119. fejezet – izé. meg a babakocsi.

Minden rendben, csak postpartum depresszióm van, mert leadtam a fordításomat, amivel titokban biztos voltam, hogy most már az egész életünket együtt fogjuk tölteni, de hát nem. Tegnap egész esete üveges tekintettel mászkáltam, a fiúm időnként oldalba is vágott, hogy mi van már, nem fordítottam egész nap, motyogtam, olyan üresség van bennem.

Zorcsi jól van, csak kez egy kicsit ideges lenni attól, hogy valamelyikünk állandóan puszilgatja, vagy szagolgatja, vagy csak melléhajol, hogy azt az aranyos babaszuszogást hallgassa, majd csinálok valami képet is, csak ahhoz fel kellene tölteni az eszköz akkumulátorát.

A babakocsiról akartam írni még, hogy borzasztóan bevált, a hordozóban (maxi-cosi) Zé rögtön bealszik (lassan belenő az újszülött-szűkítőbe!), a vázat lefelé ugyan nyomni kell egy kicsit az összecsukáshoz, de maximum rátehénkedek, felfelé viszont magától felfújódik, ha kiakasztom, és mindkét irányba félkezes (Quinny buzz, ha valaki nem emlékezne). Nagyon fordulékony amúgy, és akkora kerekei vannak, hogy mindenen átkel baj nélkül. Nekem bevált a bolygósítható kerék is. Asszem, írtam, hogy kaptunk hozzá lábzsákot meg takarót meg napernyőt, na ezek közül eddig csak a takarót használtuk, az…hát, egy takaró, erről tényleg nem tudok többet mondani, de mostanában elképzelhetőnek tartom, hogy kimegyünk majd hosszabb sétákra, és akkor a napernyőt is leteszteljük. A lábzsáknak szerintem Zé egyelőre nem örülne. A mózes meg kiváló ágy egyelőre, így mindig kéznyújtásra van a pocok, és ő is nagyon szereti, a légzésfigyelő is belefér.

Ami egyébként megbolondult mostanában (mármint a légzésfigyelő), vagy nem tudom, mi van, mindenesetre ha a gyerek mélyebben elalszik, állandóan bejelez tévesen (Zorcsi szerintem már frászban van az anya alerttől, hogy mindig figyelmeztetően csippan valami közvetlenül azelőtt, hogy az anyja – érthetetlen okokból – az orra alá dugná az ujját, legalábbis nagyon úgy tűnik, nem szereti ezt a játékot), lehet, hogy át kéne rendeznem. Öt napja még megbízhatóan működött, azóta nem, biztos gonosz erők léptek valamit, vagy nem tudom.

30 thoughts on “119. fejezet – izé. meg a babakocsi.

 1. elemcsere? gyari elemmel megy vagy ti tettetek bele, mert elofordul ott a problemas cucc, vagy a zsinorkihuzodas, ha sokat pakolgatjatok (azert ugye setalni inkabb mozessel viszitek, nem hordozoval?)

  • Jaja, 4 naponta elemcsere!
   Nálunk is u.e volt, 5 napig bírta, de 5. nap éjjel már tévesriasztott a kis őrzőnk 😛
   Mindenesetre ilyenkor remek ajándék a 4+4dbos újratölthető 2200A ceruza”elem” 🙂 és akkor nem csak a rémképezőt felejti el újratölteni a boldogságtól kimerült anya 🙂

  • Naccerű! Naccerű! Mostmár tényleg olyanok vagytok, mint egy igazi család, egy újdonsült taggal gyarapodva. Csak így tovább 🙂 A gondjaid is lassan “csupán” olyanok, mint bármelyik anyukáé egy újszülött babával. Ez jó. Nagyon jó. Az pedig, hogy a monitorba bámulva fested ki a szemed, csak azt mutatja, hogy úton vagy a teljesség felé. A nagyi irigykedhetne ezért a tudatállapotodért! 😀 (Tudod, ahol ZoárDani, csak akkor lesz szemüveges, ha belebeszéled neki… – és ki tudja…, ki tudja!) 😉

  • Lucia, kicsit megzavarodtam. Zorcsi még nem sétált, viszont a babakocsi bevált, csak nem azt akarod mondani, hogy már a Quinny-vel mész bevásárolni is 🙂
   (Egyébként én is csak mózesaltatáspárti vagyok, mint r.)

  • ja az mas, szoval shoppingolni mar hordod, csak setalni nem:) remelem rajottok a legzesfigyelo bajara, mert eleg idegesito (lehet) a sok teves riasztas

  • tegnap összeszedtük magunkat a pasimmal és belevetettük magunkat a babakocsik tengerébe.

   nekünk is a quinny buzz jön be a leginkább mindenféle szempontból, de lennének kérdéseim, ha van idő megválaszolni, örülnék..
   a dreami mózeskosarat, ami csatlakoztatható a buzzhoz, akkor használod csak, ha vázra rakod és sétáltok, mert ha már kocsi is kell a művelethez, a dreamit nem lehet beletenni autósülésként az autóba. ugye. vagy az elején jó, ha otthon is abban fetreng?

   ami a maxi-cosival való gond, ha jól értem, hogy nem fekszik benne a gyerek, nyeklik a feje, kényelmetlen? tönkre fogom nyesni a gerincét, ha minden nap abban sétálunk?

   az első kerék forog rendesen? az egyetlen, ami rosszat hallottam eddig, hogy egyszercsak bedöglött és nem bolygott a bolyongani való.
   ti honnan rendeltétek?

   hmhm, ennyi lenne. köszi

  • Kolléganőm hívta fel figyelmemet blogodra, miután néhány történetfoszlányból kiderítette, hogy ti meg én kb. egymással szemben lakunk!

