388. fejezet – a pelenka utolsó napjai, na jó, hónapjai

Most is csak gyorsan írok (lassan írni egyébként is sokkal több idő lenne), mert fel akarom valahova jegyezni az adatokat, miszerint a Muci 90 cm és 12,6 kg, a védőnő megmérte. Ezek után Apjaneve Dani Zoárd Vulkán Turul Kilián közölte a védőnővel, hogy mama ebédet főz, apa a cicávaj jáccik, Boji iskojában van, ana dógozik, utána beüj az autóba és kojmánozik és énekej, utána Danivaj jáccik, amivel komplett szociológiai áttekintést adott a családi helyzetről és a nemi szerepekről. Érdekes egyébként, hogy az apja autója sokkal férfiasabb, mégis mindig az ana autóját keresi az utcán, és nagyon meg tud örülni a Priusoknak.

Ha már autó, kapott egy ratrakmodellt, amit a síelős helyen vettem, hát volt nagy öröm, miután megbeszéltük, hogy ez nem terepjáró, hanem jatjak. Először végigmutogatta, hogy játod, van japátja, van mászik japátja, játod? hú, van jámpája!, azóta meg olyanokat hallok a szobájából, hogy a jatjak megvája a jámpát, utána eetója a havat, játod, Fáni?

A védőnő megemlítette egyébként a szobatisztaságot, például hogy a gyereket tanítsa meg állva pisilni az apja. A gy.a. szerint viszont sokkal viccesebb lenne, ha én mutatnám meg az állva pisilést.

Mindenesetre a kakaügyek rendezésének már nekiláttam, és első lépésként a becsinálás beismerését próbáltam megtanítani a gyermeknek ún. demonstratív jó példával, melynek során odajön hozzám valamelyik plüssállat, én megkérdezem, hogy bekakilt-e, ő azt mondja, hogy nem-nem-NEEEEM, de akkor elmagyarázom neki, hogy ha bekakilt, akkor pelenkát kell cserélni, hogy tiszta legyen és illatos, mint a Dani, aki ügyes nagyfiú. Na ez a szóban forgó Daninak nagyon megtetszett, azóta hordja hozzám a különböző babáit, állatait, meg amit még lel, hogy kérdezzem meg tőlük, hogy bekakiltak-e, így esett, hogy tegnap este hullafáradtan azon kaptam magam, hogy az erősködésére a kezembe veszem a portörlőt, mélyen a szemébe nézek, és okító-nevelő hangon megkérdezem, hogy portörlő, bekakiltál? (A portörlő persze tagadott, de utána rendeztük az ügyet, volt feloldás, meg minden).

14 thoughts on “388. fejezet – a pelenka utolsó napjai, na jó, hónapjai

 1. Az egyik drogéria láncban (nem tudom szabad-e megnevezni) láttam olyan papírból hajtogatható tölcsért, amivel hölgyek is állva pisilhetnek. De sajnos azt hiszem demonstratív célra sem helyetesíti azt az eszközt, ami a fiúknak van erre, mégiscsak jobb lenne erre az Apa.

  • Te is szoktál énekelni vezetés közben? 🙂
   (Amúgy az én gyerekemnél a kaki ment utoljára a vécébe, vagy fél évvel a magabiztos pisiszobatisztaság után, de minden gyerek más. Jó volt, a gyerek szobatiszta volt, mégis elfogyott napi három pelenka.)

  • Szia Lucia,
   Már megint olvastam Neked valamit:
   http://velvet.hu/trend/2011/01/31/shewee/
   Valamint ma este voltam a Media Marktban, ahol szép mikrókat láttam, 20-25 ezerért vannak nagyon dizájnosak. Mivel nő vagyok, szépség alapján tudom megítélni őket:-)
   De ha nem akarsz cipekedni, rendelj az edigital.hu-n, olcsóbb kicsit és 15 e fölött ingyen házhoz viszik, amikorra kéred.
   Sok puszi Nektek!:)

  • Ja, két perce láttam az Indexen (Velveten?) cikket valami műanyag állva pisilős cucc teszteléséről – bocs, de lusta vagyok újra megkeresni és belinkelni.

  • bocs, de a téma miatt idevágó a kérdés:
   tapasztalt, sokgyerekes anyukák! a nappali szobatisztaság után hogyan és mikor várható az éjszakai is? hamarabb lesz szobatiszta a délutáni alvás közben vagy csak akkor, amikor már éjjel is? van valami életkor, ami alatt nincs sok remény próbálkozni?
   nyilván nem télen akarom ezt megjátszani és kétnaponta matracotszárítani a mínuszban, de már gyűjtöm az infókat 🙂 kösszép

  • Igen, ezek azok a vidáman szürreális pillanatok a gyereknevelés során, amikor az ember, miután kiröhögte magát, elmorfondírozgat azon, hogy minek is tanult végig tizen-huszonévet :-)))

  • [spárga](#11139730): nem alapértelmezett, csak a védőnő szerint az állva pisilést a kisfiúk viccesnek és nagyfiúsnak találják, és így nagyobb kedvvel szoknak a vécébe/bilibe pisilésbe, amiben szerintem nagy eséllyel igaza lehet.

   (kieg.: nekem egyébként alapértelmezett, egy fiú pisiljen állva, de én köztudottan hímsoviniszta vagyok :))

  • [lucia](#11140758): vajon mivel venné rá a lélekbúvár védőnő a kislányokat a wc-be pisilésre? 🙂
   Amúgy a motivációm tökre egyezik jikkáéval, de mivel rendkívül toleráns vagyok, elfogadom, hogy a fiúk pisiljenek állva az erdőben, az út mentén és minden olyan helyen, ahol ők takarítanak maguk után:)
   Állítólag amelyik gyerek jól érzi magát a kakis pelenkában, az nehezen és későn lesz szobatiszta. Az enyémet kicsit sem zavarja a termés, ártatlan bociszemekkel tagadja le. Nagyon bízom a bölcsődében.

  • [spárga](#11142886): Nem akarnálak bölcsőde-ügyben előre lehangolni, csak jelezném, hogy leánygyermekem hónapok óta nagyon sokszor megy ott a kisvécére. Állítólag szépen letolja a nadrágot, harisnyát, leszedi a pelust, ráül… majd anélkül, hogy bármi történne, tíz másodperc múlva boldog mosollyal felpattan és lenyomja a vízöblítés gombját :), hiszen ez a poén az egészben :))).

  • Itt (UK) az az altalanos, hogy a kisfiuk is ulve kezdik a szobatisztasagot. Ha jol emlekszem az erv, hogy megtanulja, hogy ulve vegezze a dolgat, hiszen addig foleg allva tette a pelusba. Illetve minden kakilaskor kicsit pisil is, s szokja meg, hogy beigazitja a kukijat. Szal hamar a fiuk kenik vagjak az ulve pisilest akkor lehet nekik tovabblepniuk az allva temara.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s