202. fejezet – melegfrontos

Tisztára nyűgi vagyok, és fáj a fejem is, úgyhogy ma morogni fogok anyaságilag.

1. Bár eddig jó fej voltam, pontosabban nem lett volna pofám így a fiúmmal élve az egyedülállót beikszelni a családtámogatási papírokon, de ha a magyar állam továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az élettársi kapcsolat, mint jogi kategória, veszélyeztetné a házasság intézményét, ezért nem ismerik el, akkor isten bizony át fogok jelentkezni egyedülállóra, mert olyat nem játszom, hogy ha a fiúm kórházba kerül, akkor a senkije nem vagyok, ha meg kevesebb pénzt akarnak adni, akkor az élettársa.

2. Nagyon, nagyon remélem, hogy Telkiben normális lesz a gyerekorvos, mert ha egy melegfrontosabb napomon csinálja ezt az itteni nő, amit tegnapelőtt, hogy három hete csak tegnapelőttre volt hajlandó időpontot adni, mert ő ugye két hétig nincs az ünnepek alatt, de még felírni sem hajlandó semmit, azután most lecsesz, amiért koszmós és ekcémás a gyerek, pedig emiatt telefonáltam három hete (és látta volna akkor, most már istenesebb, a koszmónak ma pl. már nyoma sincs), szóval akkor bizony vérengzés sem kizárt a részemről.

3. Ez csak ilyen visszatérő mantra, és tényleg nem ragaszkodnék ahhoz, hogy a hegyi turistautakat és a barlangokat is tegyék babakocsival megközelíthetővé, de a csecsemőosztályt, a védőnő hivatalát és a gyógyszertárakat azért légyszi-légyszi mégis, mert leszakad a karom, tényleg. (Erről jut eszembe, van olyan, hogy valaki két hét pihenéstől megizmodosik? Mert az ünnepek előtt sokkal leszakadósabb volt a karom, pedig a malacfülű azóta csak hízott).

Nyüssz.

22 thoughts on “202. fejezet – melegfrontos

  • Miért nem váltasz gyerekorvost? Rövid időre is megéri. Vagy beszéld rá S. B.-t, hogy ideiglenesen vállalja el Zoárdot. Ennek az eszközét már a főníciaiak feltalálták…

  • :): S.B. rajtunk tartja a szemét, de ő azért sokkal fontosabb munkát végez, és nem akarom minden koszmóval őt zargatni. másrészt meg ez a gyerekorvos itt van öt percre, a többi sokkal messzebb, és elvben tényleg csak arra kell, hogy a kötelező oltásokat beadja, szóval reméltem, hogy nem kell gyakran látnom, a franc tudta, hogy ez a két hónapos oltás is három szakaszos. meg mindig azt mondogatom magamban, hogy most már csak pár hónap, most már kibírjuk. meg mindig felmerül bennem az is, hogy csak én vagyok túlérzékeny, és egyébként is, a többi orvos biztos ugyanilyen.

  • Totál egyetértek (mindkét blogodat viszonylag rendszeresen olvasva még azt is hozzáteszem: nem először, és feltehetőleg nem is utoljára).

  • Nem jön ki házhoz? Olcsóbb, mint a Telki kórház, a gyereket se kell cibálni [pl. betegen beteg gyerekek közé], az orvos meg biztos jobb fej, ha nem kell másra koncentrálnia, csak arra az egy gyerekre, akinél van.
   Én főleg azért hívom hozzánk, mert az egészséges rendelésen az _előtérben_, közvetlenül a bejárat utáni helyiségben kell pelenkára vetkőztetni a gyereket, ami nekem nem fér bele [különösen télen].
   A betegrendeléses bejárathoz meg vagy 20 lépcsőfok vezet, amire raktak babakocsi rámpát, de a lépcsővel egyező hajlásszőgűt, amin csak akkor tudnám feltolni, ha hágóvasból lennének a kerekek.
   Az MMR második része 1 hónappal az első után van, de a harmadik nagyon-nagyon soká [egy évvel később [nálunk 2 hét múlva]].
   Lassan gondolkodhatsz sportbabakocsin.

   Újlakás: hol van ez a barlang?

  • Szerintem sem árt egy jó/jobb gyerekorvos.
   Tény, hogy Don óvódás koráig csak oltások miatt kell majd látogatni, de ha beindul a közösségi élet, akkor óhatatlan, hogy elkap ezt-azt, amit nem árt megmutatni a biztonság kedvéért. Tudnak ronda dolgok lenni gyerekközösségben.
   Hacsak nincs a családban egy másik S.B.!

