160. fejezet – az alvásról

Azt viszont nem értem, hogy miért van mostanában mindig egy 5-10 perces hiszti elalvás körül, akármit csinálok. Látom a malacon, hogy fáradt, de ha berakom az ágyába, ordít, ha nem rakom be, akkor is ordít, mint egy primadonna, mindenesetre, ha berakom, akkor 5-10 percen belül elalszik, és jó esetben reggelig nem ébred. Mesélnem kellene neki, vagy mi van?

Mindenesetre aludni úgy alszik, hogy nagyon nehezen állok ellen a késztetésnek, hogy kikapjam és összepuszilgassam, tegnapelőtt vendégségben konkrétan horkolt (előtte persze ott is eljátszotta a sorsüldözött, meg nem értett gyereket tíz percig), tegnap meg miután abbahagyta az üvöltést és felosontam hozzá, hogy megnézzem, rajtakaptam, hogy csukott szemmel, félálomban hadonászik a mózesben (ez elég vicces, mert a vastag kabátjában nehezen mozog, és ilyenkor olyan, mint egy játéknyuszi), és azt magyarázza egyértelműen felháborodott hangsúllyal, hogy hegö, hegö, hegö…gö!.

Most nővéres-nagyszülős hétvége volt, úgyhogy menetrendszerűen ébresztett éjszaka kétszer, de egyszerűen nem bírok ilyenkor morcos lenni, mert ugyan malac borzasztóan éhes, de azért a dobhártyaszagató üvöltés előtt mindig szakít arra öt percet, hogy vigyorogva, oldalról pislogva és röhincsélve a tudtomra adja, hogy bár ő emlékezett arra, milyen jóvágású anyuka vagyok, de most még jobban tetszem neki, mint bármikor, és ugye milyen jó buli, hogy csak mi ketten, a meghitt éjszakában, a kanapén. De azért persze adjak neki enni is, mert éhenhal.

5 thoughts on “160. fejezet – az alvásról

 1. Novoget, es mar erdekli nagyon a vilag. Akkor lesz majd durva az elalvas koruli hiszti, amikor megtanul felallni, es annyira fogja elvezni, hogy nem akar meg csak le se ulni. Majd eldol az agyaban, es aztan igazgathatod rajta a takarot. 🙂

  • Nálunk, ugyanez van, kb. 3 hónapos korától (mi babánk most 5 hónapos lesz). Kisfiam, ha fent van, őt is minden érdekli, ezen rendesen felpörög és sajnos utána csak sírással alszik ő is el.
   Nálunk sem volt más megoldás, csak ez, hogy lefektetjük, 5-10 perc nyafi-hiszti, utána jön az alvás.
   (nekünk már annyival rosszabb, hogy ő forog is, hasról hátra, de vissza még nem tud. Csak hason szeret aludni, így sokszor ha hátra kerül, azon bedühödik még jobban, mi meg forgathatjuk vissza hasra)

  • És ilyenkor éjszaka megszoptatod? ( egyébiránt nagyon férfias keze van ennek cukifalat, dögönyözni való és nagy cuppanós puszik helyét viselő gyerkőcnek.- mert én már megnéztem a következő post képeit is:-)))

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s