192. fejezet – nagykarácsony

Nem akartam telibevakuzni az ébredező malacot, ezért homályos-bemozdulósak lettek a képek, de a hangulat szerintem átjön:

Szóval az volt, hogy az ötórási etetés után a Don ragaszkodott hozzá, hogy lefektessük egy kicsit sziesztázni, így lett három óránk az apjával, hogy kicsomagoljuk a játékait, és játsszunk velük egy kicsit.

karacsony05

A Dont elsősorban még mindig az emberek érdeklik a világon a legjobban, annál nagyobb mulatság nincs, mint amikor sokan körbeállják a malacot, és mindenki beszélget vele, attól teljesen extázisba esik. De szerencsére már attól is, ha pelenkázom, vagy öltöztetem, vagy egyszerűen csak ránéz az apja. Ez megfizetehetetlen tulajdonság, ettől mindig borzasztó jó szülőknek érezzük magunkat, pedig csak arról van szó, hogy a malac nagyon vidám természetű.

Szóval karácsony: a lemezautóban mézessütemény van, azt a fogakkal rendelekező családtagok fogják majd elfogyasztani. A randa macifejű gúla az ilyen fejlesztőjáték, és a Don kivételezett kedvence a dévényezésen, azért kapott itthonra is ilyet (tetszik is neki). Az ún. mókakockában mindenféle zörgethető meg nézegethető meg benyomható izé van, azokat később fogja majd szeretni a tulaj. A napocska már most nagyon tetszik neki, plüss, egyik fele alszik, a másik mosolyog, és felhúzásra zenél. A játszócumi egy elefántot ábrázol, a FP kisautóban meg gyöngyök zörögnek, amikor megy. A búgócsiga a fiúm kedvenc játéka lett, csodacsiga, mert nem csak búg, hanem ha elég hangosan bepörgeti az ember, akkor orgonazenét játszik.

Azt egyébként nem tudom, hogy a Don észrevette-e, hogy karácsony van, mert kilenc körül még azért felébresztettem enni, akkor jót kacagott azon, hogy beesik a macik közé, majd evett és visszaaludt. A karácsonyfa akkor gyakorolta rá a legmélyebb benyomást, amikor az apja hadonászott vele felállítás közben, bár a fiúm állítása szerint már azóta is előfordult, hogy érdeklődve szemlélte. Mindenesetre nem tűnik boldogtalannak, bár a kedvenc játékai azóta is mi vagyunk, de ez részünkről kölcsönös.

22 thoughts on “192. fejezet – nagykarácsony

 1. Ilyen macink nekünk is van, nagyon finom a kisded szerint. Viszont a keksznek szerintem nagyon örülne a Malac (fogak nélkül is), inkább azt adjátok neki mint a fémautót rágicsálni.

  • Szeretnék (kicsit megkésve) boldog karácsonyt kívánni nektek, de úgy látom ez tényleg boldog volt, szóval minden hiába, vagyis nem, na mindegy. A Malac nagyon cukker!

  • Bár nagyon vonzóak a képeken szereplő összes játékszerek, de ha nekem lenne feltéve a kérdés, én is a Don-malac-Zoárd… nevekre hallgató(?)sokfunkciós szerkezetet választanám kedvencemül.
   További szép ünnepet!

  • Szép a gyerek 🙂
   Ezek a mókakockák tényleg nagyon jók, így 1 év körül már tudnak is vele mit kezdeni, ha esetleg későbbre tudsz hozzá szerezni olyan nagy-nagy kockát (nevét nem tudom, mi az e-bay-ről halásztuk, itthon nem láttam még játékboltban), ahhoz is felhasználhatók. Zenél, villog, minden oldalán mást lehet csinálni a kis kockákkal, ha meglennének az abc-s pick-a-block kockák, akkor az abc-t is elbeszélné. Mieink nagyon szeretik, a fiam körbentáncolja, ki-bepakolják, és még ez, ami leginkább leköti őket, meg a tűzoltós bébitaxi. Megvettünk néhány másik FP játékot, hát elég szórványos a sikerélmény velük…
   Bugócsigára én is nagyon pályáznék, kérdezhetnék olyat, hogy ilyen szép példányt merre lehet találni?

  • enn: én a tescóban vettem, de gondolom bárhol lehet, ahol Fisher Price cuccokat árulnak (mintha az intersparban meg a Brendonban is láttam volna).

  • samu: mi a XII. ker. Hóvirág út 42-be (ez egy wellness-centrum, ott bérel termet a dévényesünk), nagyon aranyos csaj tartja. De ha felhívod az alapítványt, ott adnak címeket mindenfelé Magyarországon.

  • mi is XII. kerület, azért kérdeztem. te esetleg meg tudod adni az elérhetőségét, vagy hívjam fel az alapítványt? (azért gondoltam, hogy megkérdezlek, mert hallottam olyat, hogy valaki először nem jó dévényeshez járt, alig fejlődött a gyerek. váltottak és azóta nagyon elégedettek. szóval, ha a ti nagyon meg vagytok elégedve, az jó jel.)

  • Helló, édes a gyerek, és én azt is tudom, hogy lehet róla nem homályos képet csinálni. (Mert mindig a vakura hivatkozol…) Gondolom, digitális a gép, ha van rajta kézi beállításra lehetőség, akkor jó rövidre kell venni az exponálási időt, és akkor nem lesz bemozdulós. Ha meg akkor sötét, akkor a fényérzékenységet jól fel kell nyomni mondjuk 400-asra (a mi kis nyeszlett gépünkön az a max). És akkor tudsz tökéletes képeket csinálni a tökéletes Malacgyerekről! 🙂 (Én így fotózok játszómacskát.)
   Ha meg nem ezért lesz homályos, akkor bocs… 😀

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s