89. fejezet – bal felső sarokban bújtatott reklámmal

Tegnap reggel nagy hiszti volt, a nővérek ugyanis elkövették azt a méltánytalanságot gyermekemmel, Mauglival szemben, hogy ruhát adtak rá (egy ujjatlan nyuszis bodyt). Ennek köszönhetően Zoárdra a következő állapotban találtam rá: arcán feháborodással vegyes rémület, két karja finnyásan eltartva, nehogy hozzáérjen a ruhához, a teste meg elképzelhetetlen pózokba facsarodva, hátha úgy sikerül kibontakoznia a ruhából. Szemében Thoreau megalkuvástól mentes elszántsága és életfilozófiája tükröződött, miszerint az ember iktassa ki életéből a pazarló civilizációs dekadenciákat (vö. nyuszis napozó), és elégedjen meg azzal, amit a természet önként nyújt neki (vö. inkubátor, szívecskés párna, macis könyv), illetve, hogy ez a ruha dolog egyébként is hülyeség. Amikor látta, hogy a vergődés nem segít, puszta akaraterőből feltornászta a pulzusát 200-ra (esküszöm, számító tekintettel figyelte közben, hogy reagálok), úgyhogy kétségbeesetten megkértem az egyik nővért, hogy vetkőztesse le. A gyerek, amint lekerült róla a ruha, megkönnyebbülten hanyattvetette magát, és elégedett mosollyal ajkán elaludt, szerencsére nem az a haragtartó fajta.

Ma viszont arcán ugyan dacos kifejezésse, de némán tűrte a tegnapi napozó párját, szerintem vádalkut kötött a nővérekkel, elvégre az egész kórházban alig van kétágyas szoba, ő meg két hete másodmagával hentereg. Mindenesetre, ha már így álltunk, megemlítettem neki, hogy nemisbéka néni (ehhe-ehhe) vett neki egy halom koraszülött-ruhácskát a fejlett nyugaton (ahol csak bemegy az ember a boltba, kiválasztja, és kifizeti, őrület), és nem háborodott fel, úgyhogy talán van jövője a ruhában tartásnak.

Ma ráadásul apás kenguru volt, ilyen:

zoard022

Holnap reggelre meg berendeltek szoptatni, hadd szokjuk a jót.

27 thoughts on “89. fejezet – bal felső sarokban bújtatott reklámmal

  • Lucia, neked is felteszem a kérdést, hátha te tudod a választ: a koraszülöttek fejlődését hogyan kell ellenőrizni, ők mennyi idősek? A mi fiaink hónapra egy idősek kellene legyenek, ha időben születnek: augusztusiak lennének, ugye? Zoárd három hónapot sietett, Nudli úr 2-őt. Most, ha egymás mellé tennéd a két babát, akkor Zoárd idősebbnek tűnne, Nudli úr ugyanis eddig napi 22 órát simán átdurmolt, alig volt nyitva a szeme. Szóval a képekről simán úgy tűnik, hogy Zoárd egy hónappal idősebb Nudli úrnál. Csakisúgy, ahogy a tényleges szülinapjuk ezt meghatározza.

  • csetten: egy csomó dologban (látás, mozgás, forgás, stb) rögtön a születésük napjától kell számolni a korukat, kb. másél-két éves koruktól meg mindenben, de azt mondják, nem kell megijedni, ha egy-egy részképességben le vannak maradva.

  • Nagyon jó kép 🙂 Hihetetlenül huncut és ez a mosoly 🙂
   Jól haladtok, bár meg kell győzni a gyermeket, hogy azért néha kell ruha 😉 Holnap ügyesen 🙂

  • südve: nemsokára látsz ilyet testközelben is, ha átkerül Sára pici csőre, akkor S. B. biztosan kihekkeli őt is a dobozból egy alkalmas pillanatban 🙂 (komolyan, én annyira örülök, hogy pont hozzá kerültünk).

  • Azt mondta ma, hogy az űrhajós cucc kb. két hét lesz még, de minden attól függ, hogy bírja a csaj. Ettől a dobozbanyúlkálástól már nagyon szenvedek. 😦

  • Csetten, úgy-úgy, ahogy Lucia mondja. Amúgy nyugodtan számold vissza azt az időt, amenyivel korábban született. Jártok majd szépen neurohabilitációra, ahol a dokinéni/bácsi és gyógypedagógus szépen beszámol, hogy hol tart a gyermek. Kaptok fincsi feladatokat (ülésbehúzás, lepedőben forgatás, stb), amivel ripsz-ropsz utolérik a többieket. Bízzunk benne, hogy ennyi elég lesz. Van egy csomó fejlesztő módszer, amivel lehet segíteni anélkül, hogy akár a baba, akár a mama kiképzőtáborban érezné magát, ezekről úgyis kaptok tájékoztatást. (Velünk legalábbis maximálisan rendesek voltak, mindenről beszámoltak az orvosok. Zalaegerszegen.)

  • Maugli és Thoreau remek párosítás! A kép meg zseniális. És az eddig látottak alapján borítékolni lehet hogy ez a gyerek egy világméretű büdös nagy gazember lesz, ja és boldog névnapot neki!

  • Lucia, a terhességem kezdetén reményt merítettem a blogodból, mikor erősen véreztem, hátha az enyém is megmarad (és igen!). Biztos, hogy most (és később) sok koraszülött szüleinek adsz reményt, még ha hallgatnak is. Szóval közhasznú vagy :-), nagyon köszönjük!

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s