16. fejezet – az élet nagy kérdéseiről

A szakirodalom szerint itt az ideje, hogy kiválasszam a végleges terhesgondozó/szülőorvosomat, úgyhogy nekiveselkedtem. Éleselméjűen abból indultam ki, hogy ez a kettő praktikusan legyen ugyanaz, kevesebb döntési helyzet, kevesebb idegen arc. A titkárnőnket is segítségül hívtam, bár neki nincs gyereke, és nem mer többet meddőségi vizsgálatra sem menni, de pszichológus, szóval a megfelelő ember a feladatra. A probléma az, hogy a kórház honlapján két szülész-nőgyógyász van feltüntetve, az egyik nő, a másik bajszos, én meg előítéletes vagyok. A titkárnőnknek viszont, mint kiderült, ismeretségi körében van olyan, aki a Telkiben szült, úgyhogy rögtön fel is hívta az illetőt, de csak annyival lettünk okosabbak, hogy a női nőorvos olyan, mint egy francia gyarmatosító, hihetetlenül kedves, ugyanakkor kulturált és érdekesen öltözködik, a bajszos pedig megnyerő modorú, uh-specialista, ugyanakkor az élet minden egyéb területén egy burleszk-szereplőre emlékeztet. Szóval nemtom. Egyelőre maradok a mostani, földrajzilag sokkal közelebb elhelyezkedő dokinál, aki sose emlékszik ugyan, hogy jártam-e már nála, de mindig dicséri a gyereket, hogy milyen fotogén (meg engem, hogy nem szedek terhesvitaminokat vason kívül) aztán majd ha jönnek a vérvételes hülyeségek, átigazolok, majd húzok egy nevet a kalapból, vagy valami.

Update: fel is hívtam az intézményt, de hiába voltam nagyon kedves az információs hölggyel, nem volt hajlandó belső pletykákkal ellátni, vagy dönteni helyettem. Szolgáltatás-e ez így?

18 thoughts on “16. fejezet – az élet nagy kérdéseiről

 1. Próbállak elképzelni titeket. Már csak azért is aranyos, mert semmiféle Lucia-előképem nincs, de mindenesetre próbálkozom. A dokid neve már mindenesetre megvan. 🙂

  • Javaslom, hogy nézz körül a kismamás fórumokban a neten (rémületes, hogy mennyi van belőlük), ott minden pletykát megtalálsz a szülészorvosokról. Már ha van türelmed a kismillió hozzászólást végigolvasni…

  • válaszd a bajszost, már csak az írás kedvéért is, sokkal jobb, poroszosabb történeteket lehet írni egy bajszos terhesgondozóval, mint egy nőivel. és magázódjatok. ez fontos.

  • Lucia,
   barátnőm kétszer is szült ott, császárral. Hétvégén találkozom vele, majd jól kifaggatom és jelentkezem az eredménnyel.

  • isten óvjon a kismamás fórumoktól. a gasztro és a kismama téma az, ami kihozza a nőkből az állatot. komolyan mondom, hogy rosszabb, mint a politikai témák. ott legalább némi támpontot ad, hogy ki jobb, ki bal. még ha cserélik is a szerepeket. a kismamásban nincs se ráció, se semmi néven nevezhető értelem, olyanokon tudnak összekapni és hitvitát folytatni, ami nemcsak irreveláns, de ostobaság is. ha jót akarsz, nem mégy olyan helyre. az 1000 titkárnős lenne.

  • A hímzés is 🙂
   A szülész-nőgyógyászokról kisfilmet kellene feltenni a honlapra – ilyen alapállapotban, ilyen, amikor kismamával kommunikál, ilyen a szülőszobában. Ja, meg egy fotóalbum, hogy ezeket a gyerekeket segítette világra. Meggyőző lenne 🙂

  • igen, ezt kifelejtettem. kismama, kötés, főzés. ezek tuti sikersztorik a botrányos viselkedéshez a csajoknál. 🙂 viszont volt szerencsém kihallgatni operatív eszközökkel bigéket, akik pasikról beszélgettek, nos, meg kell valljam, hogy mi pasik gyakorlóba se jövünk szóba a csajokhoz képest. nagyon durva.

  • Én meg megkérdezhetem, hogy tudsz-e róla, hogy valójában Humphrey Bogart alacsonyabb termetű volt, mint Ingrid Bergman, ezért mindenféle trükkök kellettek az ilyen képekhez?

  • Esetedben mindegy, hogy férfi vagy nő az orvos. A szülésnél fontos, hogy legyen fizikai erő, megtartani a szülő nőt, vagy épp kicsit segíteni a babának szüléskor. Ehhez jobb a férfikéz. De császárnál mindegy lesz, ki végzi az operációt. Nagyon jól írsz. Kitartást és egészséget kívánok. Vigyázz magadra.

  • Ma rájöttem, milyen is lehetsz. NCIS, Abby. Vagy tévedek?
   Éppen szülésről beszélnek a tévében. Pl. hogy vágták fel a nők hasát anno mindenféle érzéstelenítés nélkül)

  • Panni: pusztán azért zavar, ha nő, mert fura lehet, ha egy nő nyúlkál a lábam között, de ezen túl tudnék lépni szerintem. másrészt közben kaptam egy levelet, amiben a pasit ajánlják, aki kevésbé túlterhelt.

  • Ha Varsányi Hajnalkáról van szó, akkor ő ilyen: nem gügyög, nem röhincsél, nem akar az anyád vagy a barátnőd lenni, de érzed a szakértelmet és a figyelmet.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s