174. fejezet – a húsnyúl esete a habtapival

A fiúm ma reggel nagyon találóan fejezte ki a gyerek lényegét, mondván, hogy ez már nem is husinyuszi, hanem húsnyúl. Nem mintha kövér lenne, most nyúlt egy csomót, csak olyan…felnőtt.

A fejét egyébként most már sírás nélkül emeli hasonfekve, szinte reflexből, a frusztráció legújabb tárgya az, hogy az izomzata még nem engedi meg a kúszást. Emiatt olyan gyalogkakukkos helybenteperéseket nyom le, a mozgáskultúrája már oké, csak a súrlódási erőt nem tudja még felhasználni ahhoz, hogy ellökje magát. Viszont nagyokat vigyorog közben, ez amúgy is egy megfizethetetlen feature, hogy minden alkalmat kihasznál a vigyorgásra és a röhögésre. Ettől mindketten borzasztó jó szülőnek és úgy egyébiránt is nagyszerű, szép és szellemes embernek érezzük magunkat az apjával, ennyit számít a pozitív visszajelzés.

Vettünk most egyébként neki 250ml-s cumisüveget, hogy ne két menetben kelljen elfogyasztania a mindent, és nagyon ijesztően néz ki, ahogy az üvegből öt perc alatt belecsorog a 62 centis babába olyan 20 centi sütőtök (keskeny az üveg), de a gyerek hálásnak tűnik, és az a lényeg. Pillanatnyilag habtapit keresek, ha már így nekiindult, szerintem karácsonyra lekúszik a játszószőnyegeiről, de ez is a nagy rejtélyek egyike, hogy habtapit hol kapni, és vajon mi a polgári neve. Tippeket a szerkesztőségben örömmel fogadunk.

39 thoughts on “174. fejezet – a húsnyúl esete a habtapival

  • bármelyik hipermarketban találsz habtapit – az officiel nevét én sem tudom, de messziről felismerhető, egy dologra érdemes figyelni, hogy van pár fajtája, amelyik sok kis darabból áll, amiket a sarj első körben fog kipiszkálni és megzabálni, na olyat ne, és van a számos-betűs, amiken csak a szám vagy betű tud kijönni a kockából, na olyat lehet, annak a hátulját leragasztani is könnyebb, a fuldoklást elkerülendő.
   Kellemes gazfickósodást kívánok. :-))))

  • Polgári neve habszivacs puzzle, kb. 1300 ft/10 darab áron kapod meg a Tesco-Auchan-Cora háromszögben. Van a közepén valami minta (állat, autó, ilyesmi), ami érintésre kiesik, ettől lenne puzzle, ha nagyobb gyereknek vennéd. Mivel kicsinek veszed, és feltehetőleg nem szeretnéd, ha kienné a strucc szemét, vagy ilyesmi, jó esti móka lesz egyenként beragasztgatni a darabokat. Utána már nem sok gond lesz vele, egészen addig,amíg fogat nem növeszt a gyermek, és hozzá nem lát kiharapni néhány kisebb darabot a cuccosból. Akkor kell majd lecserélni valami biztonságosabbra. Pár hónapig viszont kiváló játszószőnyegként/padlóborításként funkcionál, és folyamatosan növelhető a mérete, ha újabb tízes csomagokat veszel.

  • Mi a Praktikerben vettük. Gabi egyelőre nem szedi ki a darabkákat, csak én kapok idegzsábát, amikor takarításkor felszedem a padlóról és atomjaira hullik… utána meg rakhatom össze, mintha nem lenne jobb dolgom 🙂 Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz, olyat végy, ami minél nagyobb darabokból áll 🙂

  • én kicsit drágábbért (5e) vettem az akkor kétévesnek, mert olyan menő volt, hogy adtak hozzá tollat, amibe ha vizet töltesz, lehet rá rajzolni. és annak csak a szélein vannak kisebb figurák, az a jó benne, hogy nem kell rárakni addig, míg veszélyben van a gyerektől, tehát nem kell semmit ragasztgatni. ez a vesztend aluljáró szinti nagy játékboltjában volt. de az drága, nyilván.

