141. fejezet – a zsiráfról

A zsiráf a környezetünkben az egyik leggyakrabban előforduló állat. Kedves, közvetlen természete és nagy teste miatt természetes ellensége szinte egyáltalán nincsen is, leszámítva a cápamalacot. A cápamalac egy igen ritka, jellemét tekintve ellentmondásos faj. Tetteinek egyetlen egy motívuma van: az éhség. Mivel a cápamalac lakta vidékeken általában bőséges élelem áll rendelkezésre, a cápamalac általában joviális, passzív magatartást tanúsít a környezetével szemben, vagy alszik. De arrafelé is elérkezik időnként az éhínség időszaka, ami általában 14:57-kor köszönt be, és 14:59-kor éri el csúcspontját. Életüknek ezen kemény szakaszában a cápamalacok akár a zsiráfot is megtámadják. Tehetetlenséget tettetve közel csalják, majd úgy csinálnak, mintha valami bizalmas dolgot szeretnének a fülébe súgni, és megkísérelik átharapni a nyakát. A zsiráfok általában csak a cápamalac fogai teljes hiányának köszönhetik az életüket.

(Agnusnak: 00:58, na úgy csinál a cápa).

16 thoughts on “141. fejezet – a zsiráfról

  • ez a malac nagyon csuklós, akkor is csinálja, ha fázik, akkor is, ha éhes, akkor is, ha éppen evett, a videón meg attól csuklik, hogy felizgatta magát.

  • újlakás: most éppen egy kb. órás hiszti + evés után úgy alszik a zsiráffal, hogy a kettejük orra között van az ökle (gondolom, azért, hogy a zsiráf is nyalogathassa, ha szeretné). rajtam nem tudott megnyugodni, de odaraktam a zsiráf mellé, és ott öt perc alatt elaludt. szóval szerintem jóban vannak.

  • akkor bevillantok nektek egy képet a jövőből, amikor térdenállva könyörögtök az akkor már másfél év körüli Malacnak, hogy a rászáradt nyáltól kérges bundájú, enyhén hányásszagú, a hurcibálástól retkes lábú zsiráfot hadd tegyétek be a mosógépbe, vagy legalább a mosdóba, de minden ilyen irányú kísérlet totális kudarcba fullad, amit persze valahol megértetek, majd mozgósítotok minden ismerőst még egy, ugyanilyen zsiráf beszerzésére, életvédelmi célból, persze akkor már sehol nem lehet kapni, vagy ha esetleg mégis, és orvul megpróbáljátok kicselezni Malacot, akkor ő azzal büntet, hogy onnantól MINDKÉT zsiráffal tud csak elaludni meg úgy egyáltalán létezni :-)))

   amúgy iszonyú aranyos, az a fejrázós támadás :-)))))

  • CsuklósMalac 🙂 Nagyon édes hangja van egyébiránt, úgyhogy most olvadozok intenzíven így hajnali háromnegyed egykor. Bearanyoztad a hétvégémet, drága Lucia!

  • Ezt a cápatámadást mellretételkor szokták gyakorolni a kannibál malacok.
   Aláírás: egy rémült anya.
   ui: és ha kimossátok az agyonstrapált Zsiráfot, akkor az már nem is ő lesz, mert az identitásához hozzátartoznak a hónapok során rálapátolt szagminták.

  • Annyira édes! 🙂
   A zsiráfmosás és két zsiráf esete nálunk szó szerint lezajlott, csak éppen Ikeás patkány a főszereplő. Azóta van két pót-patkány, a szekrény mélyén jól eldugva várják a bevetést :)Ja, és emyémlány is csuklós fajta volt, ez főleg még a hasamban volt igen mulatságos…

   (Lucia, minden létező kalapomat levettem már sokszor-sokszor, olvasván a blogodat, és csak azt tudom nektek kívánni, hogy ilyen szépen fejlődjön továbbra is ez a kislegény, te pedig mindig tudd megőrizni a humorérzékedet és optimizmusodat, ami a soraidból árad, és bizony volt már rá példa, hogy erőt adott nekem…)

  • Szia! Sudven keresztul mar regi olvasod vagyok, de most, 5 perces tomeny rohoges utan muszaj Hozzad szolnom! Egyreszt amikor Sudve irt Rolad, rogton vegigolvastalak, es onnantol mindkettotok blogja a napi rutinom reszeve valt, izgultam mindkettotokert nagyon, es orultem amikor eloszor Ti, majd Sudveek is hazamehettek. Minden tiszteletem a Tietek, a blogod szerintem nagyon sok embernek ad valami nagyon jot, valami pozitivat. Ketto: a video, ez nagyon ott van, sogornom csak pogozasnak hivja a capatamadast 🙂 Harom: orulok, hogy nem csak az en 3 hetes, amugy idore szuletett lanyom csuklik minden helyzetben, eddig csak mondtak, de most lattam a Zoard/Dani/Turul/Kiliant is csuklani, es irtad, csinalja ezt eleg gyakran. Kozben azt is kezdem belatni, nagylanyomnak az agya mar maganyos, be kell szerezni egy ket erdekes, szines, puha dolgot, kivancsi vagyok, kivel kot baratsagot eloszor 🙂

  • Még több ilyen videót szeretnénk, jóóó?! (sztem beszélhetek/írhatok a többiek nevében is)
   a küzdelem azért jól látszik a mozdulatain:))

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s