   Bár még csak keveset olvastam tőled, de az bűbájos!

   Az utca túloldaláról, ahol a sok büdöske, meg a két macska van:
   A.

  • m: a mózest nem lehet berakni autósülésként, viszont borzasztó kényelmes, ezért otthon abban alszik a gyerek. belefér a légzésfigyelő is.

   A hordozóra S. B. azt mondta, 1-2 órát nyugodtan lehet benne a gyerek, vásárolni abban jön, meg akkor is, ha muszáj mennünk valahova, eddig nem panaszkodott, de tényleg nem egyenes. én sétáltatni nem sétáltatnám benne.

   az első kerék forog rendesen, kipróbáltuk nem bolygósítva is, és úgy se rossz. eddig semmi bajunk nincsen vele, sőt, de még csak egy hónapja van meg.

   valami német cégtől rendeltük, vagy begooglizva, vagy e-bayen, nem tudom, ha hazajön a fiúm, megkérdezem.

  • Szia Lucia!

   Én eredetileg Sudve-nek drukkolok Sárihoz nap mint nap (egyidősek a fiaink), így keveredtem el Hozzátok.
   A blogod stílusa nagyon tetszik. Sírva röhögök néha. Téged ajánlani kellene minden nehéz helyzetben levő anyukának (és melyik nem az néhanap?)!… Minden pszichológusnál jobb lennél. Szívből kívánom, hogy nőjjetek jó nagyra, szépre, egészségesre!!! (Van egy ismerősöm, aki hasonló piciként indult, most 190 cm és 100 kiló, és egy városi bíróság elnöke…)
   Zsóka

  • Most látom, hogy a Arc kiállításon a boldogság volt a téma, és sajnálom, hogy nem küldtétek be valamelyik Kenguruzós képet, vagy a Südve kenguruzós képét, vagy Z terpeszes képeit. Nálam ezek nyernek az idén.

  • milyen típus a légzésfigyelő? állítólag a babysense-en kívül mindegyik másik beriaszt tévesen. nekünk ezért az van, eddig (2 hét…) nem vol téves riasztás, viszont minden éjjel kiugrik a férjem az ágyból, mikor félkómásan felveszem a nyöszörgő gyereket, de a figyelőt elfelejtem előtte kikapcsolni… 🙂

  • Lucia, mi a buzzhoz olyan mózest vettünk, ami beköthető az autóba, már csak abból a megfontolásból, mert a hordozóban tényleg nem jó sokáig a gyereknek (nekünk nem is volt). Na meg sokat is utazunk, és így legalább kényelmesen elvolt benne hosszú órákon át a Boci. Viszont már kinőtte, gyakorlatilag feleslegessé vált számunkra (még nem tervezünk másodikat), ezért, ha gondolod szívesen felajánljuk Zének használatra, minden alkatrészével együtt. Hm?

  • Azért ne ess kétségbe biztosan adnak fordítanivalót. Viszont elolvastam a régi blogodat, úgyhogy légyszíves minél többet írni. Egészen rákattantam és hiányzik nincs mit olvasnom. 🙂

  • kvaszevi: köszönöm az ajánlatot, pillanatnyilag alig férünk a gyerekcuccoktól, de szó szerint, viszont erre kíváncsi vagyok, mert elképzelni nem tudom, milyen lehet az a mózes, linked nincs?

  • kvaszevi: köszönöm az ajánlatot, pillanatnyilag alig férünk a gyerekcuccoktól, de szó szerint, viszont erre kíváncsi vagyok, mert elképzelni nem tudom, milyen lehet az a mózes, linked nincs?

  • lucia, m: tegnap este óta kerestem a linket a Buzz beköthető mózeséról. Sikertelenül. Pedig az Elefáni Babadiszkontban vettük és Mo-n a Recontra Kft. forgalmazza. De a Concordé tényleg hasonlít rá. 🙂

  • lucia, honnan tudod, hogy téves a légzésfigyelős riasztás? néha nekünk is csippan, a riasztásig még nem jutott el soha, de nem tudom, hogy is van ez.

  • onnan tudom, hogy ha egyet csippan, az orra alá tartom az ujjam, hogy lélegzik-e, mindig érezhetően lélegzik, ennek ellenére becsipogott ilyenkor is durván a figyelmeztetés után. de most kipakoltam-visszapakoltam az egészet, rányomkodtam a derékaljat, és most csak akkor csipog, ha kiveszem a gyereket.

   ja, valaki kérdezte, angelcare.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s