139. fejezet – alvás előtt gyorsan

Malac éjszaka aludt ugyan 8 órát, ma délután 14:57 óta viszont üvölt, mint a fába szorult féreg, és nagyjából 2 óránként enni akar (azaz 15 percenként akar, de csak két óránként kap, mert kegyetlen szülők vagyunk). Ezt a magatartást csak arra az időre függesztette fel, amíg kipróbáltuk a kengurut (azt is vaterán lőttem, újszerűnek mondott baby björn, és tényleg újszerű (farmervászon, és cseppet sem kopott), a csajszi is nagyon rendes volt, aki árulta, rögtön feladta postán, még mielőtt az utalás átment volna. Amúgy a kínálatát megnézve arra tippelnék, hogy külföldön olcsón megveszi, itthon meg neten egyenként eladja, a másik lehetőség, hogy ötös ikrei vannak, mindegyiknek külön hordozója volt, és egyikük sem használta semennyit sem, mindenesetre érdemes nála vásárolni), szóval kipróbáltuk a kengurut, rögtön advanced üzemmódra kapcsolva, malac ugyanis nem az a bújós fajta, sokkal inkább kíváncsi, és szereti, ha mozgatni tudja a végtagjait, szóval öt perc után inkább arccal előre raktam vissza. Ezen egy kicsit el is búsultam, hogy lám-lám, a malac nem bújós, nincs már rám szüksége, de azután észrevettem, hogy azért pár másodpercenként felsandít rám oldalról, és akkor helyreállt a világrend. Ja, meg fürdetés előtt, amikor lerakom a fürdőszobaszőnyegre, amíg beállítom a vízhőmérsékletet, mindig vadul a nadrágszáramba kapaszkodik, az a biztos.

És kiderült, hogy megismeri a fiúmat, ma a tesco food courtjában hanyatt játszott az ölemben, egyszer csak nagyon elbámult a vállam fölé, és egy pillanattal később megjelent a fiúm a látómezőmben. A többi közeli embert egyáltalán nem bámulta így.

És vigyorgott is ma, amikor a fiúm hiszti közben megcsiklandozta, erről fogalmunk sincs, hogy honnan tudja, hogy kell csikisnek lenni, de valahogy rájött.

Ja, és nagy performanszot nyomtak ma le a zsiráffal, fel akartam venni, milyen aranyosan simogatja, meg gügyög neki, és valószínűleg észrevették, hogy videózom őket, mert Zorcsi másfél perc alatt magára rángatta a zsiráfot, és a nyakát kezdte marcangolni, ilyet se előtte, se azóta nem csinált, de például mosolyogni is a fényképezőgépnek mosolygott először, nagyon előzékeny gyerek.

7 thoughts on “139. fejezet – alvás előtt gyorsan

 1. helo. off: hogyan lehet feltenni videot, mi mp4rol nem tudjuk konvertalni fleshre, te hogyan? kicsit emiatt is vesztett a lendületből a Timurblog.
  másfelől: milyen gyogyszerei vannak a Zorcsinak havi 10 ezer felett?
  amúgy: nagyon szép a gyerek gratulálok!!

  • M: mi feltöltjük az .avi videót videómegosztóra (youtube, stb), ami kiírja, hogy mit kell beszúrni a bejegyzésbe. Ha konvertálni kell, akkor lehet keresni ilyen videokonvertereket az “mpeg4 to avi”, vagy hasonló keresőkifejezéssel.

   Zorcsinak azóta se múlt el a colonizációja, hogy hazahoztuk, bennemaradt vagy 3-4 kórházi baci (vagy nagyon elcsesznek valamit a laborjukban), szóval azóta is naponta 1g Protexin, ez olyan havi 8000, meg kapott azóta kétfajta antibiotikumot, plusz egyszer Ciffrant. Azután vannak még ugye a táplálékkiegészítői, mostanra csak három maradt, de azt hiszem, ezeket a rendes csecsemőknek is szedniük kell.

   Timur is hatalmas nagy lett, meg sem ismertem volna 🙂

  • valami lehet a levegoben. tegnap mindenki panaszkodott, hogy megkergult a gyereke, az enyem is uvoltott egesz nap, pedig alapjaraton nem az a siros fajta. a picik nagyon megereznek minden idojarasvaltozast, es allitolag tegnap front volt. egyebkent meg mindig kell valamire fogni a szar napokat: 3 honapos koraig hasfajos, aztan jon a foga, aztan meg kamaszodik. :))

  • igen, szóról szóra így csináltam a videót – vagyis csak a YT-ig, de ott már kiderült, hogy nem lehet beszúrni, a konvertálást már átengedtem T.apukának, az neki nem ment, pedig ő ügyes ilyen téren. én már blogátköltöztetésre is gondoltam…

   fú, hát akkor küzdjetek a b.-k ellen. a protexin asszem kapható a dm-ben 6E huf körül, de ezt csak úgy hallottam. timurnak nem ajánlottak semmi vennivalót, tápl.kieg.-et sem.ilyenkor persze elbizonytalanodom, hogy nem feljetettek-e el vmit. mondjuk az eprex substitutio azért drága volt.
   namost képzeld el, hogy tegnap voltunk a PIC-en, és ott se ismerték meg T.-t, végül ledagadtozták. BI

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s