fejezeteken kívüli szolgálati közlemény a görényről

Ingyengörény, jólnevelt, kézhez szoktatott, albínó (krém?) szerető
gazdákat keres. Én pont ilyen állatot akartam 2-3 éve, de a gyerek
orvosa szerint az első fél évében inkább ne tartsunk vele egy légtérben
állatot, a görénynek meg sürgős.

A bolti ára egy ilyesfajta darabnak 30 000 körül van. A görények
okosak, nevelhetőek, alapértelmezésben nem büdösek. Lehet őket
sétáltatni hámmal, lakásban szabadon tartva oda kell figyelni, hogy ne
rágjanak meg kábeleket (nálunk sajnos csupa kábel a padló mindenhol),
de ketrecben is lehet tartani. A görény szobatiszta, a saját almába
piszkít, és elég finnyás is a tisztaságra. A görény divatos, a görény
az új macska. A görényről népszerűségre esélyes blogot lehet indítani.
A görény téged akar.

Jelentkezéseket e-mailben várok, kérésre megírom, kitől lehet átvenni az állatot.

20 thoughts on “fejezeteken kívüli szolgálati közlemény a görényről

  • mondom, hogy a görény az mostanában nagyon “in”. pár év, és az összes bloggernek görénye lesz macska helyett. a görénytelen egyének kiszorulnak a társaságokból, nem hívják meg őket a legmenőbb bulikra, kiüresedik az életük, és rosszcsont szomszédgyerekek vécépapírt tekernek majd a kilincsükre. haladjon a trend előtt, legyen Ön az első görénytartó a környezetében!

  • jaaaj, mi együtt élünk egy zseniális, lelkiző, hiperintelligens és állandóan vedlő golden retrieverrel. Miért ne legyenek egy légtérbe????

  • csetten, ne parázd túl, terhességig meglévő állatokkal nyugodtan egy légtérben lehet a gyerek, kutyára/macskára annyit mondott S.B., hogy ne nyalassuk agyon a babát velük. a görény kórokozók szempontjából sokkal egzotikusabb jószág, ráadásul nekem még nem volt, úgyhogy az én tejem / magzatkori “tapasztalatok” sem védik a kicsit ellene.

  • Sogorom gorenye abszolut nem volt nevelheto. A szekreny moge rejtette a kajajat, szetszedte a szemetest, hogy megehesse a benne levo dinnyehejat (!!), setaltatni nem lehetett, es a budit is secpec szetkapta, amikor bezartak oda, mert mar nem birtak vele. Ezt nem elriasztaskeppen irom, csak azert, hogy tudjatok, idegbajos goreny is letezik. 🙂

  • hát, ez tudomásom szerint egy szelíd, kézhez szoktatott példány. egyébként bezárni a saját ketrecébe kell, nem a budiba, az sokat segít 🙂

  • Esküszöm, beneveznék a görényedre, csak hát sok sok száz kilóméter választ el a bennem is évek óta lángoló görényvágy megvalósulásától. De a görény, az egy, az egy, az nagyon ott van. Még mondjuk egy házisünt is bevállalnék.

  • jaj, ez olyan szomorú, nekem tökre kéne, de semmiképp sem vagyunk jó kombináció…
   az egy dolog, hogy szülőanyámmal élek együtt, és ő valószínűleg udvariasan megkérne, hogy talán lakjunk máshol a görénnyel, de amennyire én oda tudnék figyelni egy másik élőlényre rajtam kívül, előbb-utóbb az állat is valami hasonlót kérne…

  • agnus, a görény ott tisztára totemállat lehetne. a vadászgörény összetett szó, és a hermelin-görény evolúción ragyogóan be lehetne mutatni nyelvfejlődési szempontból, hogyan változnak a szavak konnotációi (egy fantáziadúsabb előadó egy egész szemantika-kurzust építhetne a görény köré).

  • Nem tudom, hogy hol laktok, de ha netán Pesten, nézz be a Westendbe és azon belül az állatkereskedésbe (vagy mi a csudába). Ott nekem nem pont ezeket a dolgokat mesélte az eladó a görényekről… 😀 :-/

  • hát, állatkereskedésben nem is szabad görényt venni, csak megbízható tenyésztőtől. a görényt az első évében kell kézhez szoktatni, és megyőzni arról, hogy működjön együtt az emberrel, az állatkereskedők ezt nem teszik meg (amúgy az általuk árusított görények elég nagy része “selejt”, tenyésztő által idegrendszeri problémák miatt kirostált, vagy gyereknek megvett, de megunt, neveletlen példány).

  • mikor egy kedves, kézhez szoktatott görény ráharapott a kezemre, macskáhozszokásból ugye nem rántottam el, hát majd mindjárt úgyis elengedi. nem tette. szorított egyre jobban. a gazdája szedte le rólam, mikor már vinnyogtam, véresen.
   a görények görény módon viselkednek.

  • Lucia! Zorcsi mellé semmiképpen nem vinnék mostanában görényt,örüljünk, hogy ilyen szépen fejlődik a kismalac, ne kockáztass, majd ha nagyobb lesz. Egyébként én is állatimádó vagyok.

  • A görényfelajánláshoz csatlakoznék, én is tudnék egy ingeyn elvihető kis állatkát,aki szintén szelíd kézhezszoktatott, nem az enyém, úgy keresték meg az adott intézményt ahol dolgozom,hogy segítsük gazdit találni.Ugyhogy ha netán egyszerre két görénykére vágyik valaki vagy ez már “elkelt”, akkor lehet ezért is versenyezni.

   És a görény tényleg olyan mint egy macska sokak szerint, nagyon sok törődést és foglalkozást igényel, sokkal többet mint egy átlag hobbiállat vagy cica, a görény mindig olyan kiváncsi és bohókás marad mint egy pár hónapos kölyökcica, egyben ezért a nevelésére elég kevés ember alkalmas, mert időigényes (jó nyilván nem olyan bonyolult azért mint egy gyerkőcöt felnevelni, de akkor is csak ésszel fogadjunk be, vágjunk bele, felelős állatartás rulez:)! )

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s