298. fejezet – IT szakos

A gyerek véletlenül hozzáfért két percre a notebookomhoz, amiben billentyűparancsok segítségével nyitott egy firefox ablakot (vagy hogy hívják ezt itt linuxban), abban több help tabot, majd a screenshotot elmentette "oooooooooooooooooooooooopüöéó" néven (ugye ez a linux a printscreent rögtön mentésre ajánlja). Egyrészt remélem, ez nem valami néma segélykiáltás a részéről, másrészt meg azt is remélem, hogy mire megtanul beszélni, emlékezni fog még arra, melyik gomb indítja a firefoxot, mert az nagy segítség lenne.

9 thoughts on “298. fejezet – IT szakos

  • Ügyes! 🙂 ezt nekem a múltkor negyedóráig tartott megcsinálnom 😀

   Pömpöllér volt ilyen, emlékszem, egyszer olyan 9-10 hónaposan a mobilom telefonkönyvébe belementette azt, hogy 55, és vmi hasonló betűkombináció volt a név, gondolom a csaja neve lehetett babanyelven 😀

  • A gyerek átállította a dvdlejátszómon azt, hogy az eredeti filmeknél egyszerűen nincs hang, csak a háttérzörejeket lehet hallani. Eddig minden létező férfiút, aki belépett a lakásba, megkértem, hogy nézze meg, mit lehetne tenni, mert ők genetikailag mégiscsak alkalmasabbak erre, és bár elolvastam a használati utasítást, a menüben szinte mindenen végigmentem, egyszerűen nem tudok rájönni, milyen gombkombinációt alkalmazott a gyerek. Ő meg nem tudja elmondani. Vagy nem akarja.
   Azóta sem tudom használni azt a lejátszót. 🙂

  • Viv: elhiszem, hogy átnyálaztál mindent, de olyat próbáltál, hogy az audio systemben (ha van ilyen menüpont) átállítani 5.1-es hangrendszerről sztereóra? vagy audio, ill audio ch gombok nyomkodása?

  • Viv, aszondja a család műszaki felelőse, hogy a DVD-lejátszók menüjében általában külön lehet állítani a beszédhang és a háttér hangerejét, most tudom, hogy ezzel nem sokat segítettem, de ígérem, ha feléd járunk, akkor igény esetén beugrunk, és megcsináljuk 🙂

  • Lehet, hogy a Don igazabol nem is gepelt, hanem profi modjara hasznalja a touchpad-et:) Milyen disztrod van egyebkent? Ha valami debian alapu, akkor nagy esellyel utana tudok kerdezni, ha gondolod.
   Ubuntuban(ha az van, nem tudom, raadasul nekem meg egy nagyon regi verzio van, de ez hatha ugyanaz) esetleg nezd meg a system/preferences/keyboard shortcuts menuben mit ir a launch web browser-re. Most kirpobaltam beallitani ra valamit, es remekul mukodott:)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s