405. fejezet – óvoda, autókkal

Ja, és ma beírattam óvodába, egy kicsit izgultam, mert utálom az ilyen intézményeket, és féltem, hogy a Muci is, de először én találkoztam egy anyukával, aki tök aranyos volt, meg kedves és beszélgetett velem, utána meg a Muci egyszer csak elszökött, berohant egy csoportszobába, és leült játszani (sajnos ki kellett hozni, de amíg én papírokat töltögettem, addig ő játszhatott játékokkal, amiket mind szépen vissza is pakolt).

A jele a gomba lesz, ehhez még szoktatnom kell magam (nekem a vitorláshajó volt, annak örültem volna, de a gomba pl. se nem állat, se nem növény, meg ilyenek).

Utólag meginterjúvoltam, hogy hogy tetszett neki az óvoda, akar-e oda járni, mire azt válaszolta, hogy igen, ez ed nadon jó óvoda. Vojtak játékok isz. Autók isz vojtak. Az autóknak ki jehetett nitni az ajtaját. Ész a comagtajtóját isz.

24 thoughts on “405. fejezet – óvoda, autókkal

  • Az én nagyom a vizeskancsó (!) és a pipa (!!!) között választhatott. Marhára korszerű jelek. Mivel a párommal kevesebb dolgot utálunk jobban, mint a dohányfüstöt (és a pipafüstöt is ennek tekintjük, bár igaz, hogy azért jóval kellemesebb az illata), ezért vizeskancsó lett. Azt már csak magunkban jegyeztük meg, hogy ha csoportbővítés miatt kellenek majd új jelek, akkor javasoljuk az eldobott heroinos tűt, vagy a mariskás jointot, azok a pipánál sokkal időszerűbbek és menőbbek. Esetleg lehet borosüveg is. Úgysem lehet a kulturált borfogyasztás ösztönzését elég korán kezdeni.

  • [Paramami](#11578372): ezt egyébként nem értem, annyi aranyos dolog (jármű, állat, gyümölcs, virág, játék) van, hogy miért kell kisgyerekeknek dögunalmas használati tárgyakat kiosztani, a pipát meg pláne 🙂

  • @Kardigán: a lilakalapos sokkal jobb, mert az nem mérgező 🙂
   [lucia](#11577895): a beszoktatás mindig izgalmas, majd figyelem, a Te kicsid hogy éli meg 🙂 mikor indul pontosan?

  • Boginak tulipán volt.Bölcsiben és oviban is. Kijelentette hogy neki aztán virág lesz a jele, nincs vita.tiszta szerencse hogy szabad volt a tulipán.mondjuk én sem értettem,hogy virágból is miért nincs több alternatíva.

  • [Benenn](#11580422): én nagyon nem szerettem az óvodát, mint ahogy semmi állami intézményt nem szeretek itthon (kórházak, iskolák, ügyfélszolgálatok). mindig számonkérnek valamit, amit nem lehetett tudni előre (most azt, h miért nem vittem be az anyakönyvi kivonatot, amikor ők elkavarták a másolatot, illetve ja, az abédpénzt csak aznap és csak kp lehet befizetni, még szerencse, hogy volt nálam pénz), továbbá sokat kell várni és gyakran rosszindulatúak az emberrel az ilyen helyeken. most mondjuk mindenki kedves volt, ami sokat segített.

  • A mai napig fáj, hogy az oviban létra volt a jelem. Egyszer majdnem átválthattam cseresznyére, de aztán mégsem. Nem voltam egy nagy érdekérvényesítő, viszont imádtam rajzolni, és rosszul érintett, hogy egy ilyen öt vonalból álló, ki sem színezhető semmi jelet kaptam.
   Ennyit a hülye óvodai jelekről, meg a gyerekkori traumákról.
   Hajrá Muci! A gomba az nem rossz… Mondjuk a vitorlás hajó sem 🙂

  • Igen, amikor en ovis voltam, kb egy negyed evszazada, a MAHARTnak meg voltak tengeri hajoi, az en apukam meg hajogepesz volt es valoban jarta nagy aruszallito HAJOKon a tengereket,amikben laknak a halak…

  • Az oviban, ahol dolgoztam, valami 6-7 féle virágból (gyöngyvirág, liliom, tulipán, rózsa, ibolya, árvácska) válogathattak a kislányok.

   Amikor bölcsisnéni voltam, rajzoltuk a jeleket a kicsiknek, és azon nevettünk, hogy miért is ne lehetne az ósdi gyertya helyett villanykörte a jel vagy torta helyett muffin, kifli helyett pizza vagy hamburger; mobiltelefon, fülhallgató, CD, laptop… a lehetőségek száma végtelen!

   Amúgy őrület, Muci már óvodás… hova szállnak az évek???

  • Nekem rendesek voltak az ovimban, mert én látássérült vagyok, és gyöngysor volt a jelem amit ki lehet tapogatni, és anyukámnak a törölközőmre rá kellett varrni 3 gyöngyöt. De pl anyukámnak vödör volt. Háát ilyet azért.

  • A mi ovinkban olyan jel is van, hogy KÖCSÖG. 🙂 Amit néha megpróbálnak kancsónak nevezni, de mindenki látja, hogy az egy köcsög. Pedig egyébként tök jó ovi. 😀

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s