86. fejezet – mire hazajön, angolul is tudni fog

Reggel aljas módon körberaktam a gyereket könyvekkel, hogy ne tudjon menekülni a kultúra elől. Néz majd nagyot, ha felébred.

zoard019

Kiderült, hogy a dinnyéről és ablakról szóló mű nagyrészt textilből van, úgyhogy megint kutatóútra kellett indulnom. A maci esti tisztálkodásáról szóló habszivacs könyvet kb. a tizedik boltban találtam meg (1750-ért, de a mellette lévő üzletben már 3600-ért árulták ugyanazt, pedig nem hiszem, hogy tőlük a szerző annyival több jogdíjat kért volna). A búvár élményeit feldolgozó darab a tizenkettedik boltban jött szembe, de időközben felhívott Südve, hogy a Libriben is van párféle, szóval nem reménytelen a helyzet.

Zorcsi amúgy jól van, 1650g, délután rámrakják.

22 thoughts on “86. fejezet – mire hazajön, angolul is tudni fog

 1. tegnap éjjel véletlen ráakadtam vmire, amit keserűen olvastam végig egy másik blogban.
  az ne érdemeljen még egy szót se, csak annyit akartam mondani, hogy eddig nem akartam beállni azoknak a sorába, akik elmondják,
  mennyire gyönyörű fiad van,
  mert azt gondoltam, tudod ezt te magadtól is. de mondom, mert ezek szerint ezt mondani kell, hogy
  csodálatos ez a gyerek és szép.

  mindemellett pedig kitartás és buksimi és minden jó nektek.

  m

  • m: gondolom, miről van szó, ez kizárólag őt minősíti, nem kell vele foglalkozni, gyönyörködjünk inkább és örüljünk, hogy láthatjuk

  • Tényleg egyre pofásabb a hapsi! Pár hét és otthon pánikolhatsz majd (kihagyhatatlan, de hamar leküzdhető, én anno a frissen hazavitt négyésfélkilós dagadt malac gyerekem mellett zokogtam, hogy nincs elég tejem, és reggelre éhen fog pusztulniiii-hiiihiiii. 😀

   És ugyanilyen macifürdős könyvünk van,egész strapabíró, még az első gyerek kapta, és naponta fürdik négy éve a kádban, mármint a könyv a gyerekekkel együtt, de némi csücsökrágottságon kívül hibátlan továbbra is. 🙂

  • Nem is örül a drága? Ahelyett hogy képeket nézegetne alszik? Vagy lehet hogy épp amiatt aludt ennyire hogy meglátta a képeket?!
   Örülök hogy ilyen szépen fejlődik, csak így tovább. 🙂

  • m, megkérdezhetem, mit olvastál és hol?

   lucia, király a macis könyv. 🙂 Sára békásat vagy vizilovasat kap, ha eljön az ideje (megfogadtam a tanácsot és előre megvettem neki. :-)) )

  • Lucia, nem jártok mostanság a Brendon felé? Van nálam valami, aminek sztem Zé nagyon örülne…És adós is vagyok, tudom, csak lapzártailag lavina által eltemetve.

  • Nemtom, nemtom, szerintem az arcára van írva “Macifürdetés? Ilyesmikkel jönnek nekem? Ezt már a kisujjamból kirázom!!!!!” :DD
   Szóval, tényleg szép és még tudja fokozni! 😉

  • mild: a budaörsi brendon felé kb. kétnaponta járunk. amúgy kap majd zorcsi textilkönyvet, amint hazajön, és ez kb. két és fél hét múlva lesz. nem a súlya a lényeg, hanem hogy stabilan lélegezzen/egyen, mire megszületnének, addigra általában hazaengedik a gyerekeket, és addigra valóban kb. két kilósak lesznek.

  • Nem tudok mit írni azok után, hogy elolvastam az említett bejegyzést A. blogján…Lehet nem is kellene ezzel a kommentel rontanom a blogod színvonalát. Annyit igen (bár ez nem sokat segít), hogy pl. nekem Zoárd igenis, hogy tetszik és nem fordult meg az a hátsó gondolat a fejemben, hogy majd ezzel neked tudok segíteni, ez nagyon egyszerű és könnyű lenne ahhoz képest, amin keresztülmentek. Engem az említett blogger ezzel nagyon megbántott, amellett, hogy nincsen gyerekem és nem is ismerlek személyesen. Ezek után, ha gondolod ráuszítom a balkán maffiát.

