75. fejezet – nagyfiú

Apjaneve Dániel Zoárd Vulkán Turul Kilián nyuszizsiráfmalac ma egy hónapos.

Ma reggel a főnővér volt bent (igazából asszem, nincs ilyen titulusa, csak ő tanította be a többit, egy kedves, komoly nő) és a főorvosnő, aki szintén egy kedves, komoly nő, aki azt szereti, ha rend van, és fegyelem, úgyhogy nem mehettem át a szomszéd szobába megnézni Sárát, ahogy megbeszéltük az anyukájával, majd ha a barnaszemű, vagy S. B. lesz, akkor csináljuk az ereszdelahajamat. Zorcsi viszont komoly nagyfiúsan felöltözve várt engem, macis bodyban, és amikor kérdeztem a nővért, hogy sátoros ünnep van-e, vagy mi, azt mondta, hogy azért adta rá, mert szeretné, ha kivenném a gyereket. Mert nemsokára engedik szopni, és addigra be kell gyakorolnom, hogy kell tartani.

Hát nekem nem kellett kétszer mondani, megdicsőülten üldögéltünk ott egymással egy húsz percet, Zorcsi feje pont befér a bal tenyerembe, többi része az akaromra, és akkor marad még egy teljesen üres kezem. Egyébként most már ugye nem lógnak belőle csövek, és a véroxigénmérőt is levette a nővér a szeánsz idejére, amitől rögtön két dolog jutott eszembe, 1. hogy úristen-úristen-úristen, most hogy fogom tudni, hogy jól van-e, igaz, vigyorog, de mi van, ha csak udvariasságból, 2. hogy most akár el is szaladhatnék vele. Zorcsa meg vigyorgott és cuppogott, úgyhogy ő is elfoglalta magát a saját szintjén, elvoltunk, na. Aztán én vehettem le róla a külső réteg ruhát, amikor visszakerült, hát nem mondom, ördöglakat, de megoldottuk.

Egyébként nagyon kíváncsi vagyok már, milyen színűlesz a szeme, a nővér szerint akinek nagyon világoskék, annak úgy is marad, akinek szürkéskék, abból bármi lehet, Zé meg határeset a kettő között, esküszöm, most már elmegyek jósnőhöz,mert nem bírom ezt a feszültséget.

9 thoughts on “75. fejezet – nagyfiú

  • Pont egy hónapja tettem fel ezt a kérdést: „Lexus?”, miközben erre utaltam: „nem magzatvizezhetem össze a Lexust, majd inkább az én autómmal visz …”.
   Mivel akkor erre – elfogadható okok miatt – nem válaszoltál, most kicsit bővebben: A gyerek jól néz ki, remélem, a Lexus is.

  • szeghi: az úgy volt, hogy én nem értettem a kérdést, pár nappal később megkérdeztem a fiúmat, ő azt mondta, egyértelmű, és elmagyarázta ugyanazt, amit te, csak akkor elfelejtettem válaszolni.

   szóval nem magzatvizeztem össze, mert nem folyt el (burkot kellett bent repeszteni), nem is véreztem össze, ami csoda, mert előtte is dőlt belőlem, utána is, de nagyon nem szívesen mentem volna gyalog a kórházba, úgyhogy visszatartottam. 🙂

  • Egy szülő általában véve jól teszi, ha minél több nevet ad a gyerekének, mert a gyereknek így lesz miből válogatni, ha kialakul a saját ízlése. Egy kívülálló idegen pedig nagyon nem teszi jól, ha véleményt alkot és mond a szülő névválasztásáról. Mégis bátorkodom megjegyezni, persze csak félhangos – és óvatos – mormogás formájában, hogy a “Turul” talán nem a legszerencsésebb választás, ugyanis ennek révén – pusztán google-s keresgélés alapján – idetévedhetnek holmi főfoglalkozású magyarok, és ha esetleg elkezdenek kommentelni, akkor egykettőre gyomorforgatóan poshadt szaga lesz ennek a mindmostanáig varázslatosan paradicsomi illatú blognak… Alternatívaként szóba jöhetne például a “Daptrius”, ami egészen tűrhetően alliterál a Dániellel (sőt még a Dexterrel is), ráadásul a Turulhoz hasonlóan sólyomalakú ragadozó madarat jelöl. A magyarul fekete karakara néven ismert faj egyébként dél-amerikai illetőségű, tehát legott kielégülhetne a Ded egzotikum iránti jogos igénye is. Persze a fenti gondolatsor hangsúlyozottan nem több félhangos – és óvatos – mormogásnál, ezért kéretik könyörtelenül kimoderálni, ha Lucia a szóban forgó mormogást tolakodásnak érzi.

  • Gratula az egy hónaphoz! Nagyon édes a kis csöpöttök!
   És úgy veszem észre, hogy nagyon jó dolga van egy ilyen szerető anyucival! Nem csoda ha bújik hozzád és legszívesebben nem engedne. Nagyon sokat adsz neki!

  • A szemszínek úgy alakultak nálunk, hogy kettőnek kék szeme van, nekik világos volt a születésükkor, és világos maradt, egynek pedig barna, neki is világos volt, mikor született, csak pár hét múlva kezdett sötétedni, de két hónapos korában már egyértelműen látszott, hogy nem lesz kék a szeme, hanem vagy szürke marad vagy barna lesz.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s