  • Nem, a többi orvos akár egy nap szabadság esetében is ki szokta írni, hogy mikor, hol, ki helyettesíti. Sőt, meg szokták adni a mobilszámukat, amelyen szükség esetében zargatni lehet őket. (Elég pocsék az egészségügy helyzete M-on, de azért akadnak rendes dokik is.)

  • Telkiben egészen normális a gyerekorvos, ráadásul fül-orr-gégész is, tehát pont azokhoz a nyavalyákhoz külön is ért, amitől általában betegek lesznek a kisgyerekek.

  • Eléggé hányok a “hajrá, hajrá, igazad van és milyen édi a baba” kommentektől, de most nagyon-nagyon egyetértek mindhárom pontban, és ezt muszáj volt közölnöm.

  • evetke
   a Szemlőhegyi-barlangba be lehet menni babakocsival (nem hosszan persze), mi voltunk ott terápia céljából az asztmagyanús babócámmal.
   (nem a VI. kerületi rendelőkről írtál véletlenül? )

  • Na most képzeld el, hogy én tavaly augusztus óta könyörgök Gének egy szívultrahang időpontért. Minden hónapban a “telefonáljon a jövőhónapban Anyuka” választ kaptam. Ha kiborultam, hogy de hát a családorvos meg a neonatológus küldött Gé szívzörejével, akkor az volt a válasz, hogy “ha nagy baj lenne a gyerekkel, látszana rajta Anyuka”. És akkor ilyenkor annyira nem nőiesanyukásan tudok káromkodni, hogy az valami embertelen.

  • 3. pont: Igen van olyan, mert a napi tréning erősít. ( és gondolom a két hét pihenés nem azt jelenti, hogy te sose vetted fel Dont)
   2.pont: a doki szabálytalanul járt, mert nem lehetséges, két hétre úgy elmenni egy gyerekorvosnak, hogy a napi rendelési időre, vagy annak egy rövidített változatára a saját rendelőjében, helyettesről nem gondoskodik. És valóban a megoldás, házhoz kérni az orvost, föníciai megoldással.
   1. pont: jelöld be nyugodtan.

  • bluemoon: úgy van megoldva a rendelés, hogy hetente 2×2 óra egészséges rendelés van, oltásokra, ekcémára, stb. erre hivatkozva a doktornő csak súlyosan beteg gyerekhez hajlandó kimenni, vagyis hozzánk soha, mert nekünk súlyos panasz esetén a kórházat kell hívni. helyettes csak betegrendelésre volt (ha volt egyáltalán, és nem csak az ügyelet, ez nem derült ki számomra egyértelműen), szóval az ekcémára decemberben annyit mondott telefonon, hogy kenegessem üres gyógyszertári krémmel, olyan hangon, mintha azt mondaná, hogy ne hisztizzek már túl egy kis ekcémát, és majd jan. 5-én vigyem be oltani (ezt is decemberben kellett volna), akkor megnézi.

  • Sztem az ekcémával a sima gy.o. nem is tud mit kezdeni, legalábbis nem foglalkozik vele különösebben (vagy csak a miénk nem). Mi Marcit végül bőrgyógyászhoz vittük, az ő javaslatai alapján kezdtük elhagyni egyenként a kajákat, és így derült ki, hogy az én szentem a hiperbio Hipp bébiételre volt allergiás. A morgással pedig egyetértek, minden ponton.

  • Südve, én is elhagytam minden hozzátáplálós cuccot pár hétre (szerencsére ezt így tápszer mellett még megtehetem), és az ekcéma egyértelműen a víztől jön ki (amúgy gyógyszertári fürdőkenőccsel mosdatom, de az nem oszt, nem szoroz, hogy azt is elhagyom-e, mármint nincs változás tőle). úgyhogy most lehetőleg háromnaponta mosom a teljes gyereket, a többi napon csak a fenekét, meg végül a körzeti hajlandó volt egy zsírosító kenőcsöt felírni, ebben van most minden reményem. csak ugye a koszmó meg a mosástól múlik, szóval nem egyszerű.

  • Kislányomnak van ilyen problémája, a karhajlatban főleg, nálunk a doktornő (a nefrológus, merthogy én gyerekorvoshoz ugye max. receptekért járok havonta egyszer), szóval szintén a fürdetőt ajánlotta, és egy gyógyszertári kikevert krémet, holnap hozom el a cuccot a kedves néniktől, megnézem neked, hogy mi is ez pontosan. De használ általában.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s