336. fejezet – a történeti hűség kedvéért

Itt írtam a múltkor a bürökráciába gabalyodásomról (vö. kálváriám), és ha már panaszkodtam rájuk, akkor az az igazságos, ha a pozitív dolgokat is megemlítem.

Ugye az egyik az emelt családi pótlékról szólt, ami a Muci három éves koráig jár a Muci gondviselőjének. Viszont évente meg kell igényelni, amihez évente kérni kell egy igazolást a kórháztól, hogy még mindig 1240 grammal született a jogalapom. Mucinak ugye nyár legelején van a születésnapja, szeptemberig nem sikerült audenciát kapnom a kórházba (mint kiderült, azért, mert két doktornő elment onnan, és a maradék két aláírószemélyt érthető módon túlságosan leterhelte az aktuális gyerekek életbentartása ahhoz, hogy az egészségesekkel foglalkozni tudjanak). A MÁK-ot telefonon elérni lehetetlen, amúgy meg Cegléden vannak, szóval megbeszélni sem tudtam velük a dolgokat, és szeptemberben kaptam egy levelet, hogy innentől az emelt csp nem jár (júniusban kaptam utoljára emeltet), fellebezni 15 naptári napon belül tudok igazolással.

Nem kaptam igazolást 15 naptári napon belül, csak valamivel később (ugye voltam bent a kórházban, de szüléshez rohantak, ezért két hét múlva postázták), azért utána végső kétségbeesésemben elküldtem egy kézzel írott levél (nincs nyomtatóm) kíséretében az illetékesnek, amiben vázoltam a tényállást (ennek a folyamatnak egyébként volt két tanulsága, az egyik, hogy iszonyú hamar elfárad a kezem a kézírástól, a másik, hogy még mindig tudok élesben is folyamatosan helyesen és jó mondatszerkezetekben hivatalos levelet írni, nem kellett javítani, bár majdnem belekerült egy olyan, hogy koraszülött gyermekem, Muci).

És ma kaptam egy levelet, amiben megjött az igazolás az emelt csp-ról,  ráadásul megítélték júniustól, pedig csak szeptembertől lettek volna kötelesek. A különbözetet utalni fogják, hálás köszönet az illetékesnek. Valahogy mindig az derül ki, hogy az emberek igazából jók, csak a rendszer rossz.

7 thoughts on “336. fejezet – a történeti hűség kedvéért

  • A MÁK-ot olyan telefonról lehet elérni, ami folyamatosan X időközönként újrahívja a számot, és közben ki van hangosítva. Így az ember lánya tud dolgozni mellette a szgépen (már ha nem idegesíti a folyamatos tárcsázás-foglalt hang). A cikis csak az benne, hogy amikor végre felveszik, akkor úgy vetem rá magam a készülékre, hogy előfordulhatnak a következők:

   1. véletlenül lenyomom –> kezdhetem elölről
   2. úgy üvöltök örömömben hallót, hogy a túlvégen megsüketül, aki felvette
   3. el kell kapcsolnia máshoz, mert az ügyben a másik mellék az illetékes, de ott foglalt, vagy nem veszik fel

   Mindenesetre nekem kétszer is sikerült egy héten belül elérnem őket, és velem is tök rendesek és segítőkészek voltak. Utsó mondathoz: kívánom, hogy ne kelljen most jó ideig hivatalos ügyintézned, mert az többnyire azért szívás, jó emberek ide vagy oda. 🙂
   Beszélő Muciról esetleg lehetne majd egy videjó? Egyszer, ha épp ráérsz…

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s