  • Két dolog jutott eszembe, az egyik, hogy szarni rá, majd a megfelelő pillanatban megkapja ő is, akkor majd megtudja, megérzi (másrészt a legádázabb ellenségemnek nem kívánom azt, amit mi, korababás szülők átélünk), a másik, hogy vajon mit szólna a Sára 550 grammos képeihez??

   Lucia, hát, nem is tudom pontosan, néha nagyon nézeget, de a két szeme háromfelé megy még, most meg a C-PAP rögzítőszalagja takarja is a szemeit, szerintem kell még egy-két hét, hogy ki lehessen mondani azt, hogy nézeget…

  • Mia: szerintem a balkán maffiának van jobb dolga is, és tényleg nem szeretnék többet foglalkozni az üggyel,mert nekem is 🙂 nekem szép a gyerek, ha meg beszólnak, hát beszólnak, abba még senki nem halt bele.

  • Mia: szerintem a balkán maffiának van jobb dolga is, és tényleg nem szeretnék többet foglalkozni az üggyel, mert nekem is 🙂 nekem szép a gyerek, ha meg beszólnak, hát beszólnak, abba még senki nem halt bele, de azért köszönöm.

  • mindig úgy örülök, ha teszel fel képeket. szept. elején fog megszületni a fiam, szóval kb. akkor, amikor zoárd tette volna, ha nem siet annyira. nekem külön érdekes és jó érzés fotókat látni róla, látom, hol tarthat az enyém 🙂 úgy általában én sem tartok minden gyereket és csecsemőt szépnek, szóval lehet hogy a hormonok látom így, de Z. szerintem nagyon cuki, és örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaitok.

  • Igazad van, ne idegesítsd magad ilyenekkel. Ne tedd ki ezt a hozzászólásomat, ha úgy érzed, lezártad a témát, csak szeretném elmondani a véleményem neked.

   Őszinte leszek: én a szóban forgó képet könnyes szemmel néztem, hogy milyen gyönyörű, és több embernek megmutattam. Mint ahogy a videón is elsírtam magam, amikor a fiad elmosolyodott. (Ja igen, van gyerekem, igen, átéltem már, milyen az zsigerből szeretni azt a lényt, aki belőlem jött létre.)
   A képekről: rengeteg gyerekes blogot tűzdelnek tele képekkel, azok miért “szalonképesebbek” az olyanok szemében, akik azt sem tudják, milyen érzés anyának lenni? Neked is van kire büszkének lenned! Én várom a képeket a gömbölyödő Zéről!

   Köszönöm, hogy olvashatok rólatok, és minden elismerésem a tiéd, ahogy hozzáállsz a dolgokhoz. Nálam folyamatosan fennáll a koraszülés veszélye (29. héten járok), és erőt adsz ahhoz, hogy ezt a súlyt elviseljem.

  • Én egyáltalán nem vagyok oda úgy általában a csecsemőkért, de annyira szeretném, ha az augusztusban születő fiam ilyen elsőre beleszeretős gyönyörűség lenne!

  • Szerintem csak azért írt ilyeneket, hogy fellendítse a blogja forgalmát. Az indexen is csinálnak ilyeneket. Nem kell vele törődni. (Biztosan ő gusztustalan amúgy, csak nem meri felvállalni)
   Én nem ismerek más koraszülött gyereket, nics összevetési alapom, de hogy Zoárd szép, azt teljes szívemből mondom, és nem azért, mert én is anya vagyok meg hasonlók.
   Uff én beszéltem.

  • Uhh, én csak annyit írnék, hogy az tény, hogy mindenkinek a saját gyermeke a legszebb, de lehet éppen elég témáról írni, anélkül, hogy ne dícsérnénk a gyereket – csak ha tényleg tetszik. Nem lényeg ki mennyivel született, hogy pocakban, vagy inkuban kapja magát össze. Szerintem nagyon szép kislegény. SZERINTEM 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s