115. fejezet – tegnap óta három kiló

A gyerekzoárd leginkább alszik, de ebben nagy tehetséget mutat, már az oldalán is megy neki:

zoard034

(Megnéztem, a kézfeje az ujjak tövénél olyan széles, mint egy gyufásdoboz. Mármint amilyen széles egy gyufásdoboz, nem amilyen hosszú.)

Amúgy rendszeresen ellenőrzöm, hogy könyv szerint mennyit kellene ennie, csak hogy konfliktusmentes maradjon az esetleges csevegésünk a védőnővel, ugyanis Zoárd úgy eszik, mint egy kismadár (súlyának a kétszeresét naponta). Na jó, annyit talán nem, de valamelyik nap például kilencszáz grammot lenyomott, ami akkor a súlyának nagyjából az egyharmada volt (mindenki számolja ki magának), és a védőnő már attól is majdnem agyvérzést kapott, hogy hízik, ettől teljesen kiakadna. Amúgy kajaügyben ő a főnök, ha nem kap eleget (szerinte, nem a doboz szerint), akkor hörög, nyögdécsel, kesereg, amíg ki nem pótolom, a múltkor így két menetben lenyomott összesen két decit, kicsit féltem, hogy az arcomba robban.

Ez az evés dolgot amúgy is nagyon komolyan veszi, a múltkor, amikor békésen kevergettem a tápszert odalent, egyszer csak nagy röhögést, illetve állatias hangokat hallok fentről, és kiderült, hogy Zé eldöntötte, hogy ő márpedig most azonnal enni fog. Úgyhogy hasonfekvésből megtámadta az alatta fekvő apját, és újból és újból nekicsapódott arccal hörögve, hogy ő márpedig szopni fog belőle, ha törik, ha szakad (ilyenként egyébként borzasztó ijesztő zombicápa lesz belőle). Aztán hálistennek megoldottam a kérdést, még mielőtt kinőtt volna a foga, de vigyáznunk kell.

10 thoughts on “115. fejezet – tegnap óta három kiló

  1. több ismerősöm van, akik kaja ügyben a védőnőnek azt mondták, amit az hallani szeretett volna 🙂 ne parázz ezen, a kicsi úgysem eszik többet, mint amennyi kell neki, de kevesebbet sem fog 🙂

    nekem szerencsére nagyon jó fej védőnőm van, ő azt vallja, hogy ha egyszer egy gyereken látszik, hogy szépen fejlődik és egészséges, akkor se a nagyobb gyarapodás, se a kevesebb nem gond. a lányom volt, hogy kétszeresét hízta a tankönyv szerinti átlagnak, aztán utána 2-3-4 hétig semmi. esetleg nőtt egy-két centit közben. szóval ahogy mi felnőttek se vagyunk egyformák, a gyerekek se azok, akármit is szeretne a védőnőd 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s