216. fejezet – na jó, képek is

A fiúm a férfiúi felsőbbrendűség jelét látja abban, hogy Zorcsit sokkal jobban érdeklik az ő holmijai, mint a saját ötezer kis színes cukimuki, pihepuha babajátéka. Mostanában vett például egy kicsi, tízliteres baget, ez amolyan retikül a barlangásztáskák viszonylatában, na ez egyértelműen nyerő a Donnál, sanda gyanúm szerint azért, mert úgy gondolja, ezzel ő is el tudna menni a barlangba:

zoard103

Ha már így érdekelte, beleraktam (lehet, hogy nem mindenki számára érthető az ok-okozati összefüggés, de azt hiszem, írtam már a kismamák rengeteg szabadidejének káros hatásairól), és mondtam neki, hogy amíg a babát viszi a zsák, és nem a baba a zsákot, addig nem megyünk barlangba. Szigorú szavaim ellenére a malac egyértelműen olyan benyomást keltett, mint aki elégedett a helyzet alakulásával:

zoard105

Majd pár perc múlva azon kaptam, hogy az apja új gumicsizmáját nyalogatja, mintegy bizonyítandó, hogy nem riad vissza az esetlegesen embert próbáló, kellemetlen feladatok elől sem. Próbálta-e már ön rávenni gyermekét, hogy a fényképezőgép előtt is nyalogasson gumicsizmát? Mert nem könnyű.

zoard104

És még egy bónusz, igazán nem magyarázkodásképpen, de a Don kábé a tizenötödik fénykép körül ezzel az arckifejezéssel szokta nekem jelezni, hogy most már elég, nem bazári majom ő:

zoard106

16 thoughts on “216. fejezet – na jó, képek is

  • klem: nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, de közeledett az etetés ideje, és ilyenkor vigyázni kell a kis fogatlan harapásúval.

  • Tetszik ez a blog, szívesen olvasom. Meggyőződésem, hogy Muci a mamájára hasonlít, de e teória verifikálásához szeretnénk kérni egy közös fotót. Annál is inkább, mivel a szülő – a gyermekkel ellentétben – saját maga teljes joggal rendelkezik arról, hogy vállalja fotója közzétételét a neten.

  • Igen, én is így vagyok ezzel. (ld. másikanya) Olyan jó titeket olvasni! És gyönyörű a Muci. És nagy szerencséje van a mamájával, igazán jól választott.

  • Lucia, az első képen, a gumicsizma mellett látható celofán darabot vegyétek fel az igazán veszélyes dolgok listájára. Malacka hamarosan mindent a szájába vesz, és ez az alattomos anyag a torokba, légcsőbe tapadva “láthatatlanná” válik. Közeli barátom kisfia alig kerülte el a drasztikus műtéti beavatkozást. Mi az unokám miatt olyan alaposan nézünk át minden letépett celofán/nylon csomagolást, mint ahogyan a méhlepényt vizsgálják át szülés után. Egyetlen kis darab sem hiányozhat, mert azt biztosan a gyerek találja meg.Ilyeneket, ha lehet ne a saját kárán tanulja meg az ember…

  • Don Muci gyönyörű! Szerintem is Édesanyjára hasonlít,legalábbis egy régebbi blogbejegyzésbeli képét nézve!
   Lucia! A végzettségednek van köze a koponyákhoz?
   A menyem,fiam és jómagam erősen “kötődünk” hozzájuk!!!! 🙂 Szerencsére én élőben foglalkozom velük!
   🙂

  • Katónéni: az eredeti végzettségemnek van egy kis köze, de csak ahhoz, ami benne van. amúgy tök véletlenül kerültem kapcsolatba velük, ismerős anyukája által.

  • A Pasi gyönyörű, a fejlettsége (méret, mozgás, duma) inkább 8 hónaposnak felel meg, viszont a bőre még fényképen is elég csúnya. Nem allergiás véletlenül a tejre? Mert akkor a napi lityi tápi nem kimondottan előnyös.

  • Kiseszter: simán lehet, hogy allergiás a tejre, de az szerintem az emésztésén is látszana, azzal pedig semmi gond. amúgy hipoallergén tápszert kap, egyelőre forralt vízben, de mástól bevezetésre kerül a babavíz, többet nem tehetek érte, mert még ha sikerül másfajta kaját is beletuszkolni, akkor is ragaszkodik a napi tápszeradagjához 🙂 a testén meg nincs semmi hálistennek, csak a homlokán.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s