177. fejezet – kések, fogak, military

Mindenekelőtt szeretnék mindenkit megkérni, hogy ha valakinek van sparos/intersparos/kaiseres fenyőmatricája, viszont nincs szüksége késekre, az adja nekem légyszi-légyszi a matricáit, mert mi (használható) késekben szegény háztartás vagyunk.

Ehhez érintőlegesen kapcsolódik, hogy nem értem, a klasszikus családmodell elkötelezett szószólóinak érvelésében miért nem szerepel az a tény, hogy a gyerekeknek szükségük van apára, mert az anyák nem tudják felvágni a sütőtököt. Ja, meg azért is, mert nekem nincs elég nagy tenyerem ahhoz, hogy a fejem felett tudjam vízszintesen egyensúlyozni a malacot (vö. repülőzés), pedig erre mindig röhög.

Nevezett Malac ebben a pillanatban éppen az alsó állkapcsát próbálja markolászós technikával letépni a fejéről, azt hiszem, ideje kilépnem a tagadásból, és beismernem, hogy a folyamatos nyáladzás, szájbanyúlkálás és szörcsögés tényleg a fogzás jele. Eddig ezt azzal hárítottam, hogy túl kicsi még hozzá, de igazából csak rosszul viselem, ha felnőttesedik. A fogzástól már egyenes út vezet ahhoz a gyászos naphoz, amikor valami léha ledér lecsapja a kezemről az én kis nyuszizsiráfmalacomat (akit akkor már remélhetőleg nem így fogok szólítani).

Úgyegyébként semmi bajom a nőkkel, ma is voltak ketten, plusz egy családfő. A kisebbik pont annyi idős, amennyinek Zorcsinak lennie kellene, és olyan kacsabogár, hogy egyből feltámadt bennem a késztetés egy saját kislány legyártására (az elmúlt egy mondat során nagyon erősen kellett koncentrálnom, hogy véletlenül se használjam a "cuki" szót). Kaptunk olyan military casual stílusjegyeket felvonultató ruhaneműt is, meg ilyen átlátszó golyókat is mozgó nyuszikkal bennük, úgyhogy a délutánunk igazán idilli volt: Malac szerető mosollyal figyelte, milyen ügyesen, elmélyülten játszom az új szerzeményekkel.

Ezenkívül annyi hír van már csak, hogy lementem 51 kilóra, halleluja, 3 more to go, és akkor leszek a vemhesség előtti súlyomon.

27 thoughts on “177. fejezet – kések, fogak, military

  • Szia Lucia,

   Én eddig blogolvasó, de nemkommentelők széles (?) táborához tartoztam és most is más ügyben szeretnék tanácsot kérni. Ez pedig fordítással kapcsolatos (nem akarlak zaklatni!!! egyszerű – tapasztalatodból eredő -) kérdés, olyan felvilágosítás (ööö) jellegű. Ha igent mondasz írnék egy RÖVID levelet, egy RÖVID kérdéssel. (Egy létező emailcímről).

   NAGYON megköszönném. De ha elirányítasz valakihez, az is nagyon tuti.

   Köszi,

  • 1. a lánygyártás nekem is mániám, eddig három kísérletet tettem rá, mind a három pasi lett. viszont van egy ismim, akinek ma született a lánya – négy fiú után, úgyhogy hajrá.
   2. dzsizösz, 51 kila. és milyen mély vagy? 1.2O? (vicvicc, gratula!)

  • Utolsó kommenthet komment:
   Úristen! 160 cm, 51 kg, hát az szörnyű! Fogynod kellene még 3 kg-t, hogy a popidat ne érezd nagynak!
   Most komolyan Lucia! 51 kg? Az nagyon keskenyke!

  • egybambi: izé, szóval tényleg nem anorexia, nekem tényleg nem áll jól az 51 kg, a húszas éveim elején 42-45 voltam spontán, és senki nem hüledezett, hogy milyen vékony vagyok. most meg buggyannak a dolgok a nadrág derekánál, meg vastag a combom, szóval ezt a maradék 3 kilót még lebicajozom majd, ha elmúlik a hó 🙂

  • Javaslom, hogy a testúllyal kapcsolatos megjegyzésekkel bánjunk óvatosan, tapasztalatom szerint vannak nehéz csontozatú-, s vannak inkább húsos (húsozatú?) egyedek. 165 centi és 53 kiló mellett volt rajtam felesleg a középiskolás korszakban, így meg tudom erősíteni Luciát abban, hogy lehet valakin zsiradék 51 kilósan is.

  • Hja, fénykoromban, 8-9 éves koromban, én is alig ütöttem a 25 kilót. A korabeli portrékon szereplő önmagam elég vádlón néz rám mostanság:))

  • Lánygyártás :-)))) Beszéld meg a fiúddal 😉 Nekem az uram előre megfontoltan “csinált” két fiút és egy lányt. A második a lánygyermek és miatta lett a harmadik fiú. Ugyanis ő a legtöbb fejtörést okozó ivadékunk 😉

  • Nem akarlak elszomoritani, de a nyaladzas meg el fog tartani egy darabig. Lyanyom 3 hosan kezdte, es 9 volt, amikor az elso fogai kibujtak, addig folyton ragott es nyuglodott. A fiam most kb. ugyanezt muveli – mindenhova odateszi a “nevjegyet” kb. 2 honapja, fog meg sehol. 😦

  • Na igen, a fogzás. Nálunk 2 hónaposan már mindenki azzal jött, hogy biztos jön a foga, azért nyáladzik úgy, mint egy bernáthegyi. Azóta is a bernáthegyikre vajaz a Gyermek, és meg is rág mindent, de fog sehol sem. Ja, most 8 hónapos….
   Sebaj, mert így minden nyikkanására, felsírására, stb-re mondhatjuk: “biztos a foga miatt, hehe”. (szóval amikor már nincs ötletünk, hogy mi lehet a baja.)

   bicaj: természet lágy ölén vagy izzadva másik 20 taggal egy spinnig-teremben?

  • Van olyan, hogy zöld fenyő, alatta piros Spar felirattal, meg van olyan, hogy zöld fenyő, felirat nélkül. Ezek vajon még érnek, vagy már egészen új dizájnt kell gyűjteni? (Bármelyiket szívesen elküldöm egyébként…)

  • Hát akkor sajnos ez már nem ér, ha jól emlékszem, a feliratos nyári, a másik talán kora őszi 😦 De ha kapok újdizájnost, jelentkezem.

  • A (sütő)tököt fafűrésszel, vagy mondjuk fafűrész-szerű kenyérvágókéssel kell vágni. Semmi konyhai bicska, tőkekés, hámozókés és hasonló komolytalan szerszámok.
   A fűrész a hatékony megoldás, én mondom.

  • kis tételszámú matricával én is tudok szolgálni és ahogy látom szorgos méhecske módjára ezekből is összejön hamar az a sütőtökvágókés-készlet. küldj mailt címmel, ha küljem az anyagot.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s