380. fejezet – az első igazi Mikulásról

Majd írok hosszabbat-képesebbet is, csak mindig van valami, most például a Mikulás. A Mikulás a Muci benti szandáljába hozta a mandarint, a szaloncukrot, a csokitélapót, a biogumicukrot és a Kirk babát (Spockot az istennek nem találtam sehol, de valaki el kell vezesse az intergalaktikus dömpert), amíg a Muci délután aludt.

Amikor felébredt, akkor szóltam neki, hogy vegye fel a szandálját, és akkora öröm volt, hogy na, és azt is megértette, hogy a Télapó hozta a dolgokat (cukjokat! Muszikának!), és utána egyszer csak hallom, hogy a babájával beszélget (ez a babás dolog is aranyos, mert a babát, ami egy olyan nyolc centis, nagyon helyes kislánybaba, még a terhességem előtt vettem valahol, mert megtetszett, és úgy éreztem, ha egyszer kislányom lesz, akkor biztosan örül majd neki, erre a Muci egy fél éve megtalálta, és azóta a baba vezeti a dömperét meg a tűzoltóautóját, nagyon szereti), szóval azt mondja a babának, hogy baba, vedd le a szipődet, hoz neked a téjapó szukojkát, és ezzel átvitte a szobámba a baba cipőit, úgyhogy kénytelen voltam egy-egy Jelly Beant csempészni beléjük (a baba nagyon örült, Muci mondta neki, hogy hú, nadon öjüjsz!), utána megbeszéltük, hogy azért most már elment a Mikulás, pihen (iskojában van, vonta le a következtetést a Husi, akinek a nővérét ezzel szoktam kimenteni nála).

Pillanatnyilag éppen a plüssmacskáját eteti sonkás kenyérrel (cak ed piszikét, szisza! Na! Husit is edél!), én meg az öt perccel korábbi körutamon azt vettem észre, hogy ez a Miki valószínűleg a világ legcukorabb Mikije volt, aki nálunk járt, mert tele van az összes fenti cipőm és papucsom kisautókkal, helikopterekkel, pálmafákkal és sonkás kenyérrel.

17 thoughts on “380. fejezet – az első igazi Mikulásról

 1. itt vigyorgok olvasás közben és próbálom elképzelni…
  ennyire sanyarú sors szegény kíváncsi olvasónak…
  K É P E T! K ÉP E T ! K É P E T!

  • [sulemia](#11010853): van egy sanda gyanúm, hogy tudja, hogy nem a télapó volt, én pl. nem emlékszem olyanra, hogy valaha is hittem volna a télapóban, pedig ment a mese otthon. És annyira már simán gondolkozik absztraktul, hogy amikor megkérdezem, ki ette meg a kekszet, akkor vigyorogva azt mondja, hogy a cica, úgyhogy simán kinézem belőle, hogy a télapós mesébe is csak így megy bele.

  • én se emlékszem hogy hittem volna benne. Berci az elején nem érdeklődött, aztán egy évig talán elhitte (5 éves kora körül), aztán szólt hogy ő tudja ám hogy megy ez. (viszont sose rakott semmit a cipőnkbe. nade nem ezért szeretjük.)

  • Kedves Lucia! Egy zugolvasód jelentkezik. Tündéri gyereked van, nagyon jópofa! Annak idején, amikor 2008. nyarán a 27. hétben fájásokkal virrasztottam és vártam, hátha valami csoda folytán maguktól elmúlnak, a Te blogodat olvastam az éjszaka közepén. Mucika nem sokkal azelött születettt… Aztán nálunk is minden jó lett, az intravénás magnézium elmulasztotta a fájásokat és 40+3-ra született az én fiam. Most már két éves és az idei az elsö Mikulása, nálunk a következö játszódott le a céges karácsonyi bulin (háttérinformáció: a gyerek magyar-német kétanyanyelvü):
   Én: „Tücsök, mindjárt jön a Mikulás!“
   Gyerek, csillogó szemmel: „Mickey Maus!“
   Hogy Mickey egeret honnan ismeri, az számomra rejtély (valószínüleg a bölcsödéböl), de a fenti párbeszéd aztán 6-án is lezajlott, amikor megnéztük, mit is tett Mickey egér a csizmába… Tett bele bumibájszlit, manint, dinót, cokkoládét meg holdembert 🙂

  • Az én babám csak 17 napos, és ez is jó, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy miket fog alkotni ennyi idősen. Mert a Muciból ítélve a gyerekek nagyon tudnak 🙂

  • [Gazdatest](#11024788): több helyen és több márkából is kapható olyan gc, amiben nincsenek mesterséges színezékek és sok cukor sem, viszont gyümölcs igen (a legelterjedtebb a katjes). amúgy nem vagyok egy biohívő, de sajna nagyon szereti a gumicukrot a gyerek.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s