375. fejezet – megint csak röviden

A Mucifülűben azért eltárolódnak az információk, mert amikor este megtárgyaljuk a nap eseményeit, és odaérek, hogy és akkor kint ugattak a kutyák, akkor pontosításképpen megjegyzi, hogy Bodri. Cézár*. Pedig nem is emlékszem, mikor nevesítettem őket előtte utoljára.

Azt már tudja, hogy a dolgozós számítógépemhez nem nyúlhat hozzá, cserébe időnként, amikor cicát követelve az ölembe ül, akkor beírom neki a Google képkeresőbe, hogy macska, és akkor lelkendezik, hogy mennyi szisza, ement a szisza, vau-vau szisza (a Google képkereső nem az életre tanít, tele van macskákkal összebújó kutyák képével), motoj (ha a legkisebb mértékben is belóg a képbe mondjuk egy motor első kereke, azt már fontos megemlíteni).

Meg olyan is volt, hogy fent dolgozom, Muci szép csendben lemászik a földszintre, és bár nem szokott egyedül veszélyes dolgokat csinálni, de azért bennem fél perc alatt megszólalt a vészjelző, és lementem utána, hogy mi ez a nagy csend. A Mucifülű meg teljesen felnőttes pózban ott ült a kanapén, az ölében egy képeskönyvvel, azt lapozgatta, és közben kérdően rám nézett, hogy mit zavarom, ő csak utána akart nézni valaminek a lenti könyvében.

Ha már dolgozás, a Muci általában közben mellettem ül, és időnként beszélgetünk, de néha átmegy magánéletet élni a saját szobájába, és olyankor ötpercenként áthív, hogy vegyek le valamit a polcról, vagy kapcsoljam fel/le a lámpát, vagy adjak vizet. A lakótársi szerződésünk értelmében ilyenkor át is megyek a mondat közepén is, cserébe viszont a fentmaradó időben hagy dolgozni. És ma is volt ilyen, hogy ana, ana, deje, muszika, nagyon sürgető hangon, azt hittem, pókhelyzet állt elő, vagy ilyesmi, úgyhogy rohantam, és amikor odaértem, Muci rámutatott a tankjára, és felszólított, hogy puszit. Adtam neki magának egy puszit, erre azt felelte, hogy jaaaaj, neeeeeeem, és megint rámutatott a tankjára, hogy puszit. Ekkor közöltem vele, hogy remélem, nem gondolja, hogy a tankját fogom puszilgatni, mire konkrétan toporzékolni kezdett, és a szemét meregette akaratosan (az nagyon vicces, felhúzza a homloka közepére mindkét szemöldökét, és csúnyán néz, mind a kilencven töpszli centijével), úgyhogy a családi béke érdekében leguggoltam a tankhoz, és adtam neki egy puszit, mint egy időben eltévedt virággyerek, a Muci pedig meghatottan elmosolyodott, majd teljes lelki nyugalommal visszaült a Montessori-macijához, nekem félig háttal, mintegy elbocsátólag. Nem állítom, hogy valaha képes leszek teljes mélységében megérteni a férfilelket.

* A neveket a személyiségi jogok védelme érdekében megváltoztattam.

13 thoughts on “375. fejezet – megint csak röviden

 1. én legutóbb a saját hajráfomnak adtam jóéjtpuszit, mert épp alvás előtt szerezte meg tőlem a 2 éves lányom és anélkül nem mehettem ki a szobából, h annak is ne adnék…

  • A pókhelyzet az mindig súlyos, neveltetésem tiltja megemlékezni azokról a meglett, ivarérett harcosokról, akik _különben_ egyáltalán nem félnek a pókoktól, csak mindig véletlenül sürgős hanyattfeküdnivalójuk akad, mikor előáll egy. Igazán érthető, a csatában megfáradt mammutvadász nem kelhet fel minden apróvadért.

  • Ugye-ugye.
   A dolgok élnek, csak mi, elkorcsosult felnőtt, már nem vagyunk képesek ezt látni!
   Így a szekrénynek is fáj, mikor nekimegy a gyermek. (hiába a púp, az ordítás: szekrénynek is jár a simi – mondjuk ezt én baxtam el, de ez most nem ide tartozik :D)

  • Ültem a trolin hazafelé holt fáradtan, és egy smiley-s táskát bámultam. És akkor belémvillant: Mucika. A smiley-k pont úgy mosolyogtak, mint ő, de komolyan. Vagy megkaptam a malac kórt. (nem ismerlek benneteket személyesen)

  • @katkadu
   akkor én is megkaptam a malac kórt, mert én meg már háromszor álmodtam azt, hogy Mucira vigyázok, először meg másodszor akkor, amikor Lucia szakított, harmadjára meg tegnapelőtt, és mindig az van, hogy beszélek Luciával, miközben Muci is ott van [általában én tartom az ölemben, vagy játszik] és ezt annak ellenére, hogy egy szót váltottam volna vele/velük, még csak nem is leveleztem Luciával. segítség, malac kórban szenvedek..! 😀

  • A Muci:
   1,megnősült és elköltözött? 🙂
   2,beperelt a személyiség jogainak megsértéséért? 🙂
   vagy miért nem írsz róla?
   légyszíí,pls!!

  • [natimama](#10886958): lesz Muci, már nagyon sok Mucihír van, csak ahhoz videót kell konvertálnom meg képeket szerkesztgetnem, azért halasztgatom. 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s