszem, ezzel nem kapnék meghívást a szűvös bakács blogba, de a babának ízlett. Először ugyan a szabad véleménynyilvánítás jegyében leköpött, amikor a szájába raktam, de utána mire észbekaptam, három decit lenyomott, pedig elég sűrű volt a kaja, eddig ez a mennyiség a rekordja. Utána pár órán keresztül mozdulatlanul aludt ugyanabban az evős pózban, időnként megbökdöstem, de csak felnyögött, hogy hagyjam már, és folytatta. Aztán a ma reggeli kakijában (bocsánat, de ez is hozzátartozik a teljes történethez) volt némi sütőtökszínű sütőtök is, remélem, ez normális, de szenvedés jeleit nem mutatta a malac.

A szociális mosolyt most már teljesen megbízhatóan gyakorolja (ez újabb minőségi ugrás), hétvégén valahogy megtanulta, hogy rám mosolyogni kell mindig, hadd legyen meg az örömöm.

De én is nagyon ügyes vagyok, kitaláltam például, hogy hogy fürdessem meg a gyereket anélkül, hogy megfullasztanám (fürdés témában ugye egyedülálló anyuka vagyok általában). Eddig ez mindig komoly csata volt, mert a malac mindenáron arccal lefelé akar fordulni, miközben én fél kézzel próbálom szilárdan tartani anélkül, hogy fájdalmat okoznék neki, másik fél kézzel meg mosdatom. Időnként sikerül is vízbe nyomnia az arcát, olyankor utána látványos, szemrehányó pillantásokkal teljes félórás drámai előadás van arról, hogy Ő mennyire Szenved, mert Félrenyelt, és Víz Ment az Orrába, Hogy Hagyhattam Én Ezt. Aztán a végén kilihegi magát, majd megbocsátó vigyorral sóhajt párat, hogy na, ezt is megúsztuk. Ilyenkor részben piszkos marad. Most viszont váratlan ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy beteszem a vízbe a felfújhatós ikeás pelekázóját, az megtartja, de puha, nem fáj neki, és az aljába pont annyi víz be tud csorogni, hogy ne fázzon, de ne is fulladjon meg. Hát a malac ettől odáig van, hogy hagyom egyedül fürödni, időnként nagy erőlködéssel lopva belekortyol a vízbe, de leginkább rugdossa a habokat (általában hagyom, hogy a lába lelógjon az eszközről), és borzasztóan élvezi az egészet, én meg nyugodtan mosdathatom. Jó csapat vagyunk.

12 thoughts on “150. fejezet – sütőtök és fürdetés

 1. Az én fiam konkrétan narancssárga lett a sok sütőtöktől, az volt az a kaja, amit atombiztosan mindig megevett. Sokat. 😀 3 deci?? Azta, jó huzatja van a kismalacodnak. 🙂

  • Hát nagyon jó illata is van (a sütőtöknek), legszívesebben én is csatlakoztam volna a gyerekhez, csak már így is mindig attól fél, hogy megeszik előle a babakaját, nem akarok alapot adni neki a rettegéséhez.

   most konkrétan a feje alatt lévő textilpelust gömöszöli felháborodottan hörögve a szájába, hátha van benne egy kis maradék tápszer, úgyhogy azt hiszem, megint megetetem, bár egy órája kapott. Sára eszik rendesen?

  • esetleg egy ilyen gumimatracos malacos képet kaphatunk? természetesen az emebri méltósághoz való jog jegyében, az intim részeket retusálva 🙂

  • Változóan. Ma éppen diétás napot tart, negyed 11-kor evett vagy 40 grammot, azóta alszik. CA-as bárányban, mert abban sétált, aztán rányitottam itthon az ablakot. 🙂

  • Südve: de szépen fejlődik, ahogy írtad, úgyhogy biztos tudja, mennyi kaja kell neki. nagyon édes lehet 🙂 a fiúm találkozott egy kislánnyal, aki pár nappal Sára és Dani után született, és az elmondása alapján képességekben legalább annyi különbség volt közte és D. között, mint Sára és D. között. Tök fura, hogy kb. egy év múlva ugyanott fognak tartani mindhárman.

  • A paradicsomot is meglátni a végtermékben, én attól frászt kaptam elsőre, hogy jézusom, vérzik a gyerek! 😀 Meg amúgy is, általában minden, még nagyon mutatós a szeder almával 🙂

  • Tényleg jó csapat vagytok.
   Az enyémek a sárgarépát is nagyon szerették, és attól is vicces színük lett, különösen az orruknak.:-)

  • Bakker, le kell szoknom arról, hogy este olvassalak, miután letettem a lányom, mert a hangos röhögésre előbb utóbb fel fog kelni 🙂 Pedig amúgy ágyút lehet a füle mellett sütögetni, de ma morgolódni kezdett amikor felnevettem…

  • …Á, nem, a cékla a mindentvivő!!! Sokkal ijesztőbb, mint a paradicsom és bónuszként még rózsaszínt is pisil a gyerek tőle!!! :-)))

  • Bababoltban lehet kapni ilyen babafürdető hálót. Ismerősöméknek van nekik bevált, tesóméknak decemberben jön a gyerkőc neki is vettünk. Egy próbát megér a dolog. Igaz rém vicces ahogy a gyerek egy szákhoz hasonló izén rúgkapál de hasznosnak tartják. Neked meg nem áll ki a karod.:)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s