224. fejezet – a vakond új nadrágjáról

Chipie-től kaptunk pár kinőtt felnőttbaba-ruhát, amit ezúton is köszönjük, továbbá a férje és L. közreműködését is az ügyben.Az első nadrágot rögtön fel is vette Muci (kis rábeszélésre, ő egy szál pelenkában képzelte ugyanis el a napját), és hát ilyen:

zoard116

Amúgy elképesztő, mennyire fényképezőgép-tudatos, ha eszköz van a kezemben, le nem veszi róla a szemét, és felszólításra pontosan annyi ideig mosolyog, illetve nevet, ameddig el nem készül a kép:

zoard115

(A két fotó közt csak pár másodperc telt el).

De olyat is tud, hogy James Dean (fiatal korában, bal térdén macival):

zoard117

31 thoughts on “224. fejezet – a vakond új nadrágjáról

  • jaj de jó, örülök, hogy tetszenek 🙂
   az a nézés a jamesdeanes képen, az nagyon ott van szakmailag 😀
   a kantárosgatya azért is jó egyébként, mert mindjárt mászni kezd, és nem tudom, hogy van ezzel más gyerek, de az enyémekre ha szoros derekú gatyát adtam, nem szerették (érthető okokból), ha meg lazát, hogy ne nyomja az obelix-pocakot, akkor meg menet közben spontán lemászták magukról, és a kantáros remekül áthidalja ezeket a rettenetes problémákat.

   Meg hát cuki is nagyon a Don benne 🙂

  • én amúgy imádom a kertészgatyákat :)) gyerekeken főleg (és amióta van olyan, ami két lába között patentos, egyszerűen csodás 🙂

  • Chipie, hát nagyon klasszak, a többi is! kúszni még pont nem kúszik a Mucc, bár erre gyúrunk a terapeuta felszólítására két hete (komolyan, én mindig leizzadok, egy négy végtagú gyerekhez kétkezű anyukát, az se volt mérnök, aki ezt kitalálta, de legalább izmosodom), hanem ún. vetődéssel közlekedik (lenyomom térdelésből sarokraülésbe, és megpróbálom elérni, hogy a kezével támaszkodjon, ő viszont orvul elrúgja magát, és hasra placcsan harminc centivel odébb, majd röhög), majd kialakul, hogy mi lesz a kényelmes, de a kertésznadrág nagyon jó találmány szerintem is.

  • nodekornél: hát ez is lábközt patentos, nagyon tuti 🙂 a zsiráf meg nem _A_ zsiráf, hanem valóban csak egy zsiráfnak látszó tárgy fisher price-éktól, amivel átverjük gyermekünket.

  • Mindenesetre úgy néz a harmadik képen, mint aki azt üzeni a többi pszeudo-zsiráfnak, hogy ti is így járhattok, ha velem szórakoztok.
   :-DDD

  • Benenn: de, a féléves dolgokat *kell* teljesítenie, de a kúszás fejben már hónapok óta megy neki, csak túl gyenge hozzá a háta (a végtagjai viszont elég erősek), és egy szintre kellene hozni azt, ami a fejében van, meg a testét, mert most már álldogállni is próbál, és nem lenne jó, ha a háta miatt kimaradna a kúszás (jobb-bal koordináció). és akkor nem kellene tornázni, ha legalább kicsit menne neki, mert akkor tudna gyakorolni egyedül, de két hónapja stagnál, picit sem halad.

   az itthoni torna nem kínzás neki, ő élvezi, hogy játszunk, rám meg rámfér egy kis edzés 🙂 a dévényes masszázst persze nem szereti.

  • Csapkodhat majd a csajokat a feje körül… Úgy tud nézni ez a fiú, hogy azt már lassan büntetni lehetne. James Deanes mindent visz.

   Ja, anyu mondta valamelyik nap, hogy engem meg nem lehetett “megtanítani” kúszni. Valahogy nem voltam hajlandó vagy képes vagy mi.

