348. fejezet – amelyben a Muci nem akar enni

Azért jó videókat csinálni a gyerekről, mert visszanézve eszembe jut minden, amit elfelejtettem megírni róla.

Az első az, hogy a legfényességesebb husinyuszi húsnyúl szorgalmasan tanul hisztizni, hogy kétéves korára már csont nélkül menjen neki. A legcukibb, amikor csinálom a tápszerét, és ő ott sürög-forog körülöttem, rángatja a nadrágomat és magyarázza, hogy siessek, mert egyesek így éhen halnak, de amikor odaviszem az üveget a kanapéhoz, akkor hirtelen kiszáll belőle az erő, térdre, majd hasraveti magát a konyhában, és visítva csapkodja a padlót, hogy ő nem tud odajönni. Még cukibb, ha a kanapénál van, amikor odamegyek, mert akkor direkt elrohan a szoba túlsó végébe, hogy ott csinálja ezt. De az egész maximum fél percig tart, utána, mintha mi sem történt volna, odajön az etetőhelyhez.

És ugyanígy hisztizik az első pár kanál rendes kajánál, utána már tolja magába simán. Egyetlen megoldás, ha finoman lefogom a karját, és az első pár kanalat a szája elé tartom, amíg be nem kapja, onnantól eszik rendesen (a videón ezt a módszert nem tudtam alkalmazni, mert ugye videóztam).

A második a fülezés. A fülzés előtt értetlenül állok. Az persze oké, hogy ha frusztrált, akkor a fülét gyűrögeti, de van ez a mozdulata, hogy kétoldalról a két mutatóujját a fülébe dugja, és néz ki magából, ezt nem tudom, honnan vette. Most már direkt azért is csinálja, hogy a figyelmemet elterelje (a videó végén hallatszik is, hogy amikor végső kétségbeesésében ehhez az eszközhöz nyúl, közben az ún. “aranyoskodó” hangját hallatja), de eredetileg ő találta ki, ismeretlen célból. A fülével gond nincsen, megnézettem. A Muci egy enigma.

A harmadik, hogy tökre nem érdeklik a filmek, simán nézhetem etetés közben a háta mögött vetített sorozataimat, és amikor egyszer beraktam neki egy kisvakondot, és odaálltam vele a monitor elé, és mutogattam, hogy jaj, de aranyos, meg meséltem, mit csinál, akkor Muci nagyjából végig engem nézett olyan arckifejezéssel, hogy oké, anya, de ha kiszórakoztad magad, akkor szeretném egy kicsit inkább a billentyűzetet nyomkodni, úgyhogy szerintem nem lesz tévéfüggő, amit nem is bánok. Viszont, meglepő módon, valamelyik nap betettem magamnak a Cloudy With A Chance Of Meatballst, és arra teljesen rátapadt, pedig látott már animációs filmet, eddig nem érdekelték. A kisvakond és minden más azóta sem bejövős. Mint már említettem, “Enigma” Muci egy rejtély.

És akkor jöjjön hozzá a képi anyag:

32 thoughts on “348. fejezet – amelyben a Muci nem akar enni

  • egyetértek, majdnemkétévesem is csinálja, igaz ő már folyékonyan beszél, így tudom mi a jó neki ebben, ha bedugja a fülét kurjongat, majd megkér, hogy én is “nyúlkáljak” a fülembe, és együtt örülünk, mert ez csuda izgalmas… :o)))

  • nálunk a fülbefogásos mókából lett a hallasz-nemhallasz játék (Te befogod mind a két fülét és mondod, h nemhallasz, utána elengeded és hallasz, tudom, nagyon épületes), a kanálhajkurászós hisztiknél meg mondtam neki, h szóljon, ha végzett és ez általában bejött, mert azért előbbutóbb csak megéhezik…de mindenesetre kitartás, ez most nem lesz egyszerű (egyébként így is tök sokáig megúsztad, az enyém fiatalabb és már hónapok óta megy az akaratoskodás)

  • Az én 22 hós hősöm a fejét vakarja. Már kipróbáltunk sok sampont, mégis vakarja. Még orvoshoz is elvittem miatta, mert hipochonder anyuka több is van, és én már nagyon komoly betegségeket sejtettem a vakarózás mögött. A doki szimplán kiröhögött, a fiam azóta is-nyár óta- vakarja a fejét. Én meg még mindig frászt kapok tőle.

  • Addig jó, amíg csak az újját dugja oda…tapasztalat:-)
   Bár enyém sarj így túl a kettőn az orrába rejti a dolgokat…majd eljön nálatok is eme meghitt időszak:-)))

  • Nem lehet, hogy nagyon almos, es azert nem eszik? Eleg karikasak a szemei, ha jol latom. Az en egyevesemnel is ez lehet az egyik ok, de igazabol nem tudom, o is egy enigma, ami azt illeti.

  • A karikás szemnek mas okai is lehet, talán fenyhiány, vitaminhiány, D vitamin? Mindenestre az én kölkecem is karikás szemü télen, pedig ugyanannyit alszik, mint nyáron.

