100., jubileumi fejezet

Zorcsa ma átlépte a két kilót (1990-ről 2050-re tegnap óta), csak úgy mondom. Amúgy tündér gyerek, eszik, alszik, vendégekkel udvariasan társalog, az L. elől lenyúlta a legbombázóbb vörös nővérkét (elmentek fürdeni), meg ilyenek. Evéshez mondjuk mindig magára ölti a mártíromkodós arcát, hogy tudjam, ezt csak miattam csinálja, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Én is nagyon ügyes vagyok egyébként, eszem, alszom, csak a vendégekkel vagyok kevésbé udvarias, amikor anyám itt volt, akkor például feltétlen szükségét éreztem, hogy megmutassam az L.-nek az autómat, van összefüggés. Amikor apám itt volt, akkor sajnos az L. nem, ezért kénytelen voltam végighallgatni az eszmefuttatását arról, hogy jól teszi a pattogós nővérke, hogy pattog, legalább megjegyzem, hogy a gyerek nem játék. Még szerencse, hogy így is marad egy nagyszülője, akinek oda lehet majd adni pár napra. A fiúm anyukája egyébként konstatálta, hogy ez nem is indigógyerek, hanem egyenesen kristály, még nem volt előző élete, hanem egy másik galaxisból jött (ehhez képest szerintem egy kicsit hamar ideért egyébként), illetve hajnalban sütött nekünk még egy kis sütikét (a nagyi, nem a gyerek). A rendszergazda vett nekem telefont (átázott a meglévő).

És vettem saját légzésfigyelőt (paraanya vagyok, olyat, amilyenhez walkie-talkie is van, pedig a fiúm bebizonyította, hogy arra semmi szükségünk, de legfeljebb Zorcsi játszik majd vele a haverjaival, ha nagyobb lesz), mert már untam, hogy mindig besípol a kórházi tévesen. Illetve megkezdtem a mínusz egy hónapos hozzátáplálását, úgy csámcsogott, amikor barackot ettem, hogy először megkínáltam cumival, de nem kérte, és akkor nyomtam neki pár csepp baracklevet az ujjamra, na, annak nagy sikere volt. Mentségemre szóljon, hogy otthon majd a gyógyszert is baracklével kell beadni orvosi rendelvényre, mert tejjel/tápszerrel nem szívódik fel, legalább szokja (sültoldalast törtkrumplival majd csak holnap kap).

11 thoughts on “100., jubileumi fejezet

 1. Hűűű, anyám, ha ezt megtudja a Szoptatásért Küzdő Véranyaszövetség, lesz Neked haddelhadd! 🙂 Sebaj, vigasztaljon, hogy felterjesztelek a rekordok könyvébe a legkorábban (-1 hónaposan) hozzátápláló anyaként. 🙂
  Jah, sűrű gratuláció Turulkához!

  • minden napi híradásodat olvasom, ügyesen “felhízott” kicsi malac 2kiló fölé, lassan mehettek hazafelé???csak nem?mit mond a dokibácsi?

  • Kezdek megbékélni a Turullal (mármint a névvel), de ha már Turul, akkor egy ilyen ragadozó totemállatnak nyers hús dukálna törtkrumplival tálalt sültoldalas helyett, sőt a tradíció szellemében az lenne az igazi, ha ő maga ejtené el az élő nyulat fogyasztás előtt.
   Ha viszont tényleg másik galaxisból jött (amit valószínűsítek, hiszen ez teljesen egybecsengene a versbe szedett antigravitációs elméletre vonatkozó feltevésemmel), talán jobb nem mérgezni állati eredetű fehérjékkel. Különben is, egy ilyen okos gyerekre érdemes hallgatni. Nem lehet véletlen, hogy éppen a baracklének volt sikere nála.

  • apai nagyanyjanak igaza lesz, igy kepek es elbeszeles alapjan. meg mintha mar korabban is ‘igaza lesz’ lett volna; valakinek; hat tartsuk fenn a folytonossagot.

  • Nagyon szépen hízik 🙂 Nórit 2070-el adták haza 🙂 Azt hiszem ha még a ht is ilyen jól megy, hamarosan mehettek haza (némi jótanácsot adhatnál a 10hónaposomhoz, meraz nem érti, hogy finom a barack… 😉 ). Nagyszülőkről tudnék mesélni, de emiatt lettem zárt blog, mert elolvasták 😀 Szóval hajrá, ahogy Te jónak látod.

  • Gyorsan nézd újra a Mézga család kalandjait Köbükivel. Az is gyorspostával küldte a cuccokat, mindig zárt ablakot tört be a küldemény. Mikor Zé jött, akkor is betört az ablak?

  • nekem Locitol megmaradt egy nagyon vagány kockas 44-es kis napozo. Vilagoskek, macis es nagyon pasis. Nagyon szivesen nektek adnam, hogy Zé csábítóbb legyen.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s