214. fejezet – képességek és árak

Muci továbbra is napról-napra láthatóan fejlődik, most már akkor fordul hasra vagy hátra, amikor akar, és szerencsére akar is, a szókincsét a sikítozáson kívül pillanatnyilag a bugu-buguzás uralja, és lassan be kell vetnem az egyik nagyobb cumisüveget is, mert a 2,5 deci már nem elég.

És vannak olyan képességei is, aminek azért nem örülök annyira, pl. megtanult vakarózni, de nem csuklóból, hanem az ököklbe szorított kezét a homlokára helyezi, és nyitás-csukással kaparássza, ennivaló. Persze azért mindig szólok neki, hogy Mucifiam, ne vakard (az ekcéma miatt), és akkor szófogadóan abba is hagyja. Az ekcéma egyébként végre reagál a brute force-os kezelésre, óránként kenem a receptes krémmel + neogranormonnal, és már csak halványrózsaszín. Meg kaptunk a fiúm anyukájától valami cseppeket, meg homeós gyógynövényt fürdéshez, meg tippet, hogy klórszűrőt a csapra, ez mondjuk eszembe juthatott volna magamtól is.

Az apja meg újabb és újabb trükköket vet be, hogy megnevettesse, az egyik sikeres próbálkozás a tapsolással-csettintgetéssel volt, de a legnagyobb öröm akkor tört rá Zoárdra, amikor a zsiráf elkezdett ugrálni a hasán. Valamiért ő is éppen annyira imádja a zsiráfot, mint mi, pedig ötezer plüssállata van, a zsiráftól pedig eltiltottuk,de mégis, ha bekerül az ágyunkba, első dolga, hogy kikutatja, melyik párna alatt van a zsiráf, és utána örömmel üdvözli. egyébként sok terhesség előtti, gyerekvállalással kapcsolatos félelmem bizonyult alaptalannak, és szeretném megnyugtatni a hasonló cipőben járókat, hogy így történt ez azzal az aggodalmammal is, miszerint a gyerekemet soha nem fogom olyan aranyosnak találni, és úgy szeretni, mint a zsiráfot.

A végére még egy rövid elemzés a gyermektartás mibekerüléséről, mert többen kérdezték, hogy hogyé' van egy ilyen muci, hát, ebben a hónapban olyan 48 000 forintot költöttünk rá. Ebből a Dévény volt 15 (az egyik héten beteg volt), ezt rögtön ki is húzhatják, akik egészséges gyereket terveznek, ehhe-ehhe, a tápszer került 11 000-be, ezt meg az anyatejesek negligálhatják. A hozzátáplálós cuccokra 3400 forintot költöttem, de még másfél-két hétrevaló van belőlük, minden alapanyag bio, vagy hasonló kategória, én készítem el, összehasonlításképpen mindez üvegesből egy hónapra 8000 forint lenne. A pelenka 7048 forintba került Mucinak, de még ebből is van egy kétheti adag, darabját olyan 36 forintért veszem (pampers, dm, libero, mindig kapok valamelyikre kupont a dm-ben), napi átlag 5 darabot használ, ez havi 5580 forintra jön ki. Seggtörlőből a decemberi még bőven tart (napi 1-2 darab), azt nem vettem. Más krémet, fürdetőt nem használok rá (illetve fürdetőt néha, de az hónapok óta tart) az ekcéma miatt. Ruhát kapott 8780 forintért, de arra nem lett volna feltétlenül szükség, csak a leárazások miatt bevásároltam az egy mérettel nagyobb korára, kapott továbbá egy latex főzelékes cumit, illetve két játszócumit (mert rútul elkényeztetem) összesen 1300 forintért, illetve az ekcémakréme volt 1468 forint, játékot most nem vettem neki, talán ezért rángatja ebben a pillanatban az egyik zsák könyvemet. Szóval ridegtartásban, és ha nem kell dévény és anyatejes, akkor megúsztuk volna olyan 12 000 forintból (pelenka, hozzátáplálás, ekcémakrém), az átlagos babaköltségek szerintem valahol a miénk és eközött vannak, és a miénkbe még azt is bele kell venni, hogy nem számolunk a "kapott" dolgokkal (keveset is kapunk, meg a költségek nagy részét nem is az teszi ki). Ja, és az érzés, az megfizethetetlen.

5 thoughts on “214. fejezet – képességek és árak

    • csetten, a tápszert támogatja, ha felíratom, amit írtam, az öt doboz, négy receptre (2067/db), egy anélkül (2756), mert sürgős volt. 🙂

      a dévényt meg akkor támogatja 50%-kal, ha bemegyünk a központba, ahol amúgy is túlterheltek, meg én anyagilag is jobban járok, ha abban az időben, amennyi odajutni, inkább dolgozom.

    • Sose számoltam utána mennyibe kerül Lililány. Fogalmam sincs és még egy hónapra sem emlékszem vissza, hogy mire mennyit költöttem. Csak azt tudom, hogy az elején kemény volt a tápszer.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s