185. fejezet – gyorsrövid

A legújabb fejlemények, hogy a Donnak bankszámlája lett (babakötvényes), illetve a dm-ben is jelentkeztünk a bababónusz programba, kaptam mindenféle kuponokat pelenkákra, miegyébre, meg két 50%-osat a c&a-ba is.

Malac szokás szerint vidor, reggel már nem is kiabál ébredés után, csak hangosan sóhajtozva jelzi, hogy ő ébren van, aztán fülig vigyor, ha valaki megjelenik a látóterében, röhincse, ha ki is veszik őt, a pelenkázás meg tisztára extázis, mert fogdossák a babát, én ilyen gyereket még nem láttam, aki boldog attól, hogy öltöztetik, meg ilyenek.

Amúgy volt mostanában egy kis koszmó-ügyünk, de most úgy tűnik, levitte az olivaolaj (salátaszagú malac), úgyhogy célsamponba már nem ruházok be.

Rám kicsit rámtelepedett most a munka, úgyhogy szűkre van szabva a blogírásra fordítható időm, sebaj, lesz ez még jobb.

19 thoughts on “185. fejezet – gyorsrövid

  • Irigyellek Titeket! 🙂
   Ez a gyerkoc a korhazban megszenvedett, azert ertekeli ennyire torodest. Meg ahogy irod, egyebkent is szerencses alkat: nem hasfajos, nem fogfajos. Tenyleg irigyellek…

  • koszmó ügyben ajánlom a babé koszmó elleni samponját, a kis b.-nek néhány használat után elmulasztotta.
   egyébként én a c&a-s utalványokkal úgy jártam, hogy lelkesen összepakoltam pár (vagy inkább sok) cuccot a dednek, hisz féláron van ugye, erre a pénztárosnő megkérdezte, hogy melyik ruhára szeretném az ötven százalékot. mondtam, hogy most akkor inkább semelyikre. kicsit félreértettem a “bármely babaruha” kifejezést, én naiv 🙂
   érdekelne, hogy hogyan oldod meg a dolgozást. a kis b. épp egyidős malaccal (ha Z. korrigált korát nézem), de lehetetlennek tűnik felkészülni a vizsgáimra, annyira szétszabdalódik az időm. ráadásul éjfélig nyomja, és estére, ahoogy egyre jobban fárad, egyre jobban igényel engem is, tehát nem vagyok helyettesíthető.

  • nina: pont most beszéltünk, annyi publikus, hogy megvolt a műtét, a körülményekhez képest jól vannak mindketten, a többit meg majd ő megírja, ha hazajutnak végre.

  • Hala Istennek, koszi, h megosztottad velunk! Nagyon aggodtam Sari miatt. Malac miatt mar reg nem, ezert nem irtam eddig, csak olvastam. 🙂 Sudvevel egyutt keszultunk a terhessegre es egyutt lettunk allapotosak, innen az idekavarodas tortenete. Tovabbi minden jot 🙂

  • nkl: én is azt a sampont néztem ki, de egyelőre elmúlósnak tűnik a koszmó.

   a c&a-s utalványra rá van írva, hogy egy termékre érvényes, de ahogy nő a malac, be fog még esni neki egy bárányruha meg egy vízhatlan kezeslábas a télre, úgy nézem, szóval nálunk lesz helye az utalványoknak 🙂

   a munka olyan, hogy a Don napközben három óránként eszik, egy evés játszással együtt kb. egy óra, a maradék két órák alatt dolgozom. neki elég, ha mellettem fekhet az ágyban, vagy a saját bölcsőjében, elgagyog a könyvének meg az állatainak. ha kimegyek, akkor persze kurjongatás van. amúgy meg este 8-tól alszik, és mostanában reggel 8 körül kel, a kettő között van még egy négy óra, amikor dolgozhatok.

  • Lucia, ha van kedved/érkezésed, ugyan írd már le kérlek, hogyan kell ezt a babakötvényt intézni. Bankban azt mondták, hogy izé, szerintük ezt az önkormányzatban tudják, önkormányzat azt mondta, hogy izé, szerintük ezt az APEHban tudják, és itt megszakadt a lánc, (és az ötvenötéves brazil szobafestő nem nyerte meg a lottóötöst.) még nem vettem erőt magamon, hogy elballagjak hozzájuk.

  • snort: olyan bankhoz szerintem ne vidd a pénzét, ahol nem tudják, mit kell vele csinálni 🙂

   a cibnél ezeket kellett bemutatni: gyerek adószáma, szül. anyakönyvi kivonata, az én személyim, és igazolás arról, hogy nekem jön a családi pótlék (illetve ezt nekem nem kellett, mert a cibnél van az a számlám, amire utalja az állam). én bemutattam még azt a papírt is, amit a magyar államkincstártól kaptam postán, és amin rajta van az adószáma, meg hogy kiosztották neki a 42 500 forintot (illetve a gyereket is bemutattam, de szerintem az nem kötelező :)). innentől kezdve meg olyan az egész, mint egy sima számlanyitás, a számlának ő a tulajdonosa, te vagy a meghatalmazott ügyintézője, de ki nem lehet venni a pénzt 18 éves koráig, csak hozzárakni. évente max 120 ezret lehet befizetni rá, és az állam ad +10%-ot (de évente max 6000 forintot), meg a bank annyi kamatot, amennyire szerződött veled.

  • Lucia, és az adószámot nem kell külön igényelni? mert a máktól mi is megkaptuk a papírt, nem emlékszem, hogy lett volna rajta adószám (de most, hogy mondod, majd megnézem), szóval én most akartam igényelni az apehtól számot. de annyira felhúztam magam a netes ügyintézésükön (telepíteni kellett programot, amire letölteni a lapot, amit kitölteni stb., persze nem működött a dolog), hogy egyelőre jegeltem az ügyet. neked hogy sikerült az adószámot megszerezni? köszi!

  • hát asszem, az enyémnek sincs még adókártyája, mindenesetre a követelmények között ott volt, de nekem elfogadták azt a hivatalos levelet is (az életkezdési támogatással kapcsolatos fontos tudnivalók nevűt), amiben a babakötvényes dolgokról tudósítanak, és abban ott volt rögtön az elején, középre rendezve az adószáma is.

  • Koszmo ellen a gyerekorvosunk irt fel anno kremet, amit a patikaban kevertek ki, fillerekbe kerult, es 2 nap alatt elmult a rondasag a lanyzo fejerol.

  • Én is köszönöm a Sára hírt, nagyon várom már, hogy olvashassak róluk.
   Don Malac kb. annyi dolgot ad Neked, mint nekem a lányom, tehát két etetés közt kb. semmit. Sokszor csak azért foglalkozunk vele, mert mi igényeljük, a mi lelkünknek kell, ő el lenne egész nap magában 🙂

  • madz, a babakötvényes papíron rajt kell lennie az adóazonosító jelnek, elég azt bemutatni. OTP-nél pl. van online ügyintézési lehetőség a babakötvényhez, kitöltöd és értesítenek mikor mehetsz be alárírni, persze a szükséges papírokkal együtt. Hehe, lehet az OTP-hez nem mindenki elég bátor 🙂

  • Madz, mehetsz az erstébe nyugodtan. Vidd a gyerek születési anyakönyvijét, lakcímkártyáját, a levelet a MÁK-tól, a saját személyidet+lakcímkártyádat, és egy 30 napnál nem régebbi igazolást, hogy Te vagy a családi pótlékra jogosult szülő.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s