190. fejezet

Az elcsigázott teherautó-sofőr déli pihenőjét tölti:

Reggel csacsogom a fiúmnak, hogy képzelje, milyen ügyes a Don, kaptuk ugye a semleges krémet a patikában, és azt mondta a gyógyszertáros, hogy tartsam hűtőben, de melegítsem meg, mielőtt rákenem a gyerekre, mert különben sírni fog, én viszont sietség miatt nem melegítettem meg, de a malac ennek ellenére sem sírt egyáltalán. A fiúm erre azt válaszolta, hogy ez azért van, mert a malac egy Rambo.

Na a malac most az előbb a szemem előtt eljátszotta azt, hogy meglátja a cumit, odanyúl érte, és a szájába tömködi. A történtek értékéből némileg levon az, hogy a rossz végénél tömködte a szájába, mert a latexet volt könnyű megfogni, de nem baj, Rambo így cumizik. Amúgy meg ez azért nagy dolog, mert kb. egy hete kezdett célirányosan megfogni dolgokat, de csak nagy dolgokat, és huzamosabb ütögetés után, szóval ez most olyan szintű finommozgás tőle, mint egy átlagembertől a Fabergétojás-készítés lenne.

Ha már ilyen férfias dolgokról szól ez a bejegyzés, a fiúm tegnap mesélte, hogy több férfikollégájával összehasonlították a nagyjából egy időben született gyerekeiket, elsősorban alvás szempontjából, mert ez az az aspektusa a dedeknek, ami őket is érinti (az evést letudták azzal, hogy az anyja ad neki valamit, és az biztos jó), és bár nagyon különbözőképpen alszanak a babák, a társalgás során egyszer sem merült fel az, hogy kicikizzék a másik módszerét, arra utaló kijelentéseket tegyenek, hogy a másik felesleges szenvedést okozna a gyerekének, illetve hasznos tanácsokkal lássák el a többieket, melynek során a legkisebb húzódozás felmerülése esetén örökre összevesszenek. Csak úgy mondom.

Amúgy másik ügyes fícsör a malactól, hogy ébredéskor tudatosan eltakarja a kezével legalább az egyik szemét, hogy ne süssön bele a nap, és ott is tartja (én úgy tudok örülni minden ilyennek, amikor gondolkozó lény benyomását kelti), így ni:

Vigyorikám.

20 thoughts on “190. fejezet

 1. Szia, állandó olvasód vagyok, és most már nem tudom megállni, hogy leírjam, ugymegnyuszmákolnámdögönyözném a dedet, olyan tüneményes(persze nem fogom),de ilyen érzéseket vált ki belőlem egy-két fotója pl ez is. Rég volt a kezemben kisbaba, az én huszonéves lómalacom már azt se engedi, hogy puszit adjak neki csakúgy. Pedig régen még azt is engedte, hogy belefújjak a pocijába. Tényleg, meg is kérdezem, hogy mit szólna hozzá megint….

  • nálunk a babaillat = savanyútejszag. namost a múltkor bókol nekem a pasim. hogyaszondja: olyan jó Makiillatod van! márminthogy savanyútejszagú a vállam :))

   Don nagyon jófejmód nyújtózkodik fentebb!

  • Bizony, a cumi-Fabergétojás-készítés nagy teljesítmény, ügyes malac!
   A lányom nagyon korán fogott, alig két hónaposan, de a cumiját közel egy évesen volt képes normálisan a szájába dugni 🙂 Akkor viszont nagyon édes volt, ahogy a szájában lévő fogszabályzós cumit egy utánozhatatlan csavarintással helyes irányba terelte. 🙂

  • Mert lehetetlen. A szupertitkos recept a babaszagszervezet birtokában van, és nem hajlandóak kiadni, így aki babaszagot akar, annak szülnie kell a szerződés értelmében. 🙂

   Tényleg nagyon-nagyon édespofa , látszik rajta, hogy jóhumorú és nyugodt pasi lesz.
   A cumimegfogásról meg csakis Janikovszky jut eszembe:-)

   A nők meg azért vesznek össze véresen az ilyeneken, mert ha nem az én teóriám az igaz etetéssel/altatással/biliztetéssel/neveléssel kapcsolatosan egyenlő nem csinálom jól, egyenlő rossz anya vagyok, de nem vagyok rossz anya, úgyhogy jól csinálom, úgyhogy igazam van, és csak az én módszerem a jó, mindenki rohadjon meg, aki mást mond. 😀
   Az apák már lazábban veszik az ilyet – mondjuk e szempontból apának vagyok tekinthető, soha nem szálltam be egy játszótéri szájtépésbe se, és úgy gondolom, – már ha csak a saját hármamból indulok ki – hogy minden terhesség és szülés és gyerek gyökeresen más, én az enyéimet is csak lesem, hogy hogy jöhetett ki ennyire különböző eredmény a génlottón, szóval nincs általános érvényű igazság, vagy szabály. nna, uff. :-))

   (ja, Pömp tudja hogy irkálok róluk a számítógépre,meg mindig jön nézegetni hogy milyen képeket rakok fel, de a lényeget nem érti – szerintem.:)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s