  • Lucia, (off, bocs) képzeld úgy tűnik megreguláztuk az ekcémát a lányomnál, azt hiszem rájöttem az okára, mert sehogy sem fért a fejembe, hogy lehet 1 éves kor felett beekcémásodni és kiókumláltam, hogy akkor adtam először tápszert neki, mivel le akartam szoktatni a cickókról. Most kísérletezünk, néhány napja rizstejet kap (nyilván ti ezt még nem tehetitek) és visszavonulóban vannak a köcsögök. Nálatok mi a helyzet? Fotókon már semmi sem látszik (egyébként meg tiszta zoolander ez a fotósorozat).

  • Jelzem, nekem egyik gyerekem se kúszott egy percet se, a földön tekergőzésből-gurulászásból szép lassan mászni kezdtek, és nem akkora dráma, ha a kúszás kimarad. ha a mászás marad ki, az már az. Ha vetődik meg minden, akkor mászni akar tutira, majd rájön a gyógytornász is. (Lujzit hordtuk pár alkalommal dévényre, mert hípotón volt, és ott is próbálták kúszatni, de abszolút nem ment, úgyhogy áttértünk a mászásra, és az meg beindult)

  • ritucci: hát gratulálok, én is rájöttem, hogy nálunk mitől jött ki, attól, hogy túl melege volt a kismajomnak (de ez nagyon durva, olyan 19-20 fok van most itthon, én hosszúujjúban, plusz pléd alatt dolgozom, és nincs melegem, a malac meg egy szál rövidujjú bodyban és a kantáros nadrágjában fetreng a játszószőnyegén, és süt a kis teste (nem lázas)). mióta nem főzöm, azóta elmúlt.

  • Chipie: na a dévényes is ugyanezt mondja, mindegy, hogy kúszás vagy mászás, csak legyen valami ilyen asszimetrikus bal-jobb mozgás. szóval egyszerre gyúrnak a kúszásra és a mászásra, de egyelőre még a kutyázásnál sem tart a Muci, szóval nem tudom, melyik lesz a bejövős neki.

  • hát az én babóm (10 hónapos) dévény ide v oda nem hajlandó mászni. kúszni igen (azt is a torna hatására), de tojik arra, h mi lenne a következő fázis. most éppen a bútorok mentén járja be a lakást. iszonyú sokat agyaltam rajta, de most már ott tartok, h egyszerűen ez van. hiába teszem le a földre, 1 perc múlva áll. nálunk ki fog maradni a mászás. nem vagyok boldog, de annál többet, h tornázunk itthon, dévényezünk és h próbálom arra ösztönözni, h négykézláb menjen a dolgok után (amit hangosan kiröhög és áll fel)egyszerűen nem tudok tenni.

  • Jaj, Lucia, csak aztán nehogy modellnek add a fiad, ezen az utolsó képen nagyon úgy néz, mint egy dezodor- vagy farmerreklámos szépfiú, jesszum.

  • moes, hát az még bonyolultabb, mint a fentebb vázolt mászásos gyakorlat. a kúszás tankönyv szerint úgy megy, hogy amikor jobb lábbal tolja magát, akkor bal kézzel húzza, tehát baba hasrafektet, behajlított jobb láb kitámaszt a te jobb lábaddal (nekem egy kicsit rá is kell lépnem, mert állandóan lóbálná), bal kézzel előre húzod a bal kezét, közben jobb fenéktájt masszírozva ösztökéled, hogy nyomja ki a jobb lábát, és nem árt, ha van előtte valami játék, mint motiváció. ha kinyomta magát, akkor gyorsan váltás a bal láb / jobb kézre. de persze eközben valahogy mindkét kezét lent kellene tartani a padlón, meg megakadályozni, hogy az oldalára forduljon, szóval nem egyszerű, de mi ketten nagyon sokat röhögünk közben 🙂

  • Ezt a dszémszdínest fotót le kéne védetni sürgősen, meg a korábbi donost is, meg egy még korábbi kapucnist, még mielőtt valaki lenyúlja őket, és keres velük egy vagyont.

  • Jesszum, ezt tanulta vmi kurzuson? Teljesen kéééész vagyok tőle.
   Kertésznadrág: az egyszálbélű nyúlgyereknél is hasznos, nincs az a derekas változat, ami nadrágtartó nélkül nem csúszik le. Mire derékban jó, régen kevés a hossza. Így aztán marad a kantáros változat. És igen, éljen-éljen a lábközpatt!

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s