  • vigyázat reklámozok: béres csepp – cebion csepp kombót próbáltad? támogatja az immunrendszert, étvágyat csinál és a vastartalma miatt a karikás szemeken is javít valamit. nálunk legalábbis így volt. Amúgy a műsor nálunk is hasonló: etetés közben folyamatosan képes újságokat kell lapozgatni, és természetesen mindent hangosan meg kell nevezni, ami nem betű.

  • .M.: kisgyerekek kaphatják ezeket? én vasat és c-vitamint szedek, szintén béreséktől, csak tablettásat, ezektől egyrészt hullasápadt és karikás maradtam, másrészt viszont se betegség, se fáradékonyság.

  • Lehet, hogy mert esti a felvétel, legalábbis sötét van már kint, jobban feltűnő mesterséges fénynél. Meg lehet, hogy fáradtabb is. Nekünk is vannak fárasztóbb napjaink… 🙂

  • Békés, vidám karácsonyt, csupa sikerrel teli boldog új esztendőt szeretnék Nektek kívánni, és szeretném megköszönni azokat a kedves, vidám perceket, amiket az írásaiddal, Zorcsi képeivel, videóival szereztél nekem. Nem is tudod, sokszor mennyivel könnyebbé tettétek az amúgy nem túl könnyű napjaimat! Köszönöm.

  • Jaja, nekem is a BBT feltűnt azonnal, méghozzá a Gothowitz epizód. 🙂

   Az kedvencem az oldalra lesés a végén. Meg hogy szinte végig ott egy kis huncut félmosoly az arcán, tündéri.

  • a cebiont direkt gyerekeknek ajánlják nálunk, sőt, a gyerekorvosunk még akkor se ad gyógyszert, ha beteg a gyerek, csak ha 3-4 nap alatt nem jött rendbe az ampullás c-vitaminba cseppentett 1 csepp bérescsepp kúrától. szóval szerintem nyugodtan. cebionból napi max 20 csepp tápszerbe is lehet tenni, béresből napi 1, nálunk legalábbis ez az irányelv.

  • readerből olvaslak, de akartam kommentelni, és gondoltam “tudom én a jó kis rövid címet, csak beírom és…” de a muci.hu egy kicsit más jellegű oldal 😀
   szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy teljesen jelly bean mániás lettem, pedig mielőtt nálad olvastam volna, azt sem tudtam mi az. de ahol lakom éppen, ott az élelmiszer boltban kimérve adják, és teljesen rákattantam 🙂 meg hogy szép karácsonyt nektek 🙂

  • Iditta: nem a rendszer szabotálja, én írtam át, mert luciát írtál nicknek, és nem akartam, h úgy tűnjön, mintha magammal beszélgetnék 🙂 de akkor most átírom a tiédre.

  • Nóri is fülecskézik.
   Ha álmos és ha álmosodik…….
   Ha a nagyon odavan, akkor nem elég nekije a sajátja, olyankor “elkéri” egy felnőttét is…..

   Egyébként vannak időszakok, mikor nem esznek, ha fejreállsz sem. Nem vagy túllihegős fajta, ne is tedd, visszaáll majd a rendszer hamar! Nem győzöd majd etetni!

   Szép karácsonyt Nektek! Legyen szebb kezdetű évetek, mint amilyen végű a mostani!
   Sokat fogok rátok gondolni a jövő évben is!

   Pusz

  • Csigusz is a fuleben nyulkal
   majd kozli hogy csikizi
   azt gondolta mhogy a haja miatt…bar volr egy gyanum hogy elvezkedik,mer fultisztitasnal mindig majnem bealszik annyira tetszik neki a birizgalas…szal felkotom a hajat akkor is fulezik…( a hajat meg szetszedi) ha faradt voltam en is gyurkesztem kiskoromban:)

  • Drága Mucika!
   Köszönöm a sok szép percet amit a blog olvasásal tölthettem!
   Neked is ,és szipi-szupi anyudnak is Szeretet teljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

  • köszönöm a jókívánságokat, minden kommentelőnek és read-onlynak hasonlókat viszont (és remélem, pappito örül, hogy megoldódott a readerből olvasás problémája:)).

  • Szia!
   Még nem irtad meg!!!!!Ma ne felejtsd el :)Amikor még nem volt gyerekem mindig meg akartam kérdezni az anyukáktól, hogy a kisbabáknak mitől karikás a szeme?Zsófi hasonlókat produkál, most karácsonyra kaptuk azt az ajándékot, hogy felállt és tapsolt magának:).Egyre gyakrabban teszi,és egyre hosszabb ideig, remélem lassan elindul már:)Neked mit mondanak erről?Állítólag a 18 hónap a bűvős határ, ameddig még nincs baj, hogy nem jár.Én viszont nem aggodóm, olyan szépen mozog, és olyan ügyes, majdcsak elindul valamikor.

  • zsófianyu, akkor nem ment át wiwen, lényeg, hogy hozzám már csak az egyik csajszi jár, de az Anna néninek és a nagylányának (aki szintén eü, és tök jó a gyerekekkel) van még szabad kapacitása.

   a Muci is csak néha áll meg kapaszkodás nélkül, januárban majd megnézetem a dévényesünkkel, de aggódni nem vagyok hajlandó, te se tedd szerintem 🙂 és számoljuk a korukat onnan, hogy hazavittük őket, akkor is bőven méreten aluliak voltak még 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s