27. fejezet – a sürgősségi tinédzserambulanciáról

Már napok óta rettegtem az AFP-től, de ma a legszélsőségesebb számítások szerint is betöltöttem a 16 hetet, úgyhogy nem volt mit tenni, de megszületett bennem a döntés, hogy én többet a büdös életben nem szándékozom igénybevenni az "ingyenes" magyar egészségügy szolgáltatásait.

Korán keltem, úgyhogy – miután mintegy egy óra húsz perc alatt sikerült megtennem a 12 kilométeres utat ahhoz a kórházhoz, ahova tartozom – nyolcra már ott is voltam (kilencig van labor), evés nélkül, pisit tartogatva (nem lehetett mentett vizeletet vinni, mert csak, és csak a reggeli első jó). A Szt. János kórház honlapján ugyan nincs szó az eljárásról, de hearsay alapján tudtam, hogy AFP-vel nem a nagy laborba kell menni, hanem a nőgyógyászat épületébe ("balra a negyedik" egy kaotikus elrendezésű telepen) valahova, beutaló nélkül. A konkrét lokációról egy fehérköpenyes orvossal konzultáltam (portás híján), aki először is megkérdezte, hogy biztos vagyok-e a 16. hétben, majd tájékoztatott, hogy a sürgősségi tinédzserambulancia feliratot kell keresnem, de biztos vagyok-e abban, hogy megvan a 16 hét.

A sürgősségi tinédzserambulancián ("belépés érkezési sorrendben") egy órát várakoztam állva (több pasi ücsörgött körülöttem, és igaz, hogy karcsúsított szabású a kabátom és nincs benne hasam, de csak nem gondolták, hogy viccből járok a sürgősségi tinédzserambulanciára kora hajnalban), éhomra, pisiletlenül egy szűk, hasakkal teli kis fülledt váróban, majd kilenc körül betereltek a csapolóhelyiségbe, és lecsesztek, hogy miért nem jöttem hamarabb, mindjárt viszik a vért, ezt így nem lehet. Szerencsére sikerült megegyeznünk abban, hogy majd én utánuk viszem a saját véremet sk, viszont ekkor kiderült, hogy nem tudom azt az irányítószámot, ahova vinni fogom a gyereket, és így nem adhatok vért, de szerencsére telefonos segítséggel végül megoldottuk. Megtorlásul két ampullával többet vettek le tőlem, mint kellett volna, mert a csajszi véletlenül két kitöltetlennel kezdte, nem azokkal, amikre ráírtam a nevem (TAJ-számom, stb), majd a kezembe nyomott egy kémcsövet, hogy pisiljek bele, de az első sugár menjen a vécébe, csak a második a csőbe, amiből közben ne szóródjon ki a por, és a tetejét tartsam sterilen, mindezt egy összevizelt ülőkés mosdóban, ahol nincs vécépapír, de megoldottam. Ezt követően már csak azt kellett megtudnom, hova is vigyem pontosan a testnedveimet, ott már szerencsére csak 20 percet kellett várnom, de utána kegyet gyakoroltattak és soron kívül leadhattam a mindent.

Ja, és az autónál értesültem róla, hogy megbüntettek tilosban parkolásért, és igen, figyelhettem volna, de ki gondolta volna, hogy egy kórház előtt fizetőparkoló van.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s