  • Sztem már elegen elmondták hol és milyen címszó alatt kaphatod meg de még nem láttam leíírva a HabTapiLap szót. Húgyhogy a közjóérdekében előadtam én ezt most itt.

  • Nap megelőzött. Számos/betűs teszkós. Amúgy alig vártam, hogy eltehessük, mert macerás porszívózni, mosni meg még utálatosabb…

  • Wow, lassan diétára kéne fogni, nem? 🙂 Fel nem foghatom, hogy ment rá akár csak hasvillantóan is nemrég az az 50-es kis sütőtök-felső :).

  • nemisbéka: hát elnézve a havi statisztikát, úgy nézem, felétek sincs ok panaszra :). repesve várom a diétás babakaja-recepteidet (lehetőleg kelljen hozzá hegesztő- vagy milyen pisztoly is, amit a te creme brulee recepted miatt szereztem be méregdrágán a kátayban egy elmezavaros pillanatban, szóval szeretném kihasználni, ha már).

  • köszi mindenkinek a habtapis brainstormingot, a tescóban azt mondták nyári idény jellegű (?) áru, szóval most nincs, úgyhogy majd ahova először eljutok, ott veszek.

  • A minap a Régió játékáruházban láttunk négyszögletest, kereket, mindenfélét. Persze leghátul, eldugva. A vizes filccel ráírogatósnak meg Aqua Doodle játszószőnyeg a neve, hosszas keresgélés után nekem a toystore-ból sikerült olcsón rendelnem.
   A miénk hátulját 30*30-asra felkockázott öntapadós tapétával sikerült leragasztanunk, 7 hónapja egyetlen darab sem került az ikrek szájába… 🙂

  • Lucia, nézz be Intersparékhoz is, ott télen is lehet kapni, és vastagabb kicsit, mint a normál. Ja igen, számos az is, viszont csak önmagával kompatibilis. Éljen a kisgyerekes szülő!

  • Megmondja nekem valaki, hogy lehet a habtapikat rendesen letisztítani?? Megvan még a fiamé, de már akkor is utáltam szivaccsal egyenként csutakolni… (és tényleg csak addig jó, amíg nem kezdi el rágni a szélét, a miénken ott vannak a fognyomok. 😀 )

  • Mi még az auchanban vettük, de nekünk nem vált be, mer a gyerek szétszedi, megeszi, eldugja a darabokat, kb egy pillanatig sem engedi, h egyben maradjon. De hátha a Malac más! Különben úgy látom sokat változott Őfelsége! Tényleg kisfiúsodik! Lehet, h már nő a szakálla is?

  • Ilyen habtapikat sok boltban láttam, legutoljára állatfigurást, hát az tényleg macerásnak látszik. Számost vagy abc-st az Oktogon és a Nyugati között lévő játékboltban találtam hajdan, a nevére nem emlékszem, de talán nincs olyan sok játékbolt azon a távon 🙂 Nekünk nincs ilyen, de nem tudom mennyi időre jelent megoldást, mert a mieink 8 hós korukban kezdték az intenzív mászást, addig elvoltak egy közepes szőnyegen, de azóta a behabtapizott kerület is kevés lenne nekik.
   Ajtórács dísznek van, mert csukott állapotban rajta lógnak és ordítanak, szóval nincs gát az igényeiknek, ráadásul jó, ha minél többet és tovább másznak (dévényes útmutató). Úgyhogy jelen pillanatban ahogy halad az óra mutató előre, úgy vándorlunk helyiségről helyiségre, mert meg is unják a szétpakolt szobákat. Adok rájuk harisnyát és nadrágot, hogy ne legyen felfázás és persze rámolgatok előlük meg utánuk, mert mindent eldugni sem megoldás, egyrészt helyhiány, másrészt akkor nincs inger, nagy az unalom. Sajnos itt a díjnyertes játékok sem váltak be 🙂
   Az első fogaik megjelentek 9 hónaposan, hogy ez mennyire jelent veszélyt a habtapira csak sejtem, mert Nesi épp tegnap rágott meg egy látszólag veszélytelen labdát, szintén ilyen szivacsos anyagból, szedhettem is ki a szájából apró darabokat.

  • Én csak néha beleszólós, csendes olvasó vagyok, de olvasom südve blogját is, úgyhogy adnék ötletet. Nekünk is betűs-tescós van (a kisebb fajta), és én szégyen-nem szégyen a mosógépbe szoktam bedobni őket. Nekünk elég sok volt kb. hat négyzetméternyi (felét már elajándékoztuk), úgyhogy így volt a legegyszerűbb tisztítani. És tényleg csak ez a jó, a többiből mindből kijön a belseje, és ráadásul tényleg igaz, hogy ahány gyártó, annyi fogazás, nehogy már öszeilljenek.

  • sudve: én lezuhanyoztam őket a kádban 🙂
   Én csak azért szerettem ezt a habtapit, mert nem koppant akkorát a gyerek feje, amikor elkezdett forgolódni 🙂

  • Szia lucia,
   a habtapival mi nagyon megjártuk, mert a gyerek előbb utóbb kiszedi belőle a betüket meg a számokat meg a dínókat, mindent, és használhatatlanok lesznek.
   Viszont!!

   Kapható időnként mesehabtapi, ami nem több darabból áll (már úgy értem, hogy nincsen a közepén kivehető biszbasz) , hanem egy egy mese egy egy jelenete van ráfestve. Kúszáshoz, földön való fetrengéshez az a jó!

   Mesehabtapinak csak az a hátránya, hogy járni már nem szabad rajta, mert nagyon síkos, hamar fenékre lehet esni rajta.

   További szép napokat a húsnyúllal! :-)))

  • Anno, gimi után dolgoztam egy pá hónapig játékboltban, az Árkádban, ott lehetett kapni, és a nagyon officiális neve “habtapilap” volt.

   Húsnyúl :)))))))))

  • maminya, azert a kuszashoz se lenne baj, ha nem csuszna az a franya habtapi, bar nem lattam meg ilyet fajtat, szoval lehet, hogy kuszaskor nem csuszik, csak fura igy leirva

  • Szia Lucia!
   Ma az soroksári auchanban láttam habtapit. Persze rögtön megjegyeztem az árát is, hogy majd jó megírom neked, de kihullott az agyamból. Ezer Ft alatt volt az tuti, 10 db-os.
   Üdv: ML

  • A mesehabtapi másik fele olyan mint a többi, szóval meg lehet fordítani, amennyire emlékszem (az igazság az, hogy mi rengeteg habtapit vettünk/kaptunk, és alig győztük kidobni. Ha ujra kezdeném, akkor helyettük inkább vennék egy indiai nádszőnyeget amit az ikeában is lehet kapni, az lemosható ugyanúgy mint akár a pvc padló, kettő belőle lefed egy kisebb szobát. )

  • 6 kiló! Az már komoly! És még nincs is fél éves! Hihetetlen, hogy behozta a kortársait súlyban!
   Kaptatok már Katona-tornát? Mi a véleményed?
   És még valami eszembe jutott: kérdezted már S.B.-t esetleg az influenza elleni oltásról?

  • Két éjszaka alatt végigolvastam a blogodat. Imádom! Enyémgyerek 14 hónapos, tőle tudom, hogy a habtapi ehető, de vigyázni kell vele, mert az állatos fajtának vannak olyan részei is, amik nehezen szedhetők ki a gyerek szájából…de azért kiszedtem…

  • Na nekem van vagy 50 darab habtapim, szerintem megegyezünk! 🙂 Épp rágja a fülem az uram, hogy szabaduljunk már meg tőle. Email címem látod, akkor